Espanyol

L'objectiu es transforma en més modest a cada jornada

Els resultats. Els blanc-i-blaus han passat de somiar Europa a afrontar l'últim partit amb el desig de guanyar alguna posició i no fer el mínim, que seria la desena plaça final a la lliga

Hi ha objectius que són engrescadors. L'Espanyol s'ha mogut durant setmanes sota l'impuls de la paraula Europa, que a l'horitzó apareixia com un caramelet imprevist, però més que benvingut. Descavalcats de la pugna europea, es van buscar petites fites. Com ara el vuitè lloc, que comportava avançar l'Eibar. El problema és que s'ha guanyat un partit dels últims cinc i l'Alavés també ha passat a davant. La temporada es va encarar amb la missió d'acabar en el top 10 i en l'última jornada es buscarà que no sigui pels pèls.

“Realment creieu que hi ha gaire diferència entre quedar vuitè, novè o onzè? Que el projecte variarà si quedem l'onzè?”, va qüestionar Quique Sánchez Flores fa unes setmanes, quan l'amenaça de queda fora del top 10 era real. Ara la desena plaça està assegurada, malgrat caure dissabte contra l'onzè, el València. Però l'única manera de quedar una mica més amunt és guanyant en l'última jornada a Granada i esperant altres resultats. L'Alavés, que el pròxim dissabte visita un Leganés sense res en joc, va desfer-se ahir del Celta i va superar els blanc-i-blaus a la taula, desplaçant-los al desè lloc. La pugna en el darrer capítol del campionat de la regularitat englobarà tres equips. Tothom donava per fet que l'Eibar, que arrencava la jornada 37 amb un punt més que els periquitos, en quedaria el marge, però es va veure sorprès per l'Sporting de Gijón, amb l'aigua al coll, a Ipurua (0-1). Per cloure la lliga el conjunt basc anirà al Camp Nou contra un Barça que encara somia el títol, així que el més probable és que torni de buit a terres basques.

Del 3,5% al 2,75%

Així, l'Espanyol sí que tindrà alguna cosa en joc en l'última jornada de lliga. D'entrada, per molt que l'objectiu de la temporada fos el top 10, veure després de 38 jornades dos equips amb força menys pressupost com l'Eibar i l'Alavés a davant a la classificació faria mal i posaria un asterisc a la feina de Quique Sánchez Flores. El balanç seria positiu, però augmentaria la sensació que es podria haver fet més. I, d'una altra banda, els ingressos també variarien. Amb l'acord que es va signar per a un repartiment més equitatiu dels diners dels drets televisius, la posició final importa, per exemple a l'hora de repartir-ne el 50%. El vuitè s'emportarà un 3,5% d'aquest pastís, per un 3% del novè, mentre que el desè veurà un 2,75% del total. Si mirem la temporada anterior veiem que la diferència d'un lloc o un altre pot superar els sis milions d'euros. Hi haurà diners en joc fins al minut final del campionat.

REPARTIMENT

Una posició o una altra pot comportar fins a sis milions de diferència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)