Espanyol

Les urgències de cada estiu

Mercat. El límit salarial imposat per l’LFP i la incertesa respecte al futur de Diego Reyes obligaran l’Espanyol a iniciar la pretemporada amb una situació alarmant en l’eix defensiu

El temps passa inexorablement i, un estiu més, l’Espanyol manté la incògnita a l’hora de completar la composició de l’eix de la defensa. Finalitzat el curs passat, el primer episodi que la direcció esportiva tenia entre cella i cella pel que fa a la llista de reforços era la rereguarda. No obstant això, només un dia abans que la plantilla del club blanc-i-blau es torni a posar a les ordres de Quique Sánchez Flores per començar la pretemporada, l’Espanyol tan sols ha pogut concretar l’arribada de Sergio García i d’Esteban Granero.

El límit salarial i els problemes en l’operació sortida han obligat a frenar considerablement els desitjos de Quique Sánchez Flores, convençut que arrencaria la pretemporada amb la plantilla gairebé definida. “La nostra idea és incorporar de quatre a sis futbolistes, depenent d’alguna sortida, però tot anirà en funció del límit salarial. Dos centrals, un migcampista i un punta són les posicions que el club ha de cobrir”, va dir Lardín fa unes setmanes en fer balanç de la temporada passada. Un cop més, doncs, l’eix defensiu torna a albirar-se com la gran assignatura pendent d’una direcció esportiva que per ara no ha pogut concretar cap moviment substancial en aquesta demarcació, on el club només disposa d’un central pur. Amb Óscar Duarte allunyat dels terrenys de joc com a mínim fins a finals d’any i amb el futur de Diego Reyes més en l’aire que mai, David López –migcampista reconvertit el curs anterior– és a hores d’ara l’únic central de què disposa el preparador madrileny per a la fase de preparació. “Atenent sempre a la viabilitat de les operacions i a l’evolució del mercat, el club manté la ferma voluntat i continua treballant en la possibilitat d’incorporar de forma definitiva Diego Reyes, cedit la passada campanya pel FC Porto”, deia el comunicat emès pel club fa poc més d’una setmana. Tot i la ferma intenció de l’Espanyol, per qui Reyes és ara mateix una prioritat absoluta, a més de la voluntat del defensa mexicà de continuar lligat al club, les posicions amb el Porto semblen cada vegada més allunyades. Els dies passen i el club, lluny de donar un impuls a la defensa blanc-i-blava, veu com no aconsegueix concretar ni la continuïtat de Reyes ni cap dels fitxatges que té ara mateix en cartera.

LA DADA

1
defensa
central té Quique Sánchez Flores a la seva disposició un dia abans de començar la pretemporada

LA FRASE

Dos centrals, un migcampista i un punta són les posicions que el club ha de cobrir
Jordi Lardín
director esportiu de l’espanyol

La pretemporada queda definida

L’Espanyol va oficialitzar ahir l’últim amistós que li faltava per completar la pretemporada. D’aquesta manera, el conjunt blanc-i-blau visitarà l’estadi de San Paolo el dijous 10 d’agost (21 h) per enfrontar-se al Nàpols, en la que serà la presentació de l’equip partenopeu davant la seva afició. Una vegada definida la fase de preparació, finalment seran set els amistosos que els homes de Quique disputaran abans de donar el tret de sortida a la nova temporada. Un estiu que portarà l’Espanyol a cinc països diferents (Indonèsia, Suïssa, Holanda, Alemanya i Itàlia) i en què s’enfrontarà a rivals d’altura com el Dortmund (28 de juliol), el Twente (2 d’agost), l’Hamburg (6 d’agost) i el Nàpols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)