Espanyol

espanyol

mercat

El gran èxit és mantenir l’eix vertebrador

Mercat. L’Espanyol conserva una gran part del seu esquelet competitiu i, de moment, ha evitat les fugues

L’afició blanc-i-blava viu aquests dies pendent de les noves incorporacions. El procés d’entrades està frenat, o més ben dit, no flueix de la manera desitjada a causa del límit salarial imposat per la Lliga, que encotilla tots els equips. Ara mateix, el gran aval de l’Espanyol és que ha mantingut l’eix vertebrador de la plantilla i no s’ha produït cap fugida clau. Així, es va adquirir en propietat dos futbolistes clau en els esquemes de Quique Sánchez Flores com són Diego López i Pablo Piatti. Tots dos van arribar cedits la temporada passada però l’Espanyol ha comprat els drets de tots dos fins al 2020. El porter és de solvència contrastada i es va convertir la temporada passada en el menys golejat de tota la història del club superant el registre de Carlos Kameni. El gallec va jugar un total de 35 partits en què va ser indiscutible sota pals i va deixar en la suplència Roberto Jiménez, que ha hagut de marxar cedit al Màlaga per la manca de minuts.

Pablo Piatti no s’ha quedat enrere. L’argentí va oblidar l’infern personal que va viure al València, va tornar a gaudir del futbol a Cornellà i va convertir-se en un dels futbolistes més resolutius de l’atac blanc-i-blau. Els seus números van ser per emmarcar: deu gols i deu assistències, un veritable corcó per a les defenses rivals.

Més enllà d’aquests dos noms, l’Espanyol segueix conservant futbolistes bàsics que formen l’esquelet competitiu: David López, Aarón Martín, Víctor Sánchez, Baptistão –el club va comprar el mes passat tots els seus drets a l’Atlético de Madrid– o Gerard Moreno, sense oblidar Javi Fuego o Jurado, amb àmplia participació de minuts, juntament amb talents emergents com Marc Roca i Marc Navarro. L’èxit de l’estiu, en clau blanc-i-blava, radica a mantenir la base de l’equip i millorar-la amb les incorporacions de Granero i Sergio García. Altres clubs han anat venent el seus millors actius però, de moment, l’Espanyol s’ha resistit a fer aquest pas, en espera de nous fitxatges que li permetin fer un salt de qualitat per poder competir amb més garanties per classificar-se per disputar competició europea.

Reyes, el punt negre

L’únic punt negre en aquesta estratègia de mercat el trobem en el cas de Diego Reyes. El central mexicà és l’altre element bàsic de l’eix vertebrador de l’equip que encara trontolla. L’internacional és un futbolista essencial per Quique. El tècnic, abans de marxar de vacances, donava per feta la seva continuïtat però ara aquesta està en l’aire. L’Espanyol segueix en negociacions amb el Porto per aconseguir els seus serveis. L’últim pas dels portuguesos ha estat pressionar el jugador perquè una vegada acabi les vacances s’incorpori als entrenaments a les ordres de Sergio Conceição. El Porto ja va començar els entrenaments de pretemporada el 3 de juliol però el mexicà té més dies de vacances per haver disputat la copa Confederacions amb la seva selecció. El futbolista, que vol continuar a l’Espanyol, espera que tot es resolgui abans de veure’s obligat a tornar a entrenar-se a Portugal. A favor seu, al marge del desig personal, hi ha el fet que li queda un any de contracte i el Porto l’ha de vendre ara o bé oblidar-se de fer caixa amb el defensa, que no ampliarà el seu contracte. La partida de pòquer està servida i l’objectiu de l’Espanyol és pagar menys dels set milions que inicialment demanaven els portuguesos en el seu contracte de cessió. Una quantitat, cal recordar, que només responia al setanta per cent dels drets del futbolista. Veurem qui acaba guanyant aquesta partida. Però el fitxatge d’un defensa és ara per ara la gran prioritat que tenen els rectors del club, ja que només disposen d’un central pur a la plantilla, Óscar Duarte, que estarà de baixa fins al mes de desembre per un trencament de menisc. Però a banda de l’arribada de Reyes, el club blanc-i-blau necessita un altre central com a mínim i també acabar de concretar la incorporació de Dídac Vilà, que s’està demorant massa pels problemes contractuals del mataroní amb l’AEK d’Atenes, fet que obliga l’Espanyol a preveure alternatives.

L’ÚNIC FORAT

Dels futbolistes essencials només falta amarrar la continuïtat de Diego Reyes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)