Espanyol

Alternatives per decret

Planificació esportiva. Les millores de contracte per adaptar-se al límit salarial i l’esforç per segellar la continuïtat d’homes clau han privat Quique d’acomplir el seu pla inicial i fer el salt de qualitat desitjat

Aquest estiu, l’Espanyol ha viscut de principi a fi en unes muntanyes russes en matèria de fitxatges. Un vaivé de sensacions i contrastos personificat en la figura de Quique Sánchez Flores, la planificació esportiva del qual ha vist com s’anava desdibuixant i reconduint amb el pas de les setmanes fins al tancament de mercat.

Del discurs il·lusionador i ambiciós del preparador madrileny abans de l’inici de la pretemporada –“el plat que estem cuinant fa bona olor”– va deixar pas al “ni estic content ni soc feliç” durant la gira de preparació i finalment a la resignació i l’escepticisme a punt de cloure’s el mercat d’estiu.

Assolida la vuitena plaça el curs anterior en el primer any del nou projecte de Chen Yansheng, la incorporació de futbolistes de primera línia era la gran prioritat per a la direcció esportiva del club blanc-i-blau per tal de fer un salt qualitatiu important que permeti apropar-se al màxim possible al grup d’equips que pugnen habitualment per les posicions europees.

L’esforç inicial destinat a retenir jugadors clau com Diego López, Piatti i Baptistão, així com les nombroses millores de contracte per adaptar-se a la nova escala salarial, van reduir notòriament el creixement esperat. Així, la indefinició econòmica en què es va veure immersa l’entitat i, sobretot, els càlculs erronis del marge que hi hauria en la massa salarial per dur a terme els fitxatges va provocar que alguns jugadors deixessin passar l’oportunitat d’aterrar a Cornellà-el Prat.

S’activa el pla B

A banda de mantenir les peces clau i retenir –sense èxit– Diego Reyes, les altres prioritats de Sánchez Flores s’han acomplert parcialment. “Jugadors que sonaven ens agradaven, però no podem competir ara amb clubs com el Sevilla; cal adequar-se al que tenim, i a vegades és impossible”, reconeixia Lardín el dia abans de donar el tret de sortida a la temporada. Un discurs que servia per justificar la impossibilitat de fitxar Banega, un dels primers noms d’una llista engrescadora que va sonar a l’inici del mercat d’estiu, en què també figuraven Raúl Albiol, Borja Valero, Pozuelo i Mariano Díaz, entre d’altres.

Així, el pla B de la direcció esportiva va provocar l’arribada de Granero, Mario Hermoso, Naldo i el repescat Sergio García, a banda dels més recents de Dídac Vilà, Darder i Sergio Sánchez. “Les valoracions les deixo quan es tanqui el termini, aleshores no tindré cap problema a parlar de l’objectiu de l’equip”, assegurava un Quique que, tot i disposar en tot moment de llibertat de decisió en el disseny del projecte, ha hagut d’assumir que el seu pla inicial quedava ben allunyat de la plantilla actual.

LA DADA

7
incorporacions,
a banda del retorn dels cedits, ha realitzat el club en el mercat d’estiu

OBJECTIUS FALLITS

Albiol, Banega, Borja Valero i Mariano Díaz eren algunes de les peces desitjades

InnJoo renova el seu patrocini amb el club

L’Espanyol i InnJoo van signar ahir la renovació de l’acord que converteix la marca en un dels seus patrocinadors oficials per a les quatre pròximes temporades. El fabricant de dispositius intel·ligents, present en més de trenta països, lluirà a la part posterior dels equipaments oficials del primer equip en dia de partit, en concret al costat dels dorsals dels jugadors. A més, el nou acord de patrocini estableix la presència d’InnJoo a l’RCDE Stadium.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)