Espanyol

futbol

ESPANYOL

Quique busca un electroxoc

Crisi. L’Espanyol es troba en zona de descens i el tècnic haurà de sacsejar el seu onze per revertir la situació

L’Espanyol ha començat la lliga de manera nefasta. Els resultats parlen per si sols: un punt de nou és el llast inicial que arrossega l’equip. El tret de sortida ha estat traumàtic. La plantilla blanc-i-blava encara està comatosa després de la golejada del derbi. Més enllà dels fets del Camp Nou el que cou i preocupa més als tècnics és la imatge donada davant del Leganés. Qui més qui menys era conscient que el calendari fora de casa amb tres desplaçaments complicats al Camp Nou, Vila-real i Bernabéu, obligaven a sumar de tres en tres a casa. El perillós sotrac es va produir davant del Leganés on l’equip va fer l’orni en una primera part molt plana que va recordar èpoques pretèrites que semblaven oblidades. “No entenc un partit sense intensitat. Fa poc ja van veure el que passa si no jugues amb la brega necessària”, recordava, divendres, Quique Sánchez Flores en la prèvia del derbi tot assenyalar les llacunes de caràcter i competitivitat mostrades davant del conjunt madrileny.

Més enllà dels resultats, el que preocupa és la consistència d’un equip que no transmet i sembla allunyat del patró de joc de la darrera temporada. Llavors la consistència defensiva era el punt gravitacional sobre el qual va girar l’equip i el joc ofensiu es movia amb un futbol directe i a la contra. Ara l’equip sembla que no recordi aquells mecanismes. Es desfà en defensa i tampoc té prou personalitat per estirar-se en atac.

Ahir Quique Sánchez Flores va tenir una llarga xerrada amb els seus homes per analitzar totes aquestes qüestions i posar fil a l’agulla per revertir la situació de manera immediata. L’equip està en un moment en què ha d’evitar caure en una espiral d’angoixa que marca la classificació. Ara l’Espanyol és antepenúltim i està en zona de descens directe. Serà clau controlar els nervis però ningú pot ja abstreure’s que la revàlida del curs arribarà al setembre. La propera setmana amb tres partits amb Celta i Dépor a casa i enmig un dur desplaçament a Vila--real, marcarà el futur immediat i cap a on apuntarà un projecte que acabava el curs amb il·lusions renovades i que ara podria encara el final de mes amb la por al cos. Arribat a aquest punt és quan Quique Sánchez Flores haurà de posar fil a l’agulla. El tècnic busca un electroxoc per revertir la situació i tallar aquesta agonia de resultats sumant de tres en tres. Al seu favor juga un aspecte tangencial: el compromís de la plantilla. El gruix dels futbolistes més importants ja hi eren el curs anterior i també van viure un inici de curs complicat i se’n van sortir prou bé. També hi ha l’aval del tècnic, que no comença de zero el seu projecte sinó que ja té camí recorregut des de fa un any. A tot això, s’hi afegeix l’ADN periquito de la majoria dels nous fitxatges com Sergio Sánchez, Sergi Darder, Dídac Vilà o Pau López i la grapa de Sergio García.

Les variants.

Quique haurà d’introduir canvis. Sempre ho ha fet després dels mals moments i ara no canviarà el seu mode d’actuació. Un dels primers canvis apunta a donar la batuta de l’equip a Sergi Darder i situar el balear a la medul·lar i no escorat a la banda com ho va fer al Camp Nou; Javi Fuego l’acompanyaria al doble pivot. L’equip necessita profunditat de pilota per generar joc i connectar amb els davanters. Els canvis en defensa són més limitats. Ara mateix David López és un fix que caldrà veure si Naldo torna a l’onze titular o bé segueix Hermoso després del seu debut al Camp Nou. En el lateral dret també hi ha molts dilemes. Víctor Sánchez sembla tenir tots els números per repetir i al lateral esquerre seguirà Aarón. Un altre canvi estructural podria afectar la porteria. Aquí hi ha un dels grans maldecaps de Sánchez Flores. Pau López, malgrat els resultats, ha estat un dels futbolistes més en forma de l’equip però Diego López ja està recuperat i la seva veterania és un punt a favor.

A la davantera, Quique rumia donar l’alternativa a Sergio García. El seu pes específic dins del vestidor i a la jerarquia que tindria a la gespa pot ser un punt de llança per augmentar l’exigència i la brega de l’equip davant del Celta. Acompanyaria Gerard Moreno en atac i això situaria Baptistao, junt amb Piatti, a les bandes. Moltes incògnites i moltes variants que s’aniran madurant al llarg de la setmana amb l’únic objectiu d’aconseguir els tres punts dilluns contra el Celta. La primera victòria en lliga no pot dilatar-se més per evitar que l’angoixa i la preocupació augmenti.

ANTECEDENTS

Sempre que l’equip no ha rutllat ha introduït modificacions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)