Espanyol

Pausa sense urgències

Evolució. La plantilla blanc-i-blava viu amb tranquil·litat l’aturada de la competició perquè, comparat amb l’any anterior, té més punts i té clara la manera de jugar per obtenir bons resultats

L’Espanyol s’ha marcat un objectiu clar. L’equip blanc-i-blau vol moure’s entre els deu primers, pugnar per una plaça europea després del vuitè lloc del campionat anterior i, passades set jornades, apareix com a catorzè en la classificació. El conjunt, però, està tranquil perquè en un any hi ha hagut una evolució clara i l’inici de lliga té poc a veure amb el campionat anterior.

L’Espanyol suma vuit punts de 21 possibles. Els jugadors saben que només un dia no han estat a l’altura: en la segona jornada, contra el Leganés, amb el 0-1 a Cornellà. La resta convida a l’optimisme. I sobretot després d’haver passat ja pel Camp Nou i el Santiago Bernabéu. Per això s’arriba a la segona aturada arran dels partits de seleccions sense urgències, a diferència de la primera, que es va produir just després de caure amb els pepineros. Des d’aleshores, dues victòries a casa, un punt a Vila-real i la desfeta de diumenge al feu madridista. “L’aturada ens va bé. Primer per l’aspecte físic, ja que tenim lesionats i hem tingut tres partits en pocs dies. Necessitem recuperar cames i ens servirà per seguir millorant. Tenim el marge i podem millorar en molts punts”, explicava ahir David López.

Un triomf en set duels

La situació ha variat molt en un any. En el campionat anterior la segona aturada també va arribar després de set jornades, però aleshores l’Espanyol era tercer per la cua, en zona de descens amb sis punts. Una victòria contra l’Osasuna, cuer gairebé tota la temporada, i tres empats, dos en un estadi de Cornellà-el Prat que no va viure la primera gran alegria fins al setè intent. L’equip encara estava per fer, amb pedaços com Víctor Sánchez exercint de lateral esquerre i futurs titulars com Aarón i Jurado amb un rol secundari. Ara no. L’onze està molt clar i el conjunt periquito sap què ha de fer en cada moment. I amb una evolució clara gràcies a l’entrada de Sergi Darder, que dona més fluïdesa a l’atac i treu confusió als contraatacs. La vessant ofensiva va ser el punt més negatiu del primer exercici de Quique Sánchez Flores i ara segueix sent un equip de robar i córrer, que aposta per la velocitat, però ofereix noves vies per atacar, en espera de millorar la punteria. “Anem pel bon camí. Al principi no acabaven de sortir les coses i hi ha coses en què hem millorat i evolucionat. Estem en línia ascendent, amb els nous acoblant-se molt bé. Si agafem la línia de la passada campanya, anirem pel bon camí. L’any passat la part ofensiva ens costava més, ser més verticals i perillosos, però ho hem millorat. Ara toca perfeccionar-ho tot.”

La plantilla sent que està en el camí correcte. L’aturada ha de servir perquè jugadors com ara Sergio García, Sergio Sánchez, Piatti, Diego López i Naldo millorin físicament, a banda de l’alta mèdica d’Óscar Duarte. En espera de veure com evoluciona el bessó de Víctor Sánchez, Quique disposarà de tota la plantilla i guanyarà en diversitat tàctica per afrontar una part del calendari que ha d’apropar-los a la part alta. “Ve una part del campionat important contra dos equips que ho estan fent molt bé, com el Llevant i el Betis, i també la Real, que confirma el bon paper de la passada campanya. Són equips que estaran lluitant per una plaça europea.”

EL VESTIDOR

“Anem pel bon camí. Hi ha coses en què hem millorat i evolucionat”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)