Espanyol

Repetint el cas Jurado

Procés d’adaptació. Esteban Granero, igual que el migcampista gadità fa un any, té problemes per trobar el ritme i la intensitat que calen per tenir minuts amb Quique Sánchez Flores

El fitxatge més mediàtic de l’estiu a l’Espanyol va ser Esteban Granero. El Pirata va perdre protagonisme en les dues últimes temporades a la Real Sociedad i el club blanc-i-blau li va obrir la porta, a la recerca de més toc al mig del camp després d’una temporada amb problemes per generar joc ofensiu. El madrileny, però, recorda fins ara el cas Jurado de l’any passat, ja que el gadità va trigar mesos a trobar el to físic i la intensitat exigides per Quique Sánchez Flores, amb la diferència que la competència ara s’ha incrementat.

El cos tècnic blanc-i-blau té molt clar què li ha faltat a Granero en els darrers temps. I encara no ha canviat. Quique i el seu equip veuen el madrileny amb una marxa menys que la majoria de companys en un grup que té la condició de bloc com a principal arma. És la base i és irrenunciable. Els deu jugadors de camp penquen al màxim en tot moment i ningú es pot relaxar. El migcampista format al Madrid va brillar en l’inici de la pretemporada fent gols, però que el tècnic el situés a la banda esquerra ja era una pista que no estava content amb el que veia. L’arribada de Darder va acabar sent una segona prova i de moment no ha estat titular en cap de les set jornades de lliga, ha disputat quatre estonetes i ha quedat fins i tot en algun cas fora de la llista de convocats, tot i que sempre ha dit que s’havia adaptat molt fàcilment a la filosofia del seu nou equip.

17 partits en dos anys

El cas Granero recorda el de Jurado. “Els primers mesos simplement no hi era”, rememora el cos tècnic. El talent gadità no va ser titular fins a la novena jornada, el 22 d’octubre, quan fins aquell moment tan sols havia participat en dos duels, sent sovint un dels descartats. I a la banda, com El Pirata quan ha jugat. Tots dos compartien mal, sense el ritme ni la intensitat que s’exigeix al doble pivot, tot i que Quique va recórrer a l’exjugador del Watford amb els problemes de l’equip per generar joc. Amb tot, Jurado va acabar disputant 31 duels, 27 des del xiulet inicial, si bé en alguns partits va ser xiulat pel públic, que sempre tenia la sensació que podia aportar més i no li va perdonar una greu errada en el derbi a l’estadi de Cornellà-el Prat.

“Ell sap què li ha faltat els dos últims anys a la Real. Si ho corregeix ens acabarà ajudant”, expliquen fonts internes de l’Espanyol. Granero no està tenint protagonisme fins ara i no hi ajudarà el fet que en el darrer enfrontament tot just sortir al Santiago Bernabéu regalés la pilota que va derivar en el 2-0, la sentència. Només feia dos minuts que era a la gespa. L’entrenador blanc-i-blau considera que pot fer bona feina quan el conjunt blanc-i-blau té avantatge en el marcador i cal tenir més la pilota, en un perfil que va enyorar la temporada passada i volia reforçar a l’estiu. Caldrà veure si posa una marxa més i reclama més quota, però d’entrada ho tindrà més difícil que Jurado. El jugador gadità oferia un perfil gairebé únic i va estar a les ordres de Quique en diversos equips, mentre que El Pirata, que tot just acaba de fer 30 anys, sap que Darder és intocable i que té unes característiques similars a ell. La copa serà una bona via per reclamar més i revifar després que s’hagi anat apagant l’estrella als darrers temps, com mostren les xifres els dos últims anys a la Real Sociedad: 8 i 9 partits de titular en la lliga, escàs bagatge per a algú amb el talent de Granero.

COMPETÈNCIA

La presència de Darder farà més complicat que el madrileny tingui protagonisme
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)