Espanyol

Enriquir l’engranatge

Alta. Duarte es declara a punt per jugar i donarà noves alternatives a Quique Sánchez Flores, que podria avançar David López o provar-los junts després de quedar-se’n amb les ganes fa un any

Quique Sánchez Flores va demanar a la direcció esportiva el fitxatge d’un central amb rol clar de titular. Noms com Albiol i Murillo van estar damunt la taula, però el preu va acabar sent inabastable, així que l’entrenador de l’Espanyol ha seguit amb molta atenció l’evolució d’Óscar Duarte, que ja té l’alta mèdica i se sent en condicions de jugar. L’internacional de Costa Rica enriqueix el ventall d’opcions del tècnic.

“Ja porto pràcticament un mes d’entrenaments. Ara tinc l’alta competitiva i fa un temps que soc amb el grup, així que ja depèn de l’entrenador. He treballat de valent tot aquest temps i ara estic a disposició de l’entrenador, ell veurà si estic en condicions.” Óscar Duarte es mor de ganes d’entrar en acció i es veu capacitat per entrar a la convocatòria contra el Llevant. No és descartable, perquè Sergio Sánchez farà de lateral, així que es jugarà un lloc amb Naldo.

Sis partits seguits

Quique Sánchez Flores està demostrant amb Diego López que no té pressa per introduir a l’onze jugadors que fa temps que no competeixen. Caldrà veure què fa amb Duarte, que no disputa un partit des que es va trencar el lligament encreuat del genoll a Eibar el 18 de març. El defensa internacional encadenava aleshores sis partits com a titular, si bé el cos tècnic considera que no va rendir al nivell esperat. Des de la temporada passada Quique i el seu equip tenen tres incògnites que no van poder resoldre i que tenen l’exjugador del Bruges de protagonista. D’entrada, com pot rendir al màxim nivell. El central va ser el jugador que més ràpid va entendre els conceptes del nou entrenador l’estiu de 2016 i li va facilitar la feina, però un problema al turmell dret li va tallar les ales sense acabar de recuperar el to de la pretemporada.

La primera de les incògnites és saber si pot arribar al nivell que apuntava. En any de mundial i per la manera de ser, li sobra motivació. Un segon dubte és com pot rendir amb David López. En els sis partits seguits que el de Costa Rica va jugar abans de lesionar-se va fer parella amb Diego Reyes i en el tram inicial de temporada l’equip encara no tenia identitat i la pressió per la falta de resultats impedia treure conclusions. Per això Quique té ganes de veure’ls junts amb un onze ja rodat i Duarte sense molèsties. El tercer dubte del tècnic és precisament la posició del santcugatenc. La idea de veure’l amb Darder al mig pot suposar un salt de qualitat enorme, però sempre que no se’n ressenti la defensa. Si la rereguarda perd més del que es guanya al mig, on hi ha una major quantitat d’alternatives, el del planter no es mourà de l’eix defensiu. Però en els entrenaments ja s’ha vist a Duarte fent duo amb Sergio Sánchez, avançant la posició de David López.

La falta d’un fitxatge amb rol de titular clar va derivar en tres incorporacions que han d’acabar de convèncer Quique Sánchez Flores. Mario Hermoso li ha pres ara el lloc a Naldo, amb Sergio Sánchez de moment de lateral. Els dos últims van arribar fora de forma, així que han facilitat l’oportunitat per a l’exmadridista, que respon prou bé. En les pròximes setmanes es veurà quin rol hi juga Duarte, de 28 anys, que deixa enrere un calvari: la primera lesió greu. “El pitjor dia va ser quan em van fer la ressonància i em van dir que tenia l’encreuat trencat, que estaria vuit mesos de baixa. Aquells tres dies van ser els més difícils, perquè mai havia tingut una lesió tan llarga i imaginar el temps que estaria fora em va matar. Coses que marquen i ara he de mirar de gaudir més.”

EL PROTAGONISTA

El pitjor dia va ser quan em van fer la ressonància i em van dir que tenia l’encreuat trencat, que estaria vuit mesos fora. Em va matar
Fa pràcticament un mes que m’entreno. Tinc l’alta i estic amb el grup de fa un temps, així que ja depèn de l’entrenador
Óscar Duarte
200
dies
va trigar Óscar Duarte a rebre l’alta mèdica competitiva després de la lesió.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)