Espanyol

espanyol

renovació

Gerard, periquito fins al 2022

L’Espanyol segella el seu compromís amb el punta, a qui millora i amplia el contracte després de la seva negativa a anar al Vila-real

La clàusula de rescissió passa a ser ara de 40 milions i de 50 a partir del curs 18/19

L’Espanyol va anunciar ahir, a primera hora de la tarda, l’ampliació del contracte de Gerard Moreno (Santa Perpètua, 1992) fins al 30 de juny del 2022. El jugador va signar ahir la seva renovació a les oficines del club a Cornellà acompanyat del director general esportiu, Óscar Perarnau. Feia temps que el davanter i el club treballaven en silenci per lligar un dels referents de l’actual plantilla. El full de ruta es va començar a cuinar el passat agost després que el futbolista renunciés a anar al Vila-real. L’equip groguet va trucar a la porta del davanter per seduir-lo per tornar vestir els seus colors, però el de Santa Perpètua els va tancar la porta. En la decisió de Gerard Moreno va ser clar el compromís sentimental de pertinença amb el club blanc-i-blau. El davanter havia tornat a la disciplina periquita l’estiu del 2015 i des de llavors s’ha convertit en un pilar fonamental de l’equip. Sense anar gaire lluny l’any passat va jugar 37 partits de lliga de titular, només en va perdre un per sanció, i va marcar tretze gols. És el futbolista amb qui més s’identifica l’afició i era l’últim que no volia trair la confiança i l’aposta feta pel club dos anys abans.

Així, doncs, una vegada Gerard Moreno va desestimar l’oferta de l’equip de Castelló, es va treballar a donar llum al compromís de millorament de contracte que va fer l’Espanyol al futbolista. Ahir es va donar llum a l’acord, que permetrà gaudir del pitxitxi periquito fins al 2022, sense oblidar que la seva clàusula de rescissió ara se situarà a 40 milions d’euros i passarà fins als 50 milions a partir del començament de la temporada 2018/19.

Moment de felicitat.

Gerard Moreno es va formar a les categories inferiors de l’Espanyol i després va passar per diferents clubs ,com el Badalona, el Vila-real i el Mallorca, on va jugar cedit. El davanter va tornar al club blanc-i-blau l’estiu del 2015. Aquesta és la seva tercera temporada en el primer equip de l’Espanyol, on s’ha convertit en un dels referents de la plantilla, fins a l’extrem que ha guanyat pes i jerarquia després de ser escollit com un dels capitans. Fins ara, Gerard ha jugat 86 partits oficials amb l’Espanyol, en què ha aconseguit 24 gols. El futbolista no podia amagar la seva felicitat pel seu nou vincle contractual, que també incorpora un millorament salarial. “Molt content, sóc aquí a casa meva, on m’he criat des de petit”, assegurava en declaracions als mitjans oficials del club prèvies a la roda de premsa que oferirà demà a les 13.30 a Cornellà.“Molt feliç per aquesta renovació i per poder portar aquest escut i aquests colors, amb els quals em sento tan identificat”, hi afegia, per deixar clar quina era la seva intenció des de fa temps. “Des del primer moment sabia el que volia i per mi és molt important la confiança que em té tot el club.” El futbolista també recordava la seva primera trobava amb Óscar Perarnau per pactar el seu fitxatge del Vila-real. “Recordo la primera reunió per tornar i des d’aquell moment sempre m’he sentit molt valorat pel club, pels companys i per la gent, que sempre m’ha mostrat la seva estima”, assegurava. “Sóc a casa amb la meva gent i és molt important sentir-se així d’estimat.”

Finalment, també llançava un missatge d’optimisme amb vista als pròxims partits de lliga malgrat la darrera ensopegada contra l’Alavés a Mendizorrotza. “Confio molt en l’equip i sé que estem treballant bé; el darrer partit no ens va sortir bé però anirem cap a munt perquè sabem el que volem i pel que volem lluitar, tenim moltes ganes i els darrers partits ens serviran per aprendre.”

MOMENT FELIÇ

“Sóc a casa amb la meva gent i és molt important sentir-se així d’estimat”

HO TENIA CLAR

“Sabia el que volia i per a mi és molt important la confiança que em té tot el club”

El Vila-real continua controlant el 50 % dels drets

L’únic punt negre d’aquesta renovació és el factor Vila-real. El club groguet continua controlant el 50% dels drets econòmics del futbolista de quan l’Espanyol va fitxar el davanter, l’estiu del 2015. Aleshores la situació econòmica del club era molt delicada i l’entitat blanc-i-blava no va poder comprar tots del seus drets per problemes de tresoreria. El club de la Plana va aprofitar la situació per reservar-se el 50% dels drets econòmics del futbolista. L’Espanyol ha intentat, des de l’entrada de Chen Yansheng al club, comprar la totalitat dels drets del davanter però el club groguet sempre ha rebutjat de posar-hi un preu, i encara més després del passat estiu, quan va intentar emportar-se al futbolista a Vila-real. Cal recordar que fins ara el club groguet tenia la possibilitat de forçar una venda si l’oferta de traspàs que li presentaven a l’Espanyol era igual o superior a set milions d’euros. El club de Cornellà podia retenir el futbolista pagant la meitat de la proposta i l’altre meitat aniria cap a Vila-real. Ara, segons fonts del club periquito, aquesta renovació inhabilita aquesta estratègia contractual, amb la qual treballava el Vila-real, i dota de més opcions l’Espanyol per retenir el futbolista. No obstant això, el club de Castelló continua mantenint el 50% dels drets econòmics del futbolista més valuós, avui dia, de la plantilla blanc-i-blava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)