Espanyol

Arribar... i consolidar-se

Gran salt. Els joves Melendo, Marc Roca i Marc Navarro es troben entre els jugadors que menys minuts han disputat fins ara en el seu primer any amb fitxa del primer equip blanc-i-blau

Arribar no és senzill i sempre expliquen que el més difícil és el pas següent: consolidar-se. El primer any de Quique Sánchez Flores va comportar el salt al primer equip de quatre perles del planter: Aarón, Marc Roca, Melendo i Marc Navarro. El lateral esquerre és intocable a l’onze, però els altres tres pugnen per fer-se un lloc, amb un rol marginal fins ara en les onze jornades de lliga disputades.

La llista de minuts deixa poc marge al dubte sobre el paper de cada jugador. Aarón es troba en el privilegiat grup d’intocables, molt reduït, amb només quatre membres que han disputat tots els minuts. Els altres joves tenen molts problemes per encaixar en l’exigència de Quique ara que la plantilla ha crescut fins a les 25 fitxes. No és que no es facin un lloc a l’onze, sinó que sovint no van ni convocats. Marc Roca ha format part de la llista en vuit ocasions, per quatre de Melendo i tres de Marc Navarro. El lateral badaloní continua amb el calvari de les lesions, encadenant problema rere problema, però dels tres jugadors és qui més minuts ha disputat: 123, repartits en dues estones contra el Barça i el Madrid i la titularitat amb el Llevant, en què va jugar infiltrat i va aguantar 57 minuts, i va haver de parar des d’aleshores. El migcampista de la Granada del Penedès també ha sortit en la segona part en dos duels i va aparèixer en l’onze al Bernabéu, on va ser rellevat al descans. En total, 81 minuts, que superen els 77 del punta de Sant Adrià de Besòs, que ha sortit com a revulsiu en quatre ocasions, però no ha començat cap duel, ni tan sols en la copa del Rei, en què malgrat les rotacions no va aparèixer fins a la segona part i va ser dels destacats. “Quique em demana el que sé fer. Quan jugo d’interior dret miro d’aportar desequilibri, conducció de pilota i ajudar els companys al màxim possible. Sé que és un rol diferent de l’any passat, que era el del filial, entrava a la convocatòria i tenia minutets. Miro d’aprofitar l’oportunitat, com a Tenerife, quan la tinc. No hi ha més exigència, sinó un rol diferent. L’any passat pujava, jugava 20 minuts i ja era feliç”, diu Melendo.

Amb tot, costa trobar jugadors que hagin jugat menys que el trio de joves. El lesionat Óscar Duarte és un cas previsible, així com el porter suplent, Diego López, que en la copa sí que va gaudir dels 90 minuts. Álvaro, lesionat en diverses fases de la temporada, tampoc s’ha estrenat en la lliga, mentre que l’intocable Aarón fa que Dídac Vilà hagi aparegut dues estonetes només i d’interior en lloc de lateral: 27 minuts en total. La resta han participat més que Melendo i Marc Roca. Entre aquests dos jugadors i Marc Navarro hi trobem encara Hernán Pérez (87), un Javi López (105) que es va lesionar en la segona jornada i ha estat dos mesos fora i Sergio Sánchez (102), que va arribar amb el campionat encetat i fora de forma. Malgrat tot, cap jove pensa en una cessió al mercat d’hivern. Continuaran lluitant per tenir oportunitats.

PROTAGONISTA

Els qui no estem jugant, treballem primer per entrar en la convocatòria. No ha arribat el mercat d’hivern i no hi penso gens

REGISTRES

L’any passat pujava del filial, jugava 20 minuts i era feliç. Ara el meu rol és diferent, tinc més responsabilitat
Melendo
2
partits de titular
en onze jornades de lliga sumen entre Marc Roca, Melendo i Marc Navarro.

Rècord de joves en l’estada de pretemporada, però sense lloc per pujar

L’estada de pretemporada va estar marcada per la manca de fitxatges i els lesionats. Per tot plegat, Quique Sánchez Flores va haver de recórrer a un planter que funciona a la perfecció, i es va emportar nou jugadors: Adri López, Edu Frias, Pipa, Royo, Lluís, Pol Lozano, Àlex López, Pibe i Puado. El fet que malgrat les absències no participessin en els amistosos ja va ser una pista que si la temporada anterior havien fet el salt quatre joves, ara costaria més. La convocatòria de la copa, sense cap d’ells, ho va confirmar i Quique va afirmar que amb una plantilla de 25 no hi havia marge per als cadells, malgrat que a Herzlake el cos tècnic quedés satisfet sobretot amb el lateral Pipa i el davanter Puado, així com amb el porter juvenil Adri López, que es va lesionar greument en l’escalfament del partit contra el Leganés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)