Espanyol

Espanyol

Primera divisió

Ultimàtum a Pau per renovar

L’Espanyol té una data límit, que arribarà abans de final d’any, per arribar a un acord amb el porter

En cas que no segelli la continuïtat, tot indica que a partir del gener Diego López serà el titular

L’Espanyol va presentar ahir en societat la renovació de Gerard Moreno fins al 2022. Un moment de felicitat per als dirigents, però dins dels seus caps saben que la gran patata calenta que tenen, fins a final d’any, és tancar la continuïtat de Pau López. El porter gironí acaba el contracte amb l’Espanyol a final de temporada i el seu bon moment de forma no passa desapercebut per a molts equips de la lliga, així com estrangers. El gran rendiment que té sota els pals ha obligat Quique Sánchez Flores a apostar per ell en detriment de Diego López. El club ja ha mantingut diverses converses amb el seu agent, però en la pròxima reunió caldrà posar blanc sobre negre i fer un pas decidit cap a la seva renovació o bé deixar-la per impossible. A les oficines de Cornellà no volen que aquesta situació s’eternitzi més del compte i abans d’acabar l’any volen posar fi a aquest serial. “Tenim una data interna límit”, afirmava ahir el director esportiu, Jordi Lardín. Una data que no anirà més enllà de finals de desembre ja que des del gener que ve Pau López serà agent lliure. Lardín anava més enllà en les seves apreciacions i entrava en el debat de què cal fer si el gironí no renova. De moment el club es manté callat i respecta les decisions de Quique Sánchez Flores però podria prendre decisions sobre qui ha de jugar de titular si al final el gironí decideix no renovar. “El punt de vista del club és de respecte a l’entrenador i si considera que ha de jugar Pau perquè està millor estem d’acord. Una vegada sapiguem si Pau renova o no renova, podrem prendre decisions més de club”, assenyalava el mandatari blanc-i-blau.

Tema econòmic

El desenllaç de la renovació promet ser complicat. Primer pel límit salarial que té cobert el club i marcat per la lliga. Ara mateix i mirant el futur, es fa complicat que l’Espanyol pugui presentar una oferta econòmica molt elevada al gironí respecte a altres ofertes que puguin venir de l’exterior. A més, si el porter es compara amb Diego López, el futbolista que cobra més de la plantilla, amb un salari al voltant dels 2,5 milions d’euros nets per temporada, i a qui ha tret la titularitat, el context encara esdevé més complicat.

Cal recordar que Pau López és el futbolista que cobra menys de la primera plantilla, juntament amb Jairo Morillas. Té un salari de crisi a l’Espanyol i continua mantenint el contracte que se li va fer quan va pujar del filial al primer equip. “No és una renovació fàcil i estem treballant i acostant posicions. Sabem que té mercat. Esperem que d’aquí a poc temps tinguem notícies per bé o malament. Esperem que siguin positives. Ell sempre diu que està content i volem tancar al més aviat possible la renovació en un cantó o un altre”, afirmava amb claredat Lardín en forma d’ultimàtum.

Qüestió sentimental

Ara mateix un dels punts forts a favor de l’Espanyol és la qüestió sentimental. Pau s’ha fet i format al club i té un arrelament clar i significatiu amb l’entitat. A més, amb els jugadors que formen el nucli dur de la plantilla, com Javi López, Víctor Sánchez, David López o Gerard Moreno, són grans amics i formen una colla inseparable. “Si em pregunten si vull que renovi Pau, és evident que sí que ho vull. Ell és feliç aquí, però això són temes personals entre ell i el club”, se sincerava ahir Gerard. El temps serà qui acabarà dictant la sentència definitiva.

JORDI LARDÍN

“No és una renovació fàcil però esperem tenir notícies d’aquí a poc temps”

LARDÍN AVISA

“Quan sapiguem si Pau renova o no, podrem prendre decisions més de club”

GERARD MORENO

“Vull que renovi, però són temes personals entre ell i el club; però és feliç aquí”

“No busquem cap jugador en el mercat d’hivern”

Jordi Lardín va aprofitar l’acte de renovació de Gerard Moreno per repassar l’actualitat esportiva. Un dels primers punts va ser desmentir de manera rotunda que l’Espanyol estigués buscant algun futbolista d’atac per millorar les prestacions ofensives d’un equip que només ha marcat nou gols en onze partits de lliga. “No estem buscant cap jugador”, va subratllar, i va argumentar: “Tenim 25 fitxes i el més important és buscar una sortida a algun dels jugadors que tenim. No necessitem reforçar la davantera.” A més, el d’Esparreguera considera que la plantilla és prou bona i no el preocupa la manca puntual de gol. “Arribarà un dia que jugarem i farem quatre gols i començarem a mirar altres coses i ens preocuparem pel lateral dret. Això va així. Hi ha jugadors a la plantilla que poden fer gols amb facilitat.” Tot i això, el director esportiu és conscient que sí que hi pot haver sortides. “Entenem que qualsevol jugador que no està jugant busqui una sortida i estem disposats a parlar-ne”, afirmava.

Finalment, Jordi Lardín també va parlar del moment de l’equip i va fer un petit balanç d’aquest primer tram de temporada: “No és del tot positiu perquè ens mereixíem més punts, tot i que en algun partit no hem estat a l’altura. Estem convençuts que el joc i el rendiment de l’equip aniran creixent a mesura que avancin les jornades, com va passar la temporada passada.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)