Espanyol

espanyol

mercat

Pau, o caixa o faixa

Afronta una setmana decisiva per tancar la seva continuïtat a l’Espanyol

L’agent del gironí té previst reunir-se amb els dirigents blanc-i-blaus per presentar una contraoferta a la proposició feta pel club el mes passat

L’Espanyol s’encara a una setmana decisiva per tancar la continuïtat de Pau López. Ara mateix el futur del porter segueix enlaire, però ningú pot assegurar que no es tanqui de manera positiva per part del club blanc-i-blau. Els propers dies seran definitius per dilucidar la incògnita. Ja abans de Nadal el club va enviar a l’agent del futbolista una proposta formal de renovació on el salari del futbolista sortia ostensiblement millorat. Cal recordar que el porter gironí té ara mateix un dels salaris més baixos de la plantilla. Té el contracte vigent que se li va fer sota la presidència de Joan Collet, quan el futbolista va pujar al primer equip. Era el contracte tipus que s’oferia a tots els jugadors que feien el salt del planter al conjunt professional. Els seus emoluments estan desfasats i corresponen a l’època de crisi més severa de l’entitat. El club blanc-i-blau va fer un esforç important en la seva proposta fixant en el seu nou contracte més d’un milió d’euros per temporada. Actualment cobra al voltant dels 300.000 euros. És a dir, pràcticament li quintuplicaven el seu salari actual. “Estem fent un superesforç per la continuïtat de Pau”, va explicar el director general esportiu, Òscar Perarnau, en la darrera junta d’accionistes de l’entitat. El problema és que el protagonisme actual de Pau López, que és titular absolut sota els pals signant actuacions memorables, amb l’afegit que acaba contracte al juny, fa que sigui un dels porters més cobejats del mercat.

El gironí, junt amb el seu agent, han tingut temps de madurar la proposta aquestes festes nadalenques i ara el seu representant té previst fer una nova trobada aquesta setmana. Albert Botines vindrà amb una contraoferta i caldrà veure si el múscul financer de l’Espanyol pot assumir les xifres que li presenti l’agent del porter. Per a la direcció esportiva la continuïtat de Pau és una prioritat. El porter respon al perfil ideal sobre el qual vol bastir el present i el futur l’entitat: futbolista compromès sortit del planter, ADN blanc-i-blau i progressió per ser un dels emblemes de l’Espanyol al costat de David López i Gerard Moreno. Al marge de l’aspecte econòmic, l’Espanyol està jugant fort l’aspecte emocional del futbolista com a peça angular del projecte. La decisió per a Pau López no està sent fàcil. Ell és conscient que dins l’Espanyol i al costat dels seus companys no tindrà la bona sintonia que té ara. Cal recordar que té un fort lligam d’amistat amb David López, Gerard, Víctor Sánchez i Javi López.

De segur, l’Espanyol intentarà fer un últim esforç pel porter i per presentar-li també una petita millora respecte a la seva proposta inicial. Un contracte progressiu que anirà incrementant el seu salari amb el pas de les temporades. No obstant, si preval l’aspecte purament econòmic serà difícil retenir el porter, però l’entorn del futbolista valora positivament els esforços fets pel club. Els propers dies se sentenciarà el caixa o faixa de Pau. Però el que és segur és la seva titularitat en el partit de La Rosaleda. L’alineació tornarà a començar, per 18è partit consecutiu, amb ell.

PRIORITARI

El porter respon al perfil ideal sobre el qual vol bastir el present i el futur l’Espanyol

TITULAR A MÀLAGA

El gironí tornarà a estar en l’onze de demà a La Rosaleda, per 18a jornada seguida

Diego López, pendent de la decisió del gironí

L’altra cara de la moneda és Diego López. El gallec va ser un dels elements clau de l’Espanyol el curs passat, però ara mateix viu a l’ombra de Pau. El gran rendiment del gironí, junt amb la seva operació de bursitis en la pretemporada, li van impedir seguir de titular enguany. L’Espanyol va lluitar a l’estiu de valent per tancar la seva continuïtat amb el Milan. El gallec té contracte fins al 2020 i és el més ben pagat de la plantilla, amb un salari de 2,5 milions d’euros per temporada. Si Pau López continua i segella la seva renovació, serà difícil, per no dir impossible, que el gallec segueixi a l’Espanyol el proper any. Primer, perquè Diego no voldrà seguir a l’ombra de Pau, i de retruc, també se li obre un nou problema al club, que no podrà assumir el cost total de tenir dos grans porters amb el salari del gallec i la millora que se li aplicarà a Pau. Tot fa pensar que d’una manera o una altra, amb la continuïtat de Pau López o no, l’Espanyol es veurà obligat a fitxar un altre porter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)