Espanyol

espanyol

canvi institucional

Robert és destituït

L’Espanyol va decidir extingir ahir la relació professional del fins ara conseller delegat del club. Adolf Rousaud, vicepresident de l’entitat, serà el nou home fort del consell i mà dreta del president Chen Yansheng

Ramon Robert tenia les hores comptades a l’Espanyol. Era un fet que es cuinava a foc lent a les oficines de Cornellà. El fins fa poc conseller delegat va negociar durant tot el dia d’ahir la seva liquidació i la seva marxa es va fer oficial a darrera hora de la tarda. Tot i això, les cartes ja estaven marcades de fa temps. L’estiu passat, amb l’entrada del director general esportiu, Òscar Perarnau, Robert va deixar de tenir pes a l’àrea esportiva i només es dedicava a la gestió econòmica. Era una degradació en les seves funcions que el club va argumentar llavors com un moviment més racional per compartimentar la seva estructura corporativa. Només calia posar una data definitiva i va arribar ahir, com va avançar Pericos On Line. Ramon Robert feia temps que sentia que el seu càrrec estava a la corda fluixa. Fa un mes Tiempo de Espanyol deixava clar que els canvis estructurals serien imminents amb el nomenament d’Adolf Roussaud, vicepresident, com a home fort del consell i de cap de la comissió executiva del club. Ara mateix l’advocat és la mà dreta del president, Chen Yansheng. El club no té previst nomenar, ara per ara, cap nou membre del màxim òrgan rector com a conseller en substitució de Ramon Robert, així com tampoc un relleu en la responsabilitat de conseller delegat. Tot i això, l’entitat sí que emprèn la tria d’un nou director general corporatiu, que està previst que sigui nomenat i presentat públicament durant el proper mes de febrer. Un càrrec anàleg al que té Òscar Perarnau en el vessant esportiu. De moment, les tasques de representació del conseller delegat cauran en l’altre vicepresident, Carlos García Pont, i el mateix Rousaud i altres executius del club depenen de les àrees que s’hagin de tractar. Precisament, el mandatari estava dilluns a la nit amb el conseller Mao Ye i el mateix Ramon Robert acompanyant l’equip a La Rosaleda. Ahir Mao i García Pont van estar en l’entrenament del primer equip a la ciutat esportiva Dani Jarque per comunicar la decisió al tècnic del primer equip, Quique Sánchez Flores.

El mateix Ramon Robert no sabia res de la seva marxa fa només 24 hores quan saludava afectuosament tots els futbolistes a peu d’autocar després del primer triomf a domicili a Màlaga. La decisió ha estat personal del president, Chen Yansheng. Ramon Robert tenia contracte fins al 30 de juny com a conseller delegat. Va ser escollit com a home de transició per pilotar l’entrada del mandatari xinès al club blanc-i-blau.

Robert va entrar al club el 2012 com a encarregat de l’àrea de màrqueting del club i més tard va ser l’encarregat de ser el director de control i gestió de l’entitat amb Joan Collet de president fins a fer el salt com a conseller delegat fins ahir.

CRÒNICA ANUNCIADA

Feia setmanes que el futur de Ramon Robert tenia data de caducitat

RAMON ROBERT

Va ser escollit com a home de transició per pilotar l’entrada de Chen al club

RELLEU IMMINENT

S’ha iniciat la tria d’un director general corporatiu que arribarà al febrer

Quique Sánchez Flores guanya protagonisme

El moviment de peces que ha afectat el nucli directiu de l’Espanyol amb la destitució de Ramon Robert també pot tenir una resultant en l’aspecte esportiu i més concretament en la figura de Quique Sánchez Flores. La distància entre el tècnic i el ja exconseller delegat era evident en els últims mesos. L’origen del problema va ser a l’estiu, quan el tècnic va deixar palesa la seva tristesa després d’un amistós contra el Nàpols. “No soc feliç”, va dir llavors el madrileny. L’arrel del descontentament era la cacofonia del missatge enviat per Robert a l’hora de dotar de fons la compra de nous efectius per fer el salt a Europa. Al maig es va parlar de fitxar futbolistes de la talla de Banega, Albiol, Mariano Díaz i Borja Valero, amb qui ja es negociava des de feia temps. Al final la realitat transmesa per Robert no va concordar amb la realitat, i això va fer emprenyar Quique Sánchez Flores. El tècnic va explicar com es van cuinar els fitxatges a Chen en la seva reunió del desembre i ara el president, aprofitant el primer triomf a domicili va executar el comiat de Robert. Una situació que donarà més comoditat a Quique Sánchez Flores de cara al futur pròxim de cara a seguir a l’Espanyol una tercera temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)