Espanyol

espanyol

copa

Precisió de cirurgià

L’Espanyol en té prou amb una primera part de futbol letal i incisiu per remuntar l’eliminatòria amb gols de Baptistão i Gerard Moreno i certificar el pas a quarts

Els de Quique inicien el 2018 amb un ritme notable

llevant 0 Espanyol 2

ESPANYOL:Diego López, Navarro, Naldo, Mario Hermoso, Dídac, David López, Fuego, Granero, Jurado (Darder, 82’), Baptistão (Sergio García, 78’), Gerard Moreno. LLEVANT:Raúl, Shaq, Cabaco, Chema, Toño, Lukic (Morales, 62’), Campaña, Samu García (Ivi, 46’), Bardhi, Jason, Nano Mesa (Boateng, 46’). GOLS:0-1 (14’) Leo Baptistão; 0-2 (34’) Gerard Moreno.ÀRBITRE:Gil Manzano (extremeny) va mostrar targeta groga a Mario Hermoso (20’); Lukic (41’); Boateng (60’).PÚBLIC:partit de tornada de vuitens de final de copa al Cuitat de València. 9.978 espectadors van veure el partit en directe.
El Llevant mai es va ficar en el partit i va ser un titella a les mans dels blanc-i-blaus

L’Espanyol ha començat l’any 2018 de manera pletòrica amb el primer triomf a domicili del curs a Màlaga i segellant el seu passaport cap als quarts de final de la copa contra el Llevant. Els blanc-i-blaus estan agafant molta confiança a còpia de resultats. A Màlaga hi va haver el primer tast, i ahir, al Ciutat de València, van donar una nova versió de la lectura precisa de partit. L’Espanyol va fer el suficient, i amb l’exactitud d’un cirurgià, per noquejar el Llevant en una primera part de futbol incisiu i vertical. El Llevant va ser un titella a les mans de l’Espanyol i mai es va ficar en el partit. I quan es va adonar dels seus errors ja era massa tard per rectificar. Els blanc-i-blaus comencen a ser un equip que no dona segones oportunitats, i han canviat el seu posat competitiu per adoptar una figura més ferma que recorda el del curs passat.

L’Espanyol va demostrar des del primer minut que sabia el que volia amb un futbol directe i incisiu deixant enrere els seus problemes d’eficàcia. Els blanc-i-blaus necessitaven dos gols per capgirar l’eliminatòria, després del 1-2 de l’anada al RCDE Stadium, i van anar per feina. Un gol de Baptistão i un altre de Gerard van deixar encarrilat el passaport cap als quarts. L’Espanyol més camaleònic va fer acte de presència al Ciutat de València. Des del primer minut es va veure que els catalans tenien més ganes d’anar pel partit i capgirar l’eliminatòria. Van poder més els ànims de remuntada dels periquitos, que van esmicolar la por especulativa del Llevant. Els primers intercanvis van ser clars. Els blanc-i-blaus van cercar l’àrea granota amb insistència contra un rival que en tenia prou traient pilotes fora. No s’havia arribat al quart d’hora i ja es va disparar l’angoixa valenciana. Gerard Moreno va fer una assistència filtrada a Baptistão guanyant l’esquena a la defensa. El brasiler es va plantar davant Raúl i no va fallar en el mà a mà. El primer gol pujava al marcador i era pura electricitat per a un Espanyol que s’endollava a la remuntada i el Llevant feia el camí cap al curtcircuit. Els blanc-i-blau eren una piconadora sense fi. Nou contraatac letal dels catalans, que aprofitaven una nova desconnexió a la línia de contenció del rival. Gerard Moreno ajustava el punt de mira, però el seu xut anava al pal. El recital no va acabar aquí. Pèrdua de pilota de Samu García que recollia Jurado per assistir Baptistão. El brasiler va estar a punt de fer el segon de la nit amb un xut ajustat al pal. El Llevant no sabia què fer per aturar l’allau ofensiva d’un Espanyol voraç. El segon gol va ser paradigmàtic. Errada col·lectiva de la defensa granota i, Gerard Moreno, atent al segon pal, pescava el gol per fer el 0-2 i posar l’eliminatòria a favor. Remuntada al sac i més nervis per a un Llevant que no guanya un partit a casa des del setembre.

La primera part va ser el guió somiat per Quique Sánchez Flores. Ara quedava dictar sentència en la segona. La incògnita del partit era quina reacció tindria el Llevant per reconduir la situació del partit. El primer moviment de Muñiz va ser donar entrada a dos davanters: Ivi i Boateng per buscar un gol per igualar l’eliminatòria. Jason la va tenir amb una rematada de cap que va impactar al travesser. Muñiz no es va deixar res i es va jugar l’últim canvi donant entrada a Morales, el jugador clau en l’anada a Cornellà. L’Espanyol intentava frenar els esdeveniments a la recerca d’un tercer gol definitiu. El Llevant, amb més cor que cap, buscava un gol agònic per forçar la pròrroga. Els papers s’havien canviat respecte a la primera part. Baptistão va caçar un contraatac, però el seu control defectuós i el posterior xut li van impedir fer el tercer.

El pas dels minuts va incidir en el vessant més especulatiu de l’Espanyol, que va renunciar a buscar amb esma el tercer gol i va donar prioritat a la pèrdua de temps en totes les seves accions i amb totes les arts possibles: dolors interminables, canvis estructurats en el temps i llançaments de córner infinits per acabar de tallar el ritme voluntariós però inconnex del Llevant. Al final, l’estratègia li va sortir perfecte, a Quique Sánchez Flores, que va sortir amb el bitllet dels quarts de final a la mà. Avui es farà el sorteig.

Hernán Pérez ja és a Vitòria

Hernán Pérez està ultimant la seva cessió a l’Alavés. El futbolista es va desplaçar ahir fins a Vitòria, on va passar la revisió mèdica protocol·lària. Avui s’haurà de concretar l’oficialitat de l’acord que, en principi, no preveu cap opció de compra. El club basc es farà càrrec d’una part important de la fitxa, al voltant del 80% del cost del jugador per mig any, i el pagament vorejarà el milió d’euros. Serà la tercera sortida en aquest mercat d’hivern després de Diop, a l’Eibar, i la d’ahir d’Álvaro Vázquez al Nàstic.