Espanyol

Arriba l’hora de saber el camí que se seguirà

Futur. El club confia a saber aquest mes si un cada cop més decebut Quique Sánchez Flores hi serà un tercer any

La direcció esportiva de qualsevol club treballa durant tot l’any per planificar la temporada següent. Seguiment de jugadors i entrenadors cada dia, alhora que s’avalua com rendeix l’equip. A l’Espanyol van prement el pedal del fre, perquè el futur està en gran part en mans de Quique Sánchez Flores. L’entrenador madrileny té un any més de contracte, però les converses entre les dues parts s’han intensificat en les últimes setmanes, i el club és optimista i creu que al llarg de l’abril ja sabrà si segueix o si cal buscar un tècnic nou, decisió que no es pot demorar gaire, perquè hi ha opcions que volen.

Cada cop hi ha més detractors de Quique Sánchez Flores a l’Espanyol, però preferirien estalviar-se la indemnització completa del tercer any de contracte. Les dues parts van parlant, perquè els uns i els altres cada cop tenen més la sensació que seguir junts seria sinònim de tensió, graderia desil·lusionada i incapacitat d’avançar gaire en un projecte estancat. La direcció esportiva estudia alternatives, però primer vol tenir la seguretat que la millor opció és un adeu.

Així, l’Espanyol està pendent d’un Quique cada cop més decebut. El tècnic madrileny veu com el creixement que li van prometre va desaparèixer l’estiu passat pel mal càlcul en la massa salarial i les restriccions del govern xinès i que les crítiques han recaigut totes en la seva feina, amb l’ajuda de la falta de portaveus i algun directiu que seguia venent Europa com a objectiu obligat. No va pair bé tampoc els crits de la graderia demanant que marxés, però de moment compta amb l’interès d’equips en la seva situació, tot i que no té una oferta concreta o un projecte que l’engresqui, a diferència de l’Stoke City al gener. Cada cop veu més clar que l’adeu és la via natural, però tampoc donarà facilitats i negociarà una bona quitança.

La quitança

Les converses són constants i la conclusió cada cop és més a prop, de manera que confien a tenir el camí clar quan acabi el mes. L’Espanyol sap que no es pot demorar, perquè hi ha candidats que es compliquen cada dia que passa. A Garitano els equips bascos li han demanat que s’esperi abans de prendre una decisió, i Mendilibar i Bordalás es mouen més en la idea de no continuar, mentre que l’Athletic ha sondejat Berizzo. Són exemples de la necessitat de tenir una ruta marcada, si bé la quitança de Quique també pot influir en l’oferta que es farà al substitut. Qui vingui ja sap que caldrà fer una gran venda, treure’s fitxes altes de sobre i que els fitxatges seran joves valors. Ben diferent del projecte que se li va vendre a Quique el 2016.

RETALLADES

El tècnic veu com el projecte va a menys i s’assembla poc al que li van vendre

DECISIONS

El club vol saber què ha de fer, perquè hi ha candidats que s’estan allunyant

El tècnic reapareix després del virus estomacal

La plantilla blanc-i-blava va fer el primer entrenament normal de la setmana de cara a preparar l’enfrontament del cap de setmana a Getafe després que la sessió de dimarts fos voluntària. La principal novetat va ser la presència de Quique Sánchez Flores. Un virus estomacal va afectar diversos empleats del club, i en el cas de l’entrenador madrileny va començar a fer-li la guitza dissabte impedint-li viatjar a València amb la resta de l’equip, sense que es produís l’esperada millora l’endemà, així que Antonio Díaz va ser l’encarregat de dirigir l’Espanyol a Mestalla. Quique, molt abrigat i protegint-se del mal temps sovint, va reaparèixer ahir a la ciutat esportiva Dani Jarque en una jornada marcada per la pluja. No va ser l’únic que va treballar amb normalitat, ja que Melendo, Piatti i Jurado ja van poder fer tots els exercicis amb la resta del grup un cop superades les molèsties físiques arran de la derrota a terres valencianes. I Naldo va poder trepitjar la gespa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)