Espanyol

La difícil catarsi blanc-i-blava

Evolució. Quique Sánchez Flores no acaba de trobar la tecla per millorar les prestacions i el joc de l'Espanyol

“Quique ja ens va dir que el procés de millora demanava temps”, reflexionava ahir un dels directius de l'Espanyol quan era interrogat per com veia l'equip. Els mandataris blanc-i-blaus confien cegament en la doctrina del tècnic madrileny. No hi ha cap mena de fissura respecte a la feina que està realitzant el tècnic al capdavant de l'equip. Tot i això, la pregunta que plana en l'ambient és com i quan es veurà un salt substancial de qualitat i de fluïdesa en el joc de l'Espanyol. L'inici de lliga convida a ser pacient i a esperar el degoteig de bones notícies com un nen abans d'obrir els regals de Reis. És evident que, disputades només tres jornades de campionat, no és moment per fer disparar les alarmes, tot i haver aconseguit tan sols dos punts de nou possibles, però Quique treballa contra rellotge per fer evolucionar l'equip.

A la bogeria ofensiva del primer partit contra el Sevilla es va fer un pas intermitent contra el Màlaga. El gir en la direcció va ser més punyent divendres a Anoeta. El mantra de la debilitat defensiva és assumit per tots els futbolistes blanc-i-blaus i pel mateix tècnic i contra la Real es va veure un equip apocat i amb el fre de mà posat. En determinats moments, l'Espanyol va tenir certes reminiscències del passat, en aquell famós “pas enrere” que va pregonar Sergio González en l'inici de la seva primera temporada a la banqueta. Quique vol canviar la pell de l'Espanyol però encara no ha trobat la tecla idònia per canalitzar el joc ofensiu i dotar l'equip de fiabilitat defensiva. El famós equilibri no es veu i els blanc-i-blaus estan ara mateix en una fase de difícil pronòstic temporal. Divendres els blanc-i-blaus només van aconseguir 15 minuts de relatiu bon joc després de la represa. “Volem això. Volem defensar bé i tenir la pilota, sense estrès. Insisteixo molt en aquesta paraula però crec que aquest procés requereix el seu temps”, corroborava el tècnic, que mesura molt bé les seves paraules a la recerca d'un reforç emocional positiu.

Domini estèril

Que l'Espanyol és un equip dèbil mentalment és una realitat que el mateix tècnic ja s'ha afanyat a constatar en la majoria de les aparicions públiques. Una dada és molt simptomàtica per detectar aquest problema. En tots els partits de lliga disputats, els blanc-i-blaus sempre s'han avançat en el marcador als adversaris. Ho van fer al Sánchez Pizjuán acaronant un 2-3 a tocar del descans, però van acabar perdent per 6-4. La història es va repetir de manera més cruel a Cornellà contra el Màlaga. El 2-0 a favor no va ser prou bagatge per emportar-se els tres punts. La victòria es va escapar de les mans en el temps afegit. A Anoeta es va tancar la trilogia d'aquesta tragèdia grega. El gol inicial de Piatti va ser infructuós i els blanc-i-blaus no van passar de l'empat pel gol posterior de William José. L'Espanyol ha d'aprendre a competir i a patir. Té prou material en la plantilla per millorar el seu rendiment però ara caldrà dilucidar la incògnita de quant de temps li caldrà a Quique per fer rutllar la nau periquita.

Pel camí el tècnic madrileny està trobant adversitats addicionals amb què no comptava, com el paper de Jurado. L'andalús ha estat un dels fitxatges estel·lars del preparador, amb qui va coincidir al Watford i a l'Atlético de Madrid. Quique sap que Jurado ha de ser un futbolista essencial i dinamitzador del joc de l'Espanyol. Fins ara, però, el seu balanç és discret. Va jugar els seus primers minuts a Anoeta i el seu paper va ser decebedor. El migcampista va mostrar lentitud i falta de tensió i la jugada del gol de la Real va néixer per la seva banda. Ara s'explica el perquè de la seva absència en la primera llista contra el Sevilla i la seva suplència en el partit contra el Màlaga. Encara no hi ha cas Jurado, però és evident que el gadità ha de millorar les seves prestacions per entrar a l'onze i Quique, això sí, ha demostrat en les seves convocatòries i alineacions que no es casa amb ningú i que no té cap protegit dins de la plantilla. Si rendeixes jugues i si no esperes el teu torn. El millor exemple és a la porteria i al lateral esquerre. Queda molt camí per fer.

LA INCÒGNITA

Tots coincideixen que cal temps per acoblar les peces. La qüestió és quant de temps
L'Espanyol s'ha avançat en tots els partits de lliga però no ha assolit cap triomf

Javi López, amb una contusió

Javi López es va lesionar a Anoeta i es va veure obligat a demanar el canvi. El diagnòstic és una forta contusió al múscul crural de la cama esquerra, cosa que li ha provocat un hematoma. El jugador farà repòs durant les pròximes 48 hores i tornarà a ser avaluat demà, data prevista per a la tornada als entrenaments. En funció de la seva evolució, començarà la setmana amb un treball individualitzat, però és dubte per al matx contra el Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)