Espanyol

Els ‘4 fantàstics' de Quique

Ofensiva blanc-i-blava. Sánchez Flores ha confiat de manera cega en Gerard Moreno, Léo Baptistão, Pablo Piatti i Hernán Pérez com els seus homes de referència en aquest inici de lliga

La millor carta de presentació de l'Espanyol aquesta temporada és la seva capacitat ofensiva. En aquesta parcel·la el conjunt blanc-i-blau s'ha reforçat en el darrer mercat amb futbolistes de la talla de Piatti, Jurado, Reyes, Léo Baptistão i Álvaro Vázquez. A tots ells s'han afegit els vells coneguts com Felipe Caicedo, Hernán Pérez i Gerard Moreno. Ara mateix totes les estadístiques que il·luminen l'equip no són gaire bones. Tres jornades on no s'ha guanyat cap partit tot i avançar-se en el marcador. Una defensa en construcció i que ja ha encaixat nou gols. Uns números que es veuen trastocats per la golejada de la primera jornada del Pizjuán. Però la memòria recent encara té presents els 74 gols que es van encaixar la darrera temporada en lliga, en què va ser l'equip més golejat. Una situació que ara es torna a repetir en tres jornades on els blanc-i-blaus, com s'esmentava, són els més golejats, amb nou gols encaixats, a tres per partit.

Cert pessimisme racional ha començat a rondar pel cap dels aficionats, però el cert és que amb tan poc marge de temps es fa difícil fer un diagnòstic acurat. Les negres estadístiques d'aquest inici de lliga encara poden ser més negres i ens mostren un Espanyol com el segon equip que menys xuta a porteria de tot el campionat. No obstant això, la seva capacitat rematadora i d'encert és de les més bones de tot el campionat. I és que aquest Espanyol necessita molt poc per marcar gràcies a les bones prestacions dels seus homes ofensius. Els blanc-i-blaus sumen set gols en lliga. Unes xifres rematadores que el situen com el cinquè equip més golejador de la lliga només per darrere del Real Madrid, el Las Palmas, el Sevilla i el Barcelona. La gran diferència és que els blanc-i-blaus no han aconseguit treure un bon rendiment a aquests gols per situar-se en la zona alta de la taula pel seu dèficit en defensa.

Ara mateix Quique Sánchez Flores treballa en diverses fórmules per equilibrar el binomi defensa i atac. La recerca està sent complicada però el que sembla clar és que els seus quatre fantàstics tenen llarg recorregut. Ens estem referint als homes més ofensius de l'equip: Gerard Moreno, Léo Baptistão, Piatti i Hernán Pérez. El tècnic blanc-i-blau sap que aquests quatre homes li donen, al marge de gols, treball defensiu. Aquest grupet de futbolistes han jugat de titular els tres primer partits de lliga i han marcat sis dels set gols que acumula l'Espanyol fins ara. La seva importància en l'onze ha desbancat altres futbolistes que podrien estar de titulars per nom com Reyes, Caicedo i Jurado. Aquests últims, junt amb Salva Sevilla, van sortir en els últims minuts de partit però no van estar al nivell desitjat. Els quatre fantàstics són els primers que defensen i ara, amb aquesta fragilitat mental que arrossega l'equip, és clau tenir futbolistes treballadors en totes les línies i Quique la valora de manera especial en el cas dels davanters.

El problema és que els gols dels quatre fantàstics no han estat suficients per aconseguir més punts i l'equip té un flaire en defensa similar al de l'any passat. Tot i això, el tècnic i els directius confien que aquest procés de digestió per equilibrar l'equip sigui tan curt com sigui possible. Per poc que s'equilibri tot, l'Espanyol podria anar cap amunt en la classificació i, sobretot, podria aprofitar les enormes prestacions de Piatti, en un magnífic estat de forma, o la inspiració de Léo Baptistão, que ja ha fet tres assistències, i la punteria de Gerard Moreno, màxim golejador, amb tres dianes.

El repte és majúscul i més si el proper partit és contra el Madrid. Un enfrontament on els blanc-i-blaus han de fer tot el possible perquè no se'ls vegin més els defectes i potenciar les seves virtuts. En el retrovisor els aficionats encara tenen present l'històric 6-0 de l'any passat a Cornellà fa justament un any. Un marcador que va ser el preludi d'una any complicat a tots els nivells.

ELS MILLORS

Enmig d'un camí ple d'ombres, l'ofensiva és el punt d'esperança de cara al futur

AFINATS

L'Espanyol és el segon equip que menys remata però el cinquè més golejador
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)