Espanyol

Evitar un altre malson

Duel letal. L'Espanyol es veurà les cares aquest diumenge amb el Real Madrid. Tots els aficionats encara tenen molt present el ridícul que van viure fa just un any amb el vergonyós 0-6

Parlar del Real Madrid és sinònim de tortura. L'Espanyol va viure una vergonyosa derrota fa tot just un any, el 12 de setembre del 2015, per 0-6. Una golejada que ja forma part de la història del club com la derrota més severa encaixada mai en la lliga. En certa manera aquella desfeta va ser el preludi d'una temporada dura per als blanc-i-blaus, que van patir fins a les darreres jornades per segellar la permanència, i de retruc, es van convertir en el pitjor equip en defensa del campionat encaixant 74 gols. Aquell partit també va tenir un segon episodi al Santiago Bernabéu que va acabar amb idèntic i vergonyós resultat. Els fantasmes del passat que vol esborrar Quique Sánchez Flores tenen la gènesi en aquesta mena de partits que han deixat adolorida la moral blanc-i-blava.

Vist en perspectiva, és evident que l'Espanyol no sortirà com a favorit en l'enfrontament de diumenge, i més quan la freda estadística assenyala que els blanc-i-blaus no han guanyat cap partit contra el Madrid des de l'estrena del RCDE Stadium, l'agost del 2009. El partit de diumenge arriba per als blanc-i-blaus en ple període d'adaptació i acoblament de peces. La revolució de la plantilla i per extensió del club, a tots els nivells, fa que guanyar sigui vist com una proesa. Ja no només per la diferència entre els dos equips sinó pel clima advers en què es troba l'Espanyol. La seva línia més feble és la defensa i contra els blancs podrien estrenar-se Martín Demichelis i Diego Reyes, com s'està veient en les diverses proves que està fent el tècnic al llarg de la setmana. L'esperança és que els dos jugadors no repeteixin el rendiment evidenciat pel seu antecessor Ciani, que es va estrenar contra el Madrid amb l'esmentat 0-6 de fa un any. En aquell partit els blanc-i-blaus van plantejar un partit defensiu amb una línia de cinc i el resultat va ser desolador. “No hem de sortir amb la idea d'encaixar molts gols sinó de fer un partit seriós i per guanyar. Sabem que haurem de fer un bon treball defensiu. Això serà primordial, i aprofitar les nostres virtuts en atac”, argumentava ahir Diego López. I és que la importància per a l'Espanyol de l'enfrontament de diumenge va més enllà del resultat. Un triomf o un empat seria una injecció d'autoestima brutal, però allò a què no es pot renunciar és a donar la cara. No fer-ho, o més ben dit, la manera com podria perdre l'equip de Quique sí que seria un punt d'ancoratge per al creixement sostingut i l'evolució a mitjà termini de la plantilla. “L'equip està preparat per competir i ens hem de posar la granota de treball perquè al davant tindrem els millors jugadors del món. I tot i així, serà difícil”, advertia el gallec.

Totes les mirades del partit contra el Madrid estaran centrades en Cristiano Ronaldo, però qui va martiritzar l'any passat l'Espanyol va ser Luka Modric. L'exporter del Madrid el coneix a la perfecció i avisava del seu perill. “És el cervell de l'equip. És un jugador increïble. Està fent un començament de lliga fantàstic. A més, en totes les posicions tenen grans jugadors. És maco jugar un partit així, davant la nostra afició: seria un dia perfecte per aconseguir la primera victòria de la temporada, i si no per sumar o fer un bon partit”, reblava el gallec.

En qualsevol cas, l'Espanyol haurà d'elevar el nivell contra el Madrid i demostrar que la inversió que ha fet comença a donar fruits. La proesa serà difícil però, a diferència d'altres anys, els blanc-i-blaus tenen ara un poder ofensiu que no podien somiar en el passat i aquesta serà la principal arma per buscar les pessigolles al Real Madrid.

LES FRASES

L'equip està preparat per competir. Ens hem de posar la granota de treball, al davant tindrem els millors jugadors del món
Cristiano vindrà amb ganes i està a ple rendiment, com va demostrar el curs passat
Diego López
PORTER DE L'ESPANYOL

Cristiano, un botxí vestit de blanc

Quinze gols de Cristiano en dotze partits de lliga. Aquest és el balanç del davanter portuguès contra l'Espanyol. Per al crac merengue el conjunt blanc-i-blau és el quart equip al qual més gols ha fet a primera, al darrere del Sevilla (20), el Getafe (20) i l'Athletic Club (16). El problema és quan es miren les seves xifres de l'any passat. El curs anterior el portuguès va clavar vuit dianes als catalans. Cinc gols en el partit a Cornellà i tres més en la segona volta al Santiago Bernabéu. Curiosament, Cristiano arribava l'any passat al RCDE Stadium assenyalat per la sequera de gols. El portuguès acumulava llavors 582 minuts sense marcar. És a dir, cap gol en set partits. Una sequera que va dinamitar amb els cinc gols que va fer a Cornellà el 12 de setembre del 2015. Enguany el portuguès surt d'una lesió al genoll que es va fer en l'Eurocopa i va debutar la darrera jornada contra l'Osasuna, a qui va marcar un gol. “Vindrà amb ganes i està a ple rendiment, com va demostrar la temporada passada; el patirem”, advertia Diego López, que ja sap com és el portuguès, amb qui va coincidir en els seus anys al Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)