Espanyol

Es manté intacte el full de ruta

Sánchez Flores sembla decidit a apostar pel seu clàssic 4-4-2 contra el Real Madrid

El principal maldecap del tècnic és taponar la sortida de pilota dels blancs amb un Modric excels en aquest inici de lliga

Defensar-se o atacar? Aquest és un dels dilemes que es planteja qualsevol entrenador quan ha de jugar contra equips superiors tècnicament com ara el Barça o el Real Madrid. L'Espanyol juga aquest diumenge contra els blancs un partit en què a priori la derrota és més a prop que la victòria. El Madrid és un equip que no necessita dominar l'adversari i en té prou amb uns contraatacs letals per fulminar-lo. Sortir en estampida a buscar el Madrid com un kamikaze sembla una tàctica suïcida perquè és l'ham ideal per exposar-se a les seves ràpides transicions ofensives. El pla B ultradefensiu tampoc és una fórmula d'èxit. Així va sortir l'Espanyol la temporada passada. Sergio González va variar el seu esquema tàctic per jugar amb cinc defenses. La medul·lar blanca va jugar a plaer i només els moviments telescòpics de Luka Modric van ser suficients per aniquilar el plantejament del tècnic de l'Hospitalet. En vint minuts els merengues ja guanyaven per 0-3 amb la vella tàctica de guanyar l'esquena a la defensa.

Descartats els dos plantejaments més extrems, tot indica que Quique Sánchez Flores seguiria amb el mateix full de ruta de les últimes jornades. El seu dibuix tàctic del 4-4-2 es mantindrà inalterable una jornada més però amb petits retocs quirúrgics. Aquesta vegada la pressió alta serà més necessària que mai. El Madrid acostuma a patir molt quan se li electrocuta una sortida neta de pilota. Modric, excels en aquest inici de lliga, és el llançador del joc blanc. És sobre el cervell croat que pivota el joc madrileny, al costat de Kroos i el silenciós però sempre efectiu Casimiro. La batalla del partit es lliurarà a la medul·lar del camp i Quique Sánchez Flores ho sap. Si talla la circulació de pilota en aquesta zona i redueix espais podrà anestesiar el joc ofensiu del Madrid. No cal amuntegar futbolistes en defensa sinó ser dinàmics i efectius en la pressió. Una bona basculació de moviments és el millor antídot per apropar-se a la victòria. Ahir el tècnic va insistir en aquesta faceta del joc. I aquí és on la pressió alta serà clau. Els davanters seran els primers que pressionin la sortida de pilota sobre Ramos, i més enllà serà clau el paper de David López, que haurà d'estar molt a sobre de Casimiro, que és qui inicia les jugades del Madrid. El Celta és el mirall a seguir. Els gallecs van tenir contra les cordes els deixebles de Zidane en la segona jornada al Bernabéu. Pablo Hernández va ser el motor que va dirigir l'equip. El Celta es va agrupar entorn de l'ofici i el caràcter del xilè, en permanent duel amb Casimiro. Tot això ben condimentat amb una pressió alta per intentar robar la pilota i buscar l'esquena dels laterals. El problema és que el Madrid empenyerà els blanc-i-blaus a un partit maratonià. El Celta va acaronar l'empat però va acabar exhaust de forces en el tram final, com un nàufrag en una illa deserta.

No hi ha cap dubte que el Madrid empenyerà els blanc-i-blaus a un partit maratonià i aquí serà clau la resistència física però també mental. Jugar contra els homes de Zidane implica 90 minuts d'alt voltatge i qualsevol concessió pot ser mortífera. El repte és competir els 90 minuts. Un sacrifici que pot ser inútil al final, però necessari per esbrinar fins on pot arribar aquest equip massa carregat de dubtes en molts moments i necessitat d'una alegria col·lectiva.

EL MIRALL DEL CELTA

Va plantejar un partit perfecte però va acabar exhaust de forces en el tram final

TRET DIFERENCIAL

La clau serà la pressió alta dels locals i la seva resistència en defensa
El mig croat va aniquilar els blanc-i-blaus l'any passat des de la medul·lar

Assagen un onze sense Óscar Duarte ni Demichelis

Sánchez Flores va assajar ahir un possible onze contra el Madrid en què va formar una línia de quatre defenses amb Víctor Sánchez al lateral dret; a l'eix central va situar David López i Diego Reyes, amb el dubte de Rubén Duarte o Aarón al lateral esquerre. A la medul·lar van actuar Diop i Marc Roca, i en la parcel·la ofensiva els quatre homes habituals: Hernán Pérez i Piatti per les bandes i com a referència al davant Baptistão i Gerard Moreno. El tècnic madrileny va posar uns ninots amb samarretes blanques i els teòrics dorsals del Madrid amb una disposició tàctica de 4-3-3, la que habitualment utilitza Zidane. Allà va assajar els moviments tàctics fent una atenció especial a la pressió alta dels seus davanters sobre la defensa rival. En qualsevol cas, aquesta provatura no es pot agafar com a definitiva i Quique Sánchez Flores va deixar fora d'aquest teòric onze Óscar Duarte, habitual titular, i Martín Demichelis. La baixa de Javi Fuego condicionarà el seu onze, on ahir va provar Diop però on també podria acabar jugant David López, recuperant el seu lloc natural al mig del camp. Tot i això, el tècnic podria valorar continuar apostant pel santcugatenc a l'eix de la defensa després de les bones prestacions que va exhibir en el darrer partit a Anoeta. En tot cas, el tècnic va tancar la sessió d'entrenament a la premsa després de la primera mitja hora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)