Espanyol

Foc nou i sense complexos per rebre el Real Madrid

Nouvinguts. Leo Baptistao té clar que els nefastos precedents contra el conjunt blanc no són cap mena de referència en un equip blanc-i-blau amb rentat de cara i un projecte ambiciós

Una golejada en temps rècord en el partit a l'estadi de Cornellà i el Prat per acabar en 0-6 i mitja dotzena més al Bernabéu malgrat el canvi d'entrenador en l'enfrontament de la segona volta. Els precedents de la temporada passada fan feredat, però la plantilla no vol ni pensar-hi perquè onze cares noves vol dir que la majoria no ho van viure i ara hi ha un projecte ambiciós que ha d'arrencar. I no hi hauria millor manera que celebrar la primera victòria precisament contra el Real Madrid.

La temporada passada el Vila-real va ser un dels equips capaços de desfer-se del Madrid en la lliga. 1-0 al Madrigal en un duel que Leo Baptistao es va perdre per lesió. Però va viure l'alegria del vestidor i la certesa que els blancs, per més temibles que puguin semblar, també poden caure. Per això el davanter brasiler no veu per què l'Espanyol no pot convertir-se diumenge en un maldecap per als deixebles de Zinedine Zidane. “Els nous no pensem en els anteriors partits davant el Real Madrid. El mister ens transmet que hem d'oblidar-nos-en i pensar en el present; que no ens influeixi l'anterior. Hem de fer el nostre futbol i anar tots en la mateixa direcció. Tenim un grup molt unit, que sembla que fa molt temps que juguem junts, i la part psicològica millora cada dia.”

Amb tot, els resultats indiquen que l'Espanyol ha sumat dos punts de nou en l'arrencada de la lliga, amb massa facilitat per encaixar gols i massa canvis a la plantilla a última hora, que dificulten la cohesió i els automatismes. En un club amb facilitat natural per tendir cap a la preocupació, caldria lligar la primera victòria de la temporada, malgrat que toqui el pitjor rival possible si es fa un cop d'ull als precedents recents. Però la plantilla periquita manté que hi ha molts aspectes que conviden a l'optimisme, i demana a tothom que es quedi amb els detalls positius. “Cal interpretar bé com estem jugant. Hem fet bons partits, bons números, hem marcat i estem contents amb la feina, però hem de millorar. No tenim ansietat. Anirem amb moltes ganes perquè volem la nostra primera victòria. Hem de ser intensos perquè és molt complicat. Hem d'atacar amb molta gent, estar junts i llençar els espais que puguem. Estem plantejant la setmana per arribar en les millors condicions al partit i estar connectats. Sabem que hem d'estar estructurats i jugar com un bloc sòlid. Si guanyem, l'autoestima canviarà molt.”

Sense gols i tranquil

Finalment, Baptistao mai ha destacat pel fet de ser un gran golejador. El sostre és baix, set dianes amb el Rayo, així que no s'altera tot i no haver vist porteria en tres partits. “No em poso pressió, ni hi estic obsessionat. Sé que els gols arribaran. Mentre els meus companys marquin i puguem guanyar, estic content.”

ENLAIRAR-SE

“Hem de jugar com un bloc sòlid. Si guanyem, l'autoestima canviarà molt”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)