Espanyol

Una nova pretemporada

Quique Sánchez Flores viu la primera setmana amb la plantilla definitiva després de més de dos mesos d'entrenaments

“Sabíem que seria molt dur perquè la llista de jugadors que havien de marxar era de 24 i n'havien de venir 12 de nous”

El nou projecte blanc-i-blau va iniciar la pretemporada l'onze de juliol. Han passat més de dos mesos i Quique Sánchez Flores treballa en la cohesió del bloc i l'adquisició d'automatismes. No ho té fàcil perquè els moviments de mercat van provocar tants canvis que el possible onze titular quan tothom estigui a punt tindrà poc a veure amb el del debut en la lliga. L'entrenador madrileny viu la primera setmana amb la plantilla completa, si bé alguns necessiten encara unes quantes sessions per agafar el to que s'espera.

Quan David López va fer el primer entrenament, l'Espanyol ja havia disputat dos partits. Cinc dies més tard, el club blanc-i-blau lligava l'arribada de Diego López, Diego Reyes i Álvaro Vázquez i deia adéu a Álvaro González, el defensa més solvent en els dos primers enfrontaments de lliga. El seu substitut, el mexicà procedent del Porto, va fer la presentació oficial i se'n va anar amb la selecció, amb una única sessió a Sant Adrià abans del desplaçament a Anoeta. La primera oportunitat del tècnic madrileny de veure de prop el central americà ha estat aquesta setmana, en què l'ha provat al costat d'Óscar Duarte, si bé David López té més números de repetir en l'eix de la defensa. Una pretemporada nova després de dos mesos de treball. Però Quique Sánchez Flores tenia clar que la revolució que tenia en ment no seria gens senzilla. Moltes peces a moure. “Sabíem que seria molt dur. La llista de jugadors que havien de marxar era de 24 i n'havien de venir 12, amb tots els ajustaments que cal fer. Convèncer un jugador per venir en un projecte que no és guanyador ha estat molt difícil i s'ha treballat bé”, va explicar a la COPE.

El paradigma del lateral esquerre

La defensa és la línia més alterada. Des de la porteria, en què Roberto, primer fitxatge de la temporada i aleshores nou sostre econòmic salarial, va passar a la banqueta després de dos partits. Quique va arrencar amb una línia de quatre amb totes les cares repetides de l'anterior campanya, en què els blanc-i-blaus van ser els més golejats de primera, amb 74 dianes. L'adéu d'Álvaro i l'arribada de Demichelis i Reyes és un primer pas, si bé la situació més surrealista és el lateral esquerre. El tècnic va iniciar l'estiu amb cinc opcions per acabar despatxant-ne tres i reciclant-hi Víctor Sánchez, amb Aarón, del filial, d'alternativa. Ara treballa a contrarellotge per ajustar peces i trencar amb el passat. “Si volem revertir les sensacions d'una manera ràpida ha de ser en un partit així. Canviar el present del club respecte de l'anterior. A l'Espanyol hi ha una mentalitat retreta i una mica perdedora, no inspirada.”

Les dades
El projecte de Qique Sánchez Flores ha suposat molts canvis.
68
dies
fa Quique Sánchez Flores que entrena l'equip periquito des que va arrencar la pretemporada amb els primers entrenaments a la ciutat esportiva.
24
baixes
era la previsió del nou entrenador blanc-i-blau quan va planificar la temporada en una mostra clara de la revolució que comportava la seva arribada a l'Espanyol.
74
gols
va encaixar l'Espanyol la temporada passada, un més que el Rayo, convertint-se en el pitjor de primera en aquest aspecte. En els dos primers partits, els quatre defenses eren els mateixos que en el campionat anterior.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)