Espanyol

Veterans i rivals sense deixar de ser grans professionals

Bon clima. El club blanc-i-blau es troba per primera vegada en dècades amb dos porters molt experimentats lluitant cada dia per fer-se un lloc a l'onze titular, i sense cap mena de tensió

L'Espanyol va encetar un intens mercat abonant tres milions a l'Olympiacòs per Roberto. El madrileny, de 30 anys, arribava amb galons de titular, i Pau ho va veure tan clar que va començar a buscar-se un nou destí, amb el Tottenham de punt d'acollida. I en l'últim dia de mercat, el club blanc-i-blau va anunciar l'alta de Diego López, de 35 anys. Suplent al Milan, si marxava era per jugar. I així ha estat. Arribar i moldre. Sota els pals des del primer duel, és la millor incorporació fins ara. Però això no altera el dia a dia, en què l'actitud de tots dos és impecable.

Diego López ha tastat l'amarg sabor de la suplència en diversos equips. De Sevilla a la guerra oberta amb Casillas al Madrid, acabant amb la irrupció de Donnarumma a Milà. Per això li és fàcil posar-se a la pell de Roberto i la dificultat d'entrenar-se cada dia amb intensitat malgrat saber que quan arribi el cap de setmana el teu lloc serà a la banqueta. “He viscut el seu moment a altres llocs. El porter és un lloc complicat, i quan no jugues és difícil estar en segon terme. En destacaria la professionalitat, perquè té una actitud fantàstica. Treballa al màxim per tenir una oportunitat. Espero no donar-l'hi, però som un grup de 23 i cal mostrar respecte i ser un professional, que és el que està fent.” Hi havia precedents de tensió, com va passar amb Kameni i Iraizoz, però no és el cas.

Amb tot, la voluntat de Pau de marxar va dur l'Espanyol amb el nou projecte a canviar la dinàmica habitual. Per segon any seguit. S'acostumava a tenir un porter de més experiència al costat d'un de jove que anava creixent. L'estiu anterior es va estroncar amb Bardi de suplent i ja es va rectificar al desembre amb Arla. En temporades precedents hi havia un de més experimentat –Casilla, Cristian, Kameni, Cavallero, Lemens i Mora– i el complement en fase de creixement –Pau, Germán, Iraizoz, Argensó i Casilla (quan va tornar)–. Ara, per primer cop en dècades, hi ha dos veterans, i de currículum destacable, pugnant per un lloc a l'onze. I des del cos tècnic blanc-i-blau insisteixen que l'actitud de Roberto és impecable, treballant cada dia al màxim. Diego López en dóna fe, davant del micròfon i en privat. El madrileny, però, segueix tenint al cap marxar al gener, situació que l'Espanyol haurà de gestionar. Ben aviat tindrà la copa del Rei per treure's el mono.

“Té una actitud fantàstica i treballa al màxim per tenir una oportunitat”

L'estrena anglesa de Pau

Pau va marxar perquè sabia que seria suplent. I, posats a tastar la banqueta, millor buscar una experiència per créixer com a jugador i persona. Londres de destí amb un vell conegut de l'Espanyol, Mauricio Pochettino, i el porter de la selecció de França, Hugo Lloris, al davant. Al final és el tercer, rere l'holandès Vorm. Només ha entrat en una convocatòria i ahir va debutar, però amb l'equip de reserves, el sub-23. El gironí no va poder treure els ‘spurs' de la cua de la classificació en el 0-2 de l'Arsenal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)