Espanyol

Espanyol

la prèvia contra l'alavés

“Hem de posar fi a la letargia de cara a gol”

Quique. El tècnic espera solucionar els problemes ofensius que frenen el creixement del seu projecte

L'Espanyol mesurarà avui la seva progressió contra l'Alavés. Un partit en què l'ambició blanc-i-blava ha de ser determinant per aconseguir la tercera victòria del curs. Un partit en què l'Espanyol està obligat a trencar la dinàmica d'empats per, de retruc, fer una evolució del seu joc ofensiu. I és que el bagatge atacant de l'Espanyol és pobre. Si deixem de banda els partits contra el Sevilla (6-4) i l'Eibar (3-3), en què els catalans van fer 7 gols, en els nou partits restants de lliga que s'han disputat fins ara s'ha hagut de conformar amb sis dianes en total. “El que estem tractant és que l'equip posi fi a la letargia de cara a gol. Estem progressant en alguns camps, però necessitem més amplitud i profunditat. Hi hem d'insistir, és part del creixement”, admetia ahir Quique Sánchez Flores sobre els mals del seu equip al davant, que contrasten amb la solidesa defensiva que els ha permès encadenar cinc jornades consecutives sense perdre. “Serà un partit de molts matisos. És un equip [l'Alavés] més feliç contraatacant que tenint la pilota”, avisava el preparador. I aquí rau la dificultat d'un Espanyol que haurà de lluitar contra la seva actual manera de jugar, que és igual que la del seu oponent basc. En aquest sentit, Quique és conscient que serà un matx de molta brega. “L'Alavés ens obligarà a sortir potents, intensos i estant atents a les segones jugades. No hem negociat mai la intensitat, som molt professionals en això.” Un partit en què Quique espera un ambient calent. “És un rival incòmode, difícil, i per a ells el partit significa confirmar el seu bon moment després de guanyar a fora [contra l'Osasuna]. Serà un partit molt difícil i l'hem de treballar molt.”

Un ambient a Mendizorrotza que es veurà accentuat per la morbositat del gol de Coro que va enviar, ara fa deu anys, l'Alavés a segona divisió. Una dècada han trigat els bascos a tornar a l'elit, i avui es podria cuinar la revenja. “Me l'han recordat [el gol de Coro] aquests dies, això contribuirà a veure un ambient carregat i farà el partit encara més difícil”, advertia Sánchez Flores.

D'altra banda, la llista de convocats deixarà tocada l'habitual parella atacant blanc-i-blava per la lesió de Baptistão, que no s'ha recuperat a temps d'una sobrecàrrega. Un fet que podria fer que Quique es plantegés alguna variant en el seu onze i jugar amb un sol punta de referència: “Jugar amb un sol davanter és una possibilitat. Però jugant amb un mitjapunta també comptaríem amb tres davanters, perquè Piatti i Hernán ho són.”

Per acabar, el preparador també va valorar la tornada de Javi López després de dues absències en les convocatòries contra el Betis i l'Athletic: “El veig molt millor, més tranquil, i és el nostre capità. És important que estigui de nou amb nosaltres.”

Més difícil serà veure Marc Roca en acció, tot i que ha entrat en la llista de 19 podria ser el descartat aquest matí pels problemes que arrossega al soli: “No pot jugar 90 minuts i no sé si estarà en la convocatòria definitiva.”

EL GOL DE CORO

“Me l'han recordat, i això contribuirà a veure un ambient més carregat”
“Estem progressant, però necessitem més amplitud i profunditat”

“Víctor ha fet bé rectificant”

La setmana passada va estar marcada per la polèmica originada amb la renovació de Víctor Sánchez que el mateix jugador va tallar en sec dilluns. Quique Sánchez Flores va ser qüestionat sobre l'assumpte. “Aquest projecte ha de ser sòlid i seriós. Ha estat una bona rectificació de Víctor, reconeixent que no era el lloc. Però no tenim cap dubte d'ell, és un excel·lent jugador”, apuntava el tècnic, que no vol incendis externs al vestidor per temes econòmics, però sí que deixava entreveure un missatge directe a l'entitat per solucionar la situació del rubinenc: “Hem d'avançar en tots els temes i ser justos.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)