Espanyol

Caràcter indomable

L'Espanyol assoleix una bona victòria a Mendizorrotza, coronada amb un gol de Gerard Moreno en el tram final

El punta de Santa Perpètua havia fallat un penal però va esmenar l'error i va signar el tercer triomf del curs

L'Espanyol ja suma sis jornades sense perdre i camina decidit en la lliga
Gerard va trencar la seva sequera de gols i Melendo va debutar a primera

ESPANYOL: Diego López, Víctor Sánchez, David López, Diego Reyes, Aarón Martín, Hernán Pérez (Melendo, 62'), Javi Fuego, Jurado, Piatti, José Reyes (Diop, 69'), Gerard Moreno (Felipe Caicedo, 80').

ALAVÉS: Pacheco, Kiko Femenía, Alexis, Feddal, Raúl García, Marcos Llorente, Kristicic (Dani Torres, 76'), Espinoza (Santos, 82'), Camarasa, Theo Hernández (Ibai, 69'), Deyverson.

L'Espanyol va fer el trio a Vitòria. Els blanc-i-blaus s'han convertit en un equip letal a domicili, on ja sumen tres victòries, una dada que contrasta amb la feblesa de resultats a casa. Més enllà d'aquesta estadística el més important és que els deixebles de Quique Sánchez Flores van guanyant sensacions. El joc ofensiu va ser més fluid i despullat de l'atonia d'anteriors ocasions, sobretot en la primera part. A més l'Espanyol va mostrar la seva capacitat per competir amb una gran fermesa defensiva que ja és marca de la casa, i amb un caràcter d'acer. Gerard Moreno va fallar un penal però l'equip no va abaixar els braços i es va refer. I les sensacions també agafen color amb els resultats. Sis són les jornades que sumen els periquitos sense perdre i, en aquesta sèrie, ha deixat la porteria a zero cinc vegades. L'Espanyol comença a anar embalat i ara ha de ratificar la bonança fora de casa amb un triomf dissabte a Cornellà contra el Leganés.

Quique Sánchez Flores tenia clar que contra l'Alavés l'equip necessitava creativitat. Hauria pogut apostar pel múscul i el físic donant entrada a Diop i Caicedo, però va triar la fantasia de Jurado, de nou acompanyant Javi Fuego al doble pivot, i José Antonio Reyes. El sevillà va ser la gran sorpresa de l'onze fent duet atacant amb Gerard Moreno.

L'Alavés va agafar la iniciativa els primers minuts, però això no va inquietar els catalans. Ordenats en defensa i aplicats en la pressió, no van trigar gaire a desactivar els locals. José Antonio Reyes es va disfressar de mag i va monopolitzar la pilota durant el primer acte. Les jugades de perill passaven per les seves cames i va trobar en Jurado el soci ideal. L'Espanyol superava la pressió basca amb una bona circulació de pilota. Reyes feia anar de corcoll tot l'Alavés, que només podia inquietar amb accions d'estratègia. El conjunt periquito va acabar la primera part incrustat a la frontal de l'àrea de Pacheco, i el gol es mastegava. Feddal va fer caure Gerard Moreno a la frontal, i Reyes va executar una magistral falta directa que es va estavellar al travesser. L'Espanyol estava signant una bona primera part a Mendizorrotza, segur en defensa i amb fluïdesa en atac. Només faltava el gol per corroborar la millora efectiva en les transicions ofensives.

L'Espanyol es va sentir més incòmode després de la represa. La sortida de pilota no era tan neta per la pressió avançada de l'Alavés. El partit es va embrutar amb constants interrupcions que perjudicaven més els jugadors de Quique Sánchez Flores que no pas els de Pellegrino. A tot això també hi va contribuir l'apagada de José Reyes. L'andalús es va quedar sense benzina i va entrar Diop per guanyar múscul a la medul·lar. El partit va fer un gir radical en el tram final. El col·legiat va apreciar unes mans d'Alexis dins de l'àrea i més d'un any després l'Espanyol es trobava amb un penal a favor. Aquest avantatge era definitiu per posar de cara el partit. Gerard Moreno va ser l'encarregat de llançar la pena màxima, però Pacheco va endevinar la direcció del xut. La desil·lusió, però, només va durar dos minuts, el temps que va trigar el mateix Gerard a refer-se de l'error anterior i rematar de cap un córner servit per Piatti. El davanter de Santa Perpètua va poder celebrar el gol i la seva futura paternitat. Una diana que trenca la sequera del punta, que no marcava des del 22 de setembre a l'estadi d'El Sadar. Ahir va fer el seu cinquè gol en lliga, recupera les bones sensacions i, de retruc, enlaira l'Espanyol en la classificació.

Debut de Melendo

A banda de la bona actuació de l'equip, el partit d'ahir va deixar un detall per a la història de l'Espanyol. Óscar Melendo va debutar ahir amb el primer equip de manera oficial i es va convertir en el primer jugador de l'escola del club que arriba al primer equip. El menut migcampista s'estrenava a Vitòria en una llista de convocats i Quique Sánchez Flores no s'ho va pensar dues vegades. No l'havia portat per fer bonic sinó per donar-li el protagonisme que s'ha guanyat en les setmanes d'entrenament amb el primer equip. Melendo es converteix així en el tercer jugador del planter que debuta a les ordres de Quique Sánchez Flores després de Marc Roca (descartat en el partit d'ahir) i Aarón Martín, titular al lateral esquerre. Melendo no oblidarà el dia del debut, amb triomf inclòs.

GOLS: 1-0 (80') Gerard Moreno. ÀRBITRE: Melero López (col·legi andalús). Va mostrar targetes grogues a Hernán Pérez (15'), Feddal (26'), Kiko Femenía (46'), Camarasa (57'), Víctor Sánchez (59'), Deyverson (60') i Alexis (78'). PÚBLIC: 12a jornada de lliga a l'estadi de Mendizorrotza. 18.000 espectadors van veure el partit en directe.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)