Espanyol

Alegries lluny del caliu de la llar

La tercera victòria a domicili acosta l'onze blanc-i-blau a l'objectiu d'estar entre els deu primers

La segona part de l'Eibar i la reacció després del penal fallat a Vitòria mostren el canvi de mentalitat del conjunt blanc-i-blau

L'objectiu de l'Espanyol és quedar entre els deu primers. Una fita que es troba ara a tan sols un punt gràcies a l'alt rendiment lluny de casa. La victòria a Mendizorrotza situa l'onze de Quique Sánchez Flores com el tercer millor de la lliga a domicili, tan sols per darrere dels dos gegants, Barça i Madrid, però sobretot demostra que el canvi de xip que persegueix l'entrenador blanc-i-blau cada cop pren més cos.

Quan Gerard Moreno va fallar el penal en el minut 77, la majoria d'aficionats periquitos intuïen que estaven a les portes de l'enèsim empat, d'un altre 0-0. La sequera habitual que reapareixia, el sisè partit dels últims vuit sense veure porteria. I no. L'equip blanc-i-blau va treure el caràcter i va atacar encara més, amb el premi del gol del davanter de Santa Perpètua de Mogoda, que comportava tres punts en la tercera victòria del campionat. L'equip blanc-i-blau té ànima i l'Alavés va veure-la de ben a prop. Si Quique Sánchez Flores seguia els passos de Sergio González i Constantin Galca en les primeres jornades queixant-se de com els jugadors s'enfonsaven després de cada cop rebut, ara hi ha reacció. Així va ser quan en arribar al descans el marcador reflectia un dolorós 0-3 amb l'Eibar i quan amb 2-3 Caicedo va veure la targeta vermella. Per demostrar que no era flor d'un dia, diumenge es va lligar el triomf després de la galleda d'aigua freda de l'aturada de Pacheco. Amb raó l'entrenador de l'Espanyol assenyalava que havia estat el moment del partit, definint-ho com una “rebel·lia col·lectiva contra l'errada del penal.”

El mur

L'equip blanc-i-blau es va acostant cada cop més a la idea que Quique Sánchez Flores té al cap. En l'aspecte defensiu ja ho és. No només ha disputat sis dels últims set partits sense encaixar gols, sinó que l'Athletic no va rematar ni un sol cop i l'Alavés tan sols va tenir una arribada amb perill. Això sí, va fer un gol amb 0-0 mal anul·lat per fora de joc. La parella David López-Diego Reyes es consolida com un mur, sense encaixar gols en cinc duels, alhora que Aarón i Víctor Sánchez funcionen al lateral. I jugadors com Jurado i Reyes penquen de valent en defensa, mentre que a dalt Gerard Moreno fa una exhibició de desplegament físic partit rere partit. Un bloc que treballa sense parar, amb el colofó d'un Diego López de rendiment extraordinari sota els pals, amb intervencions que donen punts com en l'últim minut al Villamarín.

Amb tot, queden dos aspectes a resoldre. D'una banda, el joc ofensiu. Però sobretot, el següent repte de l'Espanyol és fer que les alegries no siguin una exclusiva dels partits a domicili, i més tenint en compte que els dos pròxims desplaçaments són al Calderón i al Camp Nou. La lliga ha cremat 12 jornades ja i la primera alegria a l'estadi de Cornellà-el Prat es fa pregar. El creixement de l'equip blanc-i-blau implica fer-se fort també davant l'afició i diumenge tindrà la primera oportunitat d'aconseguir-ho. Cal també una reacció al feu blanc-i-blau.

ADMIRABLE

2
equips
tenen només millors xifres que l'Espanyol a domicili: el Barça i el Real Madrid.

ELS DEURES

Queden dos aspectes encara a resoldre: el joc ofensiu i, sobretot, guanyar a casa

Els incidents a Vitòria acaben de convèncer la directiva de tancar el projecte de La 1900

La victòria de l'Espanyol va tenir el contrapunt negatiu d'un nou episodi d'incidents fora del camp. Dotze aficionats periquitos van veure's involucrats en una baralla i el club continua amb la filosofia de severitat. La Curva Jove va fer un comunicat a la tarda en què assenyalava que una dotzena de membres van viatjar a Vitòria pel seu compte, no com a part del col·lectiu, i van ser víctimes d'una emboscada en un pàrquing per 40 agressors, que no duien res que els identifiqués com a seguidors de l'Alavés, si bé l'Ertzaintza més tard en va identificar una trentena, i els va comissar punys americans, barres i porres. La Curva demanava que la directiva els defensés, però la reacció del consell blanc-i-blau va ser contundent.En un comunicat emès al vespre, l'Espanyol condemnava la baralla i un altre desplaçament amb violència, amb el precedent de la visita a la Real Sociedad. Alhora, la baralla i les últimes reunions amb La Curva i amb la Juvenil han dut els dirigents blanc-i-blaus a optar per clausurar el projecte de La 1900 i tornar al format que ja existia en vista de la incapacitat dels dos grups d'animació de conviure sense amenaces. Així, els abonats dels sectors 109 i 110 podran ocupar el seu lloc contra el Leganés i es donaran facilitats a qui vulgui canviar de zona. La Curva en una punta de l'estadi i la Juvenil, a l'altra, tal com es va veure ja en l'últim duel a casa contra l'Athletic. Adéu definitiu a La 1900.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)