Espanyol

espanyol

Prohibit pensar en el derbi

Concentrats. Javi Fuego deixar clar que el grup està centrat en el partit de l'Sporting. “Sempre que es fixa la mirada dues setmanes més enllà, es perd l'atenció en l'objectiu prioritari”

L'Espanyol ha de jugar diumenge contra l'Sporting, però en el rerefons d'aquest partit hi ha el derbi del 18 de desembre al Camp Nou. El duel barceloní no li treu la son, a Javi Fuego, que no en vol sentir a parlar ni perdre ni un segon pensant en el que vindrà. “No hi pensem, em remeto al partit a partit de Simeone perquè és en el que crec. Sempre que es fixa la mirada dues setmanes més enllà –ho dic per experiència–, es perd l'atenció en l'objectiu prioritari. Personalment no em fa perdre gens l'atenció en el dia a dia el partit del Barça”, explicava l'asturià, que no es podia abstreure del partit especial que li tocarà jugar contra l'equip on es va formar com a jugador. “M'hi he format com a futbolista i com a persona. He passat quinze anys entrenant-me a El Mareo fins a arribar al primer equip. No he d'enganyar ningú, l'Sporting és el meu equip, sóc d'allà, però primer és l'Espanyol. Els desitjo el millor però abans de res hi ha l'Espanyol”, explicava el migcampista amb professionalitat.

Més centrat en l'actualitat i en el dia a dia de la lliga, Fuego sap que és clau continuar amb la bona marxa a casa, on van aconseguir la primera victòria en l'últim partit a Cornellà contra el Leganés. “No va ser tant treure'ns un llast amb la primera victòria a casa com que arribés quelcom que desitjàvem. A tothom li agrada guanyar, però agrada el doble aconseguir-ho davant l'afició. Hem de fer-nos forts a casa i sumar de tres en tres, amb el màxim respecte als rivals.” En aquest sentit, Fuego té clar que, malgrat la bona ratxa de vuit partits sense perdre, l'equip ha de seguir el camí del creixement continuat. “Un equip ha d'estar en evolució tota la temporada; vam començar sent efectius a dalt i poc solvents enrere, ara ho hem aconseguit sent menys efectius a dalt, i cal trobar l'equilibri. Ens falta allargar el domini posicional durant més minuts, és una de les moltes assignatures pendents perquè hem de millorar tots els aspectes”, va argumentar, i anava més enllà en els passos progressius que ha d'experimentar l'equip. “Quan parlàvem al començament que els resultats no eren els que volíem ja dèiem que l'evolució era bona, i aquesta s'està veient reforçada. Continuem i encara queda un llarg camí per ser l'equip que volem ser. La lectura és positiva però encara queda camí per fer, treballarem en això, i seguirem millorant.” Ara la prova per veure com evoluciona l'equip és l'Sporting, un partit clau, abans de l'aperitiu del derbi, però d'això, de moment, silenci.

FORMAT A GIJÓN

“No enganyo a ningú, l'Sporting és el meu equip, però primer és l'Espanyol”

Crida de Fuego als aficionats

Un dels mals sempiterns dels últims anys a l'Espanyol ha estat la rutinària baixa assistència de públic a Cornellà. Un fet que s'ha consolidat per les temporades grises d'un club que ha perdut la màgia de la inauguració del nou estadi, on s'havia arribat a més de 34.000 socis. Ara el club voreja els 28.000 però només aconsegueix assistències màximes de poc més de 20.000. Ara, amb la bona ratxa, s'espera capgirar la tendència. “Diria a l'afició de venir al camp i donar suport a l'equip, tot i que tothom és lliure de fer el que vulgui. Provarem de fer les coses bé, però no podem tenir queixa, s'ha portat bé i l'altre dia amb el triomf va ser un bàlsam, tant de bo s'animi més gent, jugar amb el seu suport és especial.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)