Espanyol

La prèvia

València - Espanyol

De rebaixes a Mestalla

La prèvia. El conjunt de Quique Sánchez Flores intentarà burxar la ferida i aprofitar el mal moment del València, que no guanya al seu estadi des del 22 de setembre, contra l'Alavés

L'Espanyol visita Mestalla amb l'esperança de sumar la primera victòria contra el València a domicili en les deu últimes visites. Un camp tradicionalment advers per als interessos catalans però que enguany es presenta com un oportunitat única de pescar els tres punts. Molts són els motius per creure en aquestes rebaixes. Primer per l'estat de l'Espanyol. Els blanc-i-blaus són un equip renovat i competitiu aquesta temporada. Un equip que sembla que està oblidant aquella faceta solidària que el va convertir en les darreres temporades a ser una espècie d'ONG. Si hi havia un equip necessitat, aquí estava l'Espanyol per ajudar. És la síndrome de l'aspirina. “No és la primera vegada que anem a un camp on hi ha una dificultat. Hem passat per aquesta mena d'exàmens i ho hem fet amb serietat i amb nota”, va dir ahir Quique Sánchez Flores, que es vol treure aquest estigma del passat, tot i que reconeixia que el partit d'avui no serà fàcil. No obstant això, els locals són un conjunt angoixat i dèbil mentalment que no guanya a casa des del 22 de setembre, contra l'Alavés, i que encadena vuit jornades en la lliga sense guanyar. Voro és el tercer entrenador de la temporada després de la destitució de Paco Ayestarán i la renúncia de Prandelli. Una crisi de resultats –i també institucional– que ha situat el València a un punt del descens. “Si volem iniciar el camí de la recuperació hem de guanyar demà [per avui]”, va dir Voro, que va reclamar el suport de l'afició: “Hem tingut un any de disgustos, però entenc que necessitem que estiguin al costat nostre. Tots, jugadors i afició, juguem contra l'Espanyol.”

Els 500 aficionats de l'Espanyol que es desplaçaran avui a Mestalla tenen gravats a la retina els darrers greuges arbitrals i, a més, destil·len cert neguit per com el seu equip es recuperarà de les múltiples baixes. Encara és una incògnita la participació de Diego López, però segur que no hi seran titulars habituals com ara Víctor Sánchez i Caicedo. Pablo Piatti, cedit pel València, no podrà jugar per una clàusula del contracte. Leo Baptistão segueix al marge. “Imagino una alineació bona i competitiva. L'onze no està confeccionat encara, però no hi ha preocupació, sinó motivació”, va assegurar Sánchez Flores, que va treure importància a les absències. Un tècnic que, per cert, tindrà una revàlida en un estadi on no ha guanyat mai com a entrenador. En quatre visites, dos empats i dues derrotes.

El València també té força baixes. Mangala està sancionat i Rodrigo Moreno es va trencar divendres un turmell. I s'hi afegeix Abdenour, que està a la copa d'Àfrica. Així doncs, Voro està obligat a forçar la reaparició de Garay, que no juga des de fa un mes, a l'eix central: “Ha de competir, perquè, si no, hi haurem de posar un jugador que no és central.”

D'altra banda, Quique va assegurar que l'Espanyol no té “gaire ímpetu” per fitxar en aquest mercat d'hivern: “Perquè hi hagi moviment s'ha de produir de manera externa. Si un jugador marxa, l'entitat farà un moviment.”

Pendents de Diego López fins a l'últim moment

Quique Sánchez Flores ha convocat tres porters per al partit d'avui a Mestalla. Roberto Jiménez, Andrés Prieto, del filial, i Diego López. El tècnic va explicar que el motiu de la decisió és l'estat físic del porter gallec: “Entra en la llista, però sempre preguntem sensacions quan un jugador ha estat fora tant de temps. La decisió no està presa. Per a Andrés és una bona experiència i fins i tot li podria tocar jugar.” Ahir Diego López va fer el primer entrenament dels últims 25 dies amb el grup. Diego López s'està recuperant del tall al genoll que es va fer en el derbi del Camp Nou. Fins a l'últim moment no es decidirà si es força el futbolista, però la intenció és no prendre riscos innecessaris. Qui no tornarà és Leo Baptistão, que seguirà uns partits més de baixa. “Cal acostumar-se a jugar sense Leo, trigarà un temps a recuperar-se, perquè és un tema de tendó. Hi haurà gent que ocuparà la seva posició”, va dir Sánchez Flores.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)