Espanyol

Futbol

Primera divisió

Torna l'aspirina periquita

Derrota. L'equip blanc-i-blau surt sense la intensitat necessària, encaixa un gol ràpid i permet la primera victòria del València des del setze d'octubre

L'Espanyol sabia que l'afició valencianista posaria molta pressió als seus si anaven mal dades. Dos canvis d'entrenador i cap victòria des del 16 d'octubre pesaven a les cames i el cap dels jugadors del València, però els homes de Quique Sánchez Flores no han saltat a la gespa amb la intensitat necessària i els locals han marcat aviat, amb una dosi de tranquil·litat que s'ha vist ajudada per la incapacitat dels visitants per generar cap mena de perill abans de rebre el segon en el minut 72. David López ha ofert un bri d'esperança a tocar del final, però hauria estat massa premi en el pitjor partit de la temporada.

El València ha sortit amb una o vàries marxes més que l'Espanyol, obligat per la delicada situació a la classificació. Els blanc-i-blaus estaven avisats, però no han trobat la manera de frenar l'empenta local. En el minut 5 un mal rebuig de Diego López ha derivat en una volea de Soler que David López ha salvat damunt la línia i la bona sortida dels homes de Voro ha tingut premi en el 16 amb una gran combinació en atac i passada de la mort de Nani per a l'arribada de l'ex-blaugrana Montonya en l'1-0.

El València ja tenia l'objectiu que perseguia amb una arrencada accelerada. Gol i, sobretot, tranquil·litat, així que a partir de l'1-0 ha baixat el pistó i s'ha limitat a estar ben situat damunt la gespa contra un Espanyol incapaç de trencar dues passades si no era en camp propi. Un error defensiu en el 34' ha permès Álvaro fer l'únic xut dels visitants al primer temps, sense problemes per a Diego Alves.

El domini de l'Espanyol ha anat a més a l'inici de la segona meitat, però sense cap capacitat de generar perill, delmat per les baixes de Piatti i Leo Baptistao. L'absència de Víctor Sánchez també s'ha notat en defensa. Amb Mestalla mostrant la tensió per la proximitat del descens en protestar-ho tot, Quique ha provat de millorar el joc ofensiu amb les entrades de Melendo i Reyes, sense ser capaç de crear cap ocasió de gol. I en el minut 72 Diego López ha reaccionat tard a una falta de Parejo. Si hi havia algun dubte per si la pilota havia entrat o no, Santi Mina l'ha empès damunt la línia en el 2-0.

L'Espanyol semblava del tot mort, però una errada de Nani en la sortida d'una contra ha donat aire amb la centrada de Reyes, rematada de Gerard Moreno, resposta espectacular de Diego Alves enviant la pilota al travesser i David López atent al rebot per fer el 2-1 contra un rival amb el pànic d'haver vist com li marcaven en el descompte en set ocasions ja aquesta temporada. Quedaven cinc minuts i el descompte, però l'onze periquito no ha generat res més.