Espanyol

Millora minsa

Tendència. El club blanc-i-blau tanca la primera volta amb més públic que en les dues últimes temporades, però per sota de l'esperat amb l'ambiciós projecte que vol fer Chen Yansheng

L'objectiu de la temporada dels 28.000 socis és una realitat i l'Espanyol ha tancat la primera volta complint la meta esportiva fixada: el top 10. Però sovint gairebé la meitat dels abonats s'estima més quedar-se a casa que no pas anar a l'estadi de Cornellà i els 19.052 espectadors de mitjana després de deu partits suposen una minsa millora, del tot insuficient. Sobretot si es té en compte que els dos darrers duels de lliga són els que menys aficionats han atret al camp.

La mitjana de públic a l'estadi de Cornellà-el Prat anava a menys amb el pas dels anys. Es va tocar fons en el curs 2014/2015, en què l'aposta per gent de la casa amb Sergio González no va enganxar i la crisi econòmica continuava fent estralls, així que es va arribar als 17.000 al final de la primera volta, sense oblidar que ni el Barça ni el Madrid van passar pel feu blanc-i-blau. L'aficionat havia començat a desertar amb l'última crisi. La segona volta de Mauricio Pochettino en el curs 2012/2013, quan se somiava la Champions, va fer que molts baixessin del carro i el mal inici del campionat següent, que va tallar el coll a l'argentí, va alimentar el desencís. Des d'aleshores veure mitja entrada és excepcional i les xifres estan gairebé sempre per sota dels 20.000. En aquest campionat, tan sols s'ha superat contra el Madrid i l'Athletic. En els altres vuit, res, amb el Granada de punt més baix (15.184). L'últim precisament.

Els jugadors sempre mantenen el mateix discurs. La plantilla blanc-i-blava voldria unes graderies més plenes, però no poden criticar-ho, tan sols donar les gràcies als qui miren de transmetre'ls caliu cada quinze dies. “Poca cosa puc dir aquí. M'agradaria que el camp s'omplís. Nosaltres ens hem de dedicar a jugar a futbol i que la gent vingui, que es diverteixi”, relatava José Manuel Jurado.

Prop del tocar fons

La pèrdua de fe de l'afició en l'equip i el desencís pel fet d'estar sempre amb la permanència de referència durant anys s'ha traduït en una manca de públic. Fa cinc temporades, la primera volta es tancava amb una mitjana de 25.360 espectadors, que un any després baixaria a 19.705, si bé sense el Madrid ni el Barça trepitjant l'estadi de Cornellà. Uns mesos més tard els madridistes i un Betis que sempre atrau seguidors sí que ho farien i s'arribaria als 20.765, l'última vegada que se superaria el llindar dels 20.000. Així, sense el pas del gegant blanc els números són clars perquè la mitjana actual (17.818) no està gaire lluny del punt en què es va tocar fons. I tot plegat després de fitxar Quique Sánchez Flores, onze jugadors, arreglar l'economia i estar en el top 10. Per això la millora és molt minsa i un motiu de preocupació en la directiva blanc-i-blava, que no troba la manera de fer que l'abonat vagi a l'estadi.

LA DADA

2
vegades
s'han superat només aquesta temporada els 20.000 espectadors a l'estadi.

El pitjor en percentatge d'afluència

Un dels problemes que té l'Espanyol és que el nou estadi es va construir en un moment engrescador i l'afició va respondre d'inici, i es va arribar als 35.000 socis, fins a arribar al màxim de capacitat, però ara les 41.500 localitats de Cornellà-el Prat són una xifra altíssima, així que l'Espanyol té el trist honor d'encapçalar la competició en la classificació de pitjor percentatge d'ocupació. En la lliga actual tan sols s'ha omplert un 47% de l'aforament, unes dades que en campionats anteriors tan sols tenia el Getafe de rival. Amb el descens dels madrilenys els blanc-i-blaus s'han quedat sols perquè el següent és el Celta, amb un 56% de les 31.800 localitats de Balaídos. El Betis té un 60% d'ocupació, però la mitjana és de 33.744 i té l'excusa de tenir un fons tancat per les obres de remodelació del Benito Villamarín. A l'altre costat de la taula hi ha el 90% del Leganés i el 84% de l'Alavés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)