Espanyol

Posant les bases del futur

Projecte. El club aposta fort per evitar la fuga de les perles del planter amb les renovacions de Marc Roca, Aarón –ja amb fitxa del primer equip–, Marc Navarro i la imminent de Melendo

Quique Sánchez Flores va deixar clar fa uns dies que l'estil de joc és secundari. Que en el futbol actual mana l'últim resultat i no hi ha memòria. Una teoria prou certa, però que no li ha impedit pensar també en el futur. Barrejat amb el present, però futur. El tècnic madrileny ha fet debutar quatre jugadors del filial en la primera volta de la lliga, posant les bases del projecte, que ha de tenir en les perles del planter un dels eixos fonamentals. I escarmentat pel cas Eric Bailly, l'Espanyol no vol que se n'hi escapi cap més, així que ha lligat la renovació de tres i té encaminada la prolongació de contracte de la quarta, Melendo.

En les últimes setmanes, Marc Roca i Melendo han disputat partits amb el filial per tenir continuïtat. Un recurs que ha desaparegut en el cas d'Aarón. El lateral esquerre té des d'ahir fitxa del primer equip i lluirà el dorsal número 12. L'adéu de Martín Demichelis ha deixat un mínim espai en el joc financer de la LFP per gastar en sous i s'hi ha fet entrar l'internacional sub-21.

El cas del lateral esquerre és digne d'estudi. La pretemporada va arrencar amb Rubén Duarte, Víctor Álvarez, Clerc, Fuentes i el jove del filial. A Quique Sánchez Flores no li va tremolar el pols per fer-ne fora dos i apostar per Aarón des que el va situar per sorpresa de titular en la setena jornada contra el potent Vila-real. Divendres passat va renovar fins al 2022 amb una clàusula de 40 milions i ara puja al primer equip per evitar el maldecap dels darrers partits. La normativa obliga a tenir set professionals damunt la gespa, i quan coincidia el defensa amb Marc Roca i Marc Navarro, no hi havia marge per a Melendo, perquè si es produïa una expulsió o una lesió només quedaven sis professionals, sinònim de derrota.

Aarón va renovar fins al 2022, un any més que Marc Navarro, que va signar dilluns amb 25 milions de clàusula. Al filial fa d'extrem o d'interior, però el badaloní ha tingut un debut històric, i més per a un defensa: dos gols i una assistència en els dos primers partits. A Quique li ha costat més apostar per ell, però les lesions de Víctor Sánchez i Javi López, així com el fluix rendiment de Diego Reyes al lateral, van fer possible l'aparició d'un jove que ha deixat enrere el calvari de nou mesos de recuperació d'una lesió de genoll. A partir del juny formarà part del primer equip, com passarà amb el primer a fer eclosió: Marc Roca. Al novembre, el migcampista de la Granada del Penedès va firmar fins al 2022 amb 40 milions de clàusula, però una lesió li va fer perdre la titularitat. “A Marc Navarro no cal explicar-li què suposa el primer equip ni frenar-lo”, va dir el tècnic diumenge. Un elogi amb missatge per al migcampista, que quan ha tornat al filial ha demostrat que la segona B li queda petita.

El pes de Lardín

Així, l'únic cas pendent és Melendo, que també té l'acord encaminat, amb l'incentiu de ser l'únic cas d'arribar al primer equip des de l'escola de futbol blanc-i-blava, passant per totes les categories. Jordi Lardín és el director esportiu i alhora cap del futbol de base. Primer va dificultar la fuga de perles al Barça i ara ha lligat les que estan a l'òrbita del primer equip. Un dels motius pels quals es va apostar pel d'Esparreguera era crear jugadors de referència. Els objectius són el top 10 ara, el top 8 l'any vinent i cap amunt, però ha de ser amb el segell de la casa.

El més matiner encara no ha debutat

Hi ha un jugador que fa dos anys que s'entrena amb el primer equip. Des de fa temps els qui el segueixen en les categories inferiors en destaquen la maduresa i capacitat de lideratge, però curiosament encara no ha debutat. Veu companys, com Aarón, Marc Roca, Marc Navarro i Melendo, que tenen minuts, i a ell li toca esperar. Lluís va fer la pretemporada amb Sergio González i ha repetit amb Quique Sánchez Flores, però ni les nombroses baixes en defensa li han obert la porta al somni d'estrenar-se a primera divisió amb la samarreta blanc-i-blava. El central de Manresa és pacient, però caldrà veure què passa a l'estiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)