Espanyol

espanyol

tancament de mercat

Destrempament total

L'Espanyol es queda amb un pam de nas en aquest mercat d'hivern. No aconsegueix el retorn de Sergio García i no arriba a cap acord per la marxa de Felipe Caicedo

El davanter del Bon Pastor signarà el juny vinent

Destrempament total i absolut. Aquesta és la sensació que va recórrer per l'espina dorsal de tots els aficionats de l'Espanyol en saber que, al final, Sergio García no vindria a l'Espanyol i que, de retruc, Felipe Caicedo no se n'aniria. És a dir, l'Espanyol es queda amb els mateixos efectius que tenia a l'inici de temporada per afrontar el segon tram de la lliga... i amb un pam de nas. Però què ha passat perquè tot s'hagi trencat d'aquesta manera? I més tenint en compte que Sergio García va estar presenciant la victòria de dissabte contra el Sevilla en una llotja VIP de Cornellà. “Falete, Falete!”, va entonar l'afició, que ja es fregava les mans amb el retorn del fill pròdig. Fins i tot el davanter del Bon Pastor es va fer fotos amb aficionats que el van veure amb una dessuadora oficial del club. Només calia signar els papers. Sergio i el seu agent, Màgic Díaz, havia volat diumenge cap a Doha per reunir-se amb el president de l'Al-Rayyan, el xeic Saoud Bin Khalid Al Thani, membre de la família reial qatariana, que havia deixat entreveure a l'entorn de Sergio García que si volia tornar a l'Espanyol no hi hauria cap problema per rescindir el seu contracte. Una vegada aterrats a Doha es va trobar amb una negativa total i absoluta. El club de Qatar considera el del Bon Pastor el seu futbolista més determinant i no el va voler deixar marxar un mes abans de començar la disputa de la Champions d'Àsia, en què els dirigents de l'Al-Rayyan tenen moltes esperances a fer un bon paper. Cal recordar que el club qatarià, que va pujar fa dues temporades a primera, es va proclamar campió de la lliga l'any passat. Saoud Bin Khalid Al Thani és un home orgullós, i fa un any i mig ja va moure cel i terra per aconseguir els serveis de Sergio García i treure el fitxatge a l'Al Saad, en què milita l'exblaugrana Xavi Hernández. Ara ha demostrat que és un dirigent que paga bé, però que no deixa escapar les seves joies fàcilment, i ha retingut el jugador fins a finals de juny.

Fins que no arribi aquest moment, Sergio García no podrà fitxar per l'Espanyol. El club blanc-i-blau va anunciar ahir un preacord amb el davanter del Bon Pastor de cara a l'estiu. La mateixa entitat assegurava en un comunicat el que es donava per fet: el fitxatge de Sergio García per a aquest mercat d'hivern. “La intenció del RCD Espanyol era poder incorporar el golejador abans del tancament del present mercat, però no ha estat viable en l'aspecte contractual, per la qual cosa, a través d'aquest principi d'acord, es demora el seu retorn a la disciplina blanc-i-blava fins a la pretemporada del proper curs esportiu.”

La situació de Caicedo

L'altre tema candent del mercat era la marxa de Felipe Caicedo. L'equatorià, com va fer a l'estiu, va intentar moure cel i terra per marxar de l'Espanyol. L'internacional no es troba còmode al club blanc-i-blau per la seva difícil situació, ja que fa poc era el jugador franquícia i pal de paller del nou projecte de Chen Yansheng. El Vila-real va ser un dels equips que estaven interessats en ell, però des del primer moment el club de la Plana Baixa va deixar clar que només volia una cessió fins a final de temporada i, en tot cas, una opció de compra opcional al juny. L'Espanyol només acceptava la cessió amb una clàusula de compra obligatòria que els castellonencs no van acceptar de cap manera. En els últims instants, el Swansea també va estar sondejant una oferta de traspàs per l'equatorià, però al final es va avortar per la impossibilitat de fitxar Sergio García.

Ara Caicedo es queda fins al juny i amb contracte vigent fins al 2019. El problema ara serà per a Quique Sánchez Flores, que es trobarà un futbolista desmotivat i que l'haurà de reconduir perquè aporti el seu talent a l'equip. Una situació molt diferent si disposés d'un Sergio García que arribaria motivat en el seu repte de tornar a mostrar el seu millor futbol després del seu parèntesi daurat a Qatar.

NEGATIVA A QATAR

L'Al-Rayyan es va negar a facilitar la marxa de Sergio García, el seu jugador franquícia

FELIPE CAICEDO

No va arribar cap oferta convincent per ell, i ara el repte de Quique serà recuperar-lo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)