Espanyol

Espanyol

aposta de planter

Pas a la “Generació Chen”

Estrena. L'Espanyol va presentar les renovacions d'Aarón, Marc Navarro i Óscar Melendo. Una nova lleva de joves futbolistes que espera rivalitzar en protagonisme amb la de la “Intertoto”

“El planter de l'Espanyol, orgull de Catalunya”. Amb aquest lema es presentaven aquesta tarda les renovacions d'Aarón Martín (2022), Marc Navarro (2021) i Óscar Melendo (2022). Un acte que també va servir per homenatjar al prolífic planter blanc-iblau amb la participació d'una vintena més de joves jugadors. Tots tres futbolistes del filial han debutat aquest any a primera i tenen respectivament clàusules de 40 milions, 25 i 40. Una llista on cal afegir un quart exponent en la figura de Marc Roca, que va renovar el seu contracte al novembre fins el 2022. L'Espanyol es troba enguany en una eclosió del seu planter que no es recordava en temps. Ens hem de remuntar a la famosa lleva de la Intertoto amb els Tamudo, Argensó, Àngel Morales, De Lucas i Capdevila entre d'altres per recordar una etapa tan prolífica del futbol de base. “És un dia emocionant aquests són tres jugadors que signen per molts anys i amb clàusules molt altes perquè s'ho han guanyat. Vam dir al principi del projecte que el planter seria clau, no és només buscar jugadors fora, i això és un exemple. Avui és una presentació de tots aquests nens que un dia tenen que pujar aquí perquè és el seu somni”, explicava el conseller delegat Ramon Robert. El director esportiu, Jordi Lardín, admetia que era “un dia molt especial” per ell i afegia “És la primera vegada com a director esportiu que tinc el plaer de presentar una renovació de jugadors que surten del nostre planter. Sé les històries de cadascú d'ells i m'omple d'orgull poder fer-ho. Gràcies pel vostre esforç i apostar per nosaltres. Vau tenir ofertes per sortir però vau apostar per seguir amb nosaltres” i es desfeia en elogis cap als tres nois del planter. “Tenen un gran potencial i qualsevol equip d'Europa els agradaria tenir-los i ara ens toca gaudir-los.” Però Lardín va deixar una frase pel rècord amb el bateig d'aquesta lleva. “Com podríem anomenar-la? No sé s'hauria de fer un càsting o dir-li Generació Chen”, deia el tècnic que va aixecar somriures còmplices a la sala de Presidents del RCDE Stadium.

La valentia que demostren els nostres tres joves protagonistes a la gespa es va quedar diluïda davant dels micròfons. “Ha anat tot molt ràpid, fa un any que estava en el quiròfan i tot el que vaig treballar per estar bé s'ha vist reflectit”, deia Marc Navarro que agraïa a Quique Sánchez Flores l'oportunitat “Si estem aquí és gràcies a ell”, considerava. Al seu torn, Aarón Martín apuntava: “La lliga és molt llarga però estic treballant per seguir guanyant-me les oportunitats. Puc aportar passió i ganes per aquest escut” i Melendo recordar amb emoció el seu debut a Mendizorrotza “Va ser un sibidón!” deia davant un auditori que es va posar a riure. Aquesta “generació Chen” tot just acaba de començar a caminar però té un gran futur per endavant. Però tots tres futbolistes consideraven que ara el més important és “consolidar-se” a l'elit. Un repte majúscul on molts s'ha quedat pel camí. De moment ha donat el primer pas però que facin part de la història del club només dependrà del seu esforç i constància diària.

Sergio i Caicedo.

D'altra banda, Jordi Lardín també va repassar el mercat d'hivern que s'acaba de tancar on destaquen les figures de dos homes: Sergio García i Felipe Caicedo. El primer no va poder rescindir el seu contracte amb l'Al-Rayyan del Qatar. “No podíem fer gaire més per Sergio i quan un no vol lluita no hi ha lluita”, deia el director esportiu. El davanter del Bon Pastor té un preacord per arribar al juny. L'altre cara de la moneda és Felipe Caicedo. L'equatorià volia sortir del club però no va arribar cap oferta seductora per ell que agradés al club. “És un jugador professional i ha d'entrenar cada setmana per entrar en una llista i jugar. Té tres anys de contracte. No hi ha cap cas de Caicedo”, reblava Lardín.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)