Espanyol

Protagonista

La veu de l'experiència

Álvaro sap perfectament que un debut impactant ha d'anar seguit de continuïtat per fer-se un lloc al primer equip

El davanter de Badalona lloa l'aposta de l'entitat blanc-i-blava per les perles de les categories inferiors

Hi ha una aposta ferma pel planter, que diumenge passat es va palesar en coincidir damunt la gespa set jugadors formats a les categories inferiors de l'Espanyol en un partit de tanta exigència com el partit contra el segon classificat de la lliga, el Sevilla. Es confia en els joves valors de la casa, igual que s'ha obert la porta al retorn d'altres. Si David López va rendir a alt nivell al Nàpols i ha tornat per ser indiscutible a l'onze inicial, Álvaro continua buscant el seu lloc en l'elit del futbol i sap per experiència que si arribar al primer equip és complicat quedar-s'hi encara ho és més.

Álvaro va treure el cap en la màxima categoria en la temporada 2010/2011amb tan sols 19 anys. Es va estrenar en un partit tan destacat com el que es va disputar contra el Real Madrid al Santiago Bernabéu i en la seva primera titularitat, una setmana després contra l'Osasuna a l'estadi de Cornellà, va marcar l'únic gol de l'enfrontament. Un debut victoriós a casa. Elogis, portades i copets a l'esquena en el que havia de ser una llarga carrera de blanc-i-blau. En aquell exercici va participar en 30 partits, vuit com a titular, amb quatre gols. En la temporada següent va pujar a 19 titularitats i cinc dianes, una d'inoblidable per empatar el derbi amb el Barça al tram final. I a partir d'aquí, les poques ganes de renovar i la pèrdua de protagonisme van derivar en un traspàs per 3,5 milions al Getafe, on va estar fins l'estiu passat, excepte l'any de cessió al Swansea. Mai ha fet eclosió com s'esperava i en un dia especial com ahir, amb l'acte a la tarda protagonitzat per Aarón, Melendo i Marc Navarro, s'havia d'escoltar també la veu de l'experiència. “Cal que cada carrera segueixi el seu curs. Ells decideixen damunt del terreny de joc com serà la seva carrera.”

“És meravellós”

Álvaro és l'exemple que els joves tindran cada dia al vestidor dels alts i baixos de les perles del planter. Del procés de maduració. De la facilitat amb què en el món del futbol es passa de ser el nou heroi de la graderia a rebre xiulets o canviar d'aires. Els mateixos seguidors que enguany l'han rebut amb escepticisme, sense entendre que amb tres davanters en plantilla s'invertissin tres milions més variables en el badaloní. Fins ara no els ha fet variar d'opinió. Una aposta personal de Quique Sánchez Flores, amb qui ja ha tingut episodis de tensió, com per exemple quan va expulsar-lo de la banqueta contra l'Alcorcón, amb multa inclosa. Fins diumenge passat els pocs minuts del punta, de 25 anys, han estat d'extrem, on aporta intensitat i hi deixa la pell, però se li veuen les costures. El retorn frustrat de Sergio García i la situació incòmoda de Caicedo li obren la porta a disposar de més oportunitats i cada dia s'entrena per aconseguir-ho, mentre disfruta de l'aparició constant de perles que, com ell en el seu dia, somien fer-se un lloc al primer equip. “És meravellós. L'Espanyol mai es cansa de pujar gent del planter i és gent de nivell. Pugen i tenen repercussió. Estic molt content.”

25
minuts
va trigar a marcar en la primera titularitat a l'Espanyol el 2010.
1
titularitat
fins ara per a Álvaro, en el desastre a Mestalla. I cinc partits.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)