Espanyol

Espanyol

Màlaga 0 - 1 Espanyol

La fuetada de Piatti

L'Espanyol assoleix la tercera victòria consecutiva gràcies a un gran xut llunyà de l'extrem argentí en el minut 17

El conjunt blanc-i-blau juga amb foc amb el setge del Màlaga en la segona part

màlaga 0 Espanyol 1

ESPANYOL:Diego López, Marc Navarro, David López, Diego Reyes, Aarón Martín, Javi Fuego, Jurado (Óscar Duarte, 90'), Hernán Pérez (Marc Roca, 60'), Reyes (Caicedo, 72'), Piatti i Gerard Moreno. ESPANYOL:Kameni, Rosales, Luis Hernández, Demichelis, Juankar, Camacho, Fornals, Ontiveros (Duda, 71'), Juanpi, Chory Castro (Keko, 64') i Santos (Charles, 59'). GOLS:0-1 (17') Piatti.ÀRBITRE:Ocón Arráiz (la Rioja). Va mostrar targetes grogues a Hernán Pérez (32'), Demichelis (40'), Piatti (51'), Marc Roca (69'), Diego López (88').PÚBLIC:estadi de La Rosaleda. 21.546 espectadors.
El gol va tenir l'efecte esperat en un equip que ha perdut el nord
Charles en va tenir tres de clares, però la dinàmica es va imposar

El futbol és sovint qüestió de dinàmiques, i ahir La Rosaleda ho va comprovar. Un Màlaga que no guanya des del novembre ni reacciona amb el nou entrenador contra un Espanyol que ha enllaçant dues golejades en els partits segons Quique Sánchez Flores més rodons de la temporada. Per això en va tenir prou amb una fuetada de Piatti en el minut 17 per endur-se els tres punts i alimentar el somni europeu contra un rival que va protagonitzar un setge constant en la segona meitat. Córner rere córner, rematada rere rematada fins a la decepció final.

Dues victòries seguides i tot sembla oblidat. Però el malestar pel partit de Mestalla no s'havia esvaït del tot, així que calia, com deia Quique, tornar a jugar fora com a casa, sense distingir. No se'n van sortir. El tècnic va repetir alineació i va plantejar el duel com molts a domicili, pretenent que d'entrada no hi passés res. O el mínim possible. El Màlaga va donar a entendre des del xiulet inicial que si l'Espanyol volia dominar-los ja els anava bé. Els locals es van animar aviat gràcies a les badades defensives dels blanc-i-blaus, amb greus problemes per calcular bé la distància amb la pilota, qui sap si molestats pel sol que lluïa a la ciutat andalusa. Santos va aparèixer amb un parell d'accions aprofitant errades de Diego Reyes i en el minut 13 Javi Fuego es va equivocar en una passada enrere, deixant Juanpi sol dins l'àrea. Diego López va respondre bé, i de nou Santos no va aprofitar el rebot. Tot seguit era David López qui no encertava a tallar una passada dins l'àrea i Diego Reyes qui exercia de salvador.

Fins a 17 córners!

Però el futbol és qüestió de dinàmiques, i la temporada de Piatti de moment és per posar-se el pitet. L'home més resolutiu de l'atac i en clara competició amb David López i Diego López pel premi virtual i no recompensat de ser el millor fitxatge de la temporada a l'Espanyol. L'argentí va agafar la pilota a trenta metres, va deixar anar la cama i va enviar la pilota arran de pal. Si Kameni hauria pogut fer-hi més és un debat que a la graderia es va viure amb intensitat veient les repeticions al videomarcador, però no variava el panorama: 0-1. I ja no hi hauria cap més ocasió dels blanc-i-blaus.

El gol va tenir l'efecte esperat en un equip que ha perdut el nord i lluita per redreçar el rumb. Sense sortir-se'n. Més protestes a l'àrbitre, pànic de l'errada i mirant d'aguantar la pressió derivada dels renecs constants de la graderia. Fins i tot el sol va deixar pas a l'ombra. L'Espanyol ho va saber llegir, sense la pausa o l'encert necessari per, en un contraatac, fer el segon i incendiar La Rosaleda. Hernán seguia amb l'espessor dels darrers partits i el binomi Jurado-Reyes apareixia amb massa intermitència, sense oblidar que per un dia els laterals no pujaven. Així, tan sols dues ocasions, una per banda i a pilota aturada, amb rematades de Gerard Moreno i Santos sense precisió.

El Màlaga va sortir amb una marxa més en la segona meitat i va desbordar l'Espanyol, que va recular fins a instal·lar-se perillosament dins l'àrea pròpia. Una pluja constant de centrades i córners –fins a 17!– sense trobar la manera d'agafar aire o posar la por al cos del rival amb un contraatac amb cara i ulls, malgrat la presència de Demichelis, que ara juga però segueix molt lent. Amb Diego Reyes especialment nerviós, l'empat va coquetejar amb la porteria de Diego López, però unes vegades les cames d'algun defensa i altres vegades les rematades defectuoses, es van imposar. Camacho és qui més a prop ho va tenir amb un cop de cap que l'efecte òptic va derivar en la celebració del públic abans d'assumir la decebedora realitat.

Quique Sánchez Flores va reaccionar en el minut 60 amb el canvi habitual en els darrers partits per mirar de tenir més control del joc, sacrificant, i amb raó, Hernán Pérez per donar entrada a Marc Roca. La rauxa local es va amansar, que no la dinàmica amb un Espanyol incapaç d'aparèixer al camp rival. Caicedo per Reyes va ser la següent mesura i va funcionar millor.

El Màlaga va notar el pes del desgast i de l'acumulació de decepcions, i la pilota aturada va passar a ser el recurs per buscar l'empat fins a l'aparició de Charles. En va tenir una de clara en el 81 en una badada defensiva i part del públic va marxar cap a casa. El brasiler ho tornaria a provar amb una xilena, amb estirada de Diego López. En tindria una tercera i, de nou, el porter gallec, el millor aliat d'un immens David López. Les dinàmiques es tornaven a imposar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)