Espanyol

Atrevir-se a dir ‘Europa'

La plantilla prefereix majoritàriament mantenir el discurs d'anar partit a partit, si bé les tres victòries animen a pensar en la zona europea

L'equip comparteix amb l'Eibar i l'Athletic la setena plaça, a tres punts del sisè

Quique Sánchez Flores diu que és un error mirar més enllà del següent partit. Que no es poden fer càlculs. I els jugadors majoritàriament se sumen al missatge. Però quan en l'inici de la segona volta l'Espanyol es troba a tocar de la zona europea, engrescar-se no ha d'estar prohibit i per això hi ha qui també ja parla d'Europa, encara que sigui a micròfon tancat.

Diego Reyes va ser el primer de la temporada que va demanar ambició i mirar cap a Europa. No ha trobat gaires companys que en públic li comprin el discurs i tampoc varia després que el triple duel contra equips andalusos hagi clausurat la minicrisi de final d'any amb nou punts de nou. L'objectiu de la temporada és el top 10 i tan sols hi ha un avantatge de dos punts sobre l'onzè. Però la distància és similar amb Europa. “És important sumar de tres en tres i veure't cada cop més amunt. No ens posem objectius més enllà de cada partit. Estem aconseguint una cosa molt bonica i volem seguir creixent”, indicava Hernán Pérez. Els problemes de l'inici de temporada semblen un record molt llunyà i l'onze periquito transmet una solidesa i cohesió admirables. “Hem anat creixent com a equip. Era evident que l'inici seria complicat, però hem tingut la perseverança contra les adversitats i ara n'estem recollint els fruits. L'objectiu? Aconseguir els tres punts a cada partit. No mirarem la classificació, sinó el següent partit. I divendres en tenim un de ben complicat”, reblava Diego López.

La visió dels dos joves

Els resultats de la jornada van portar l'Espanyol a atrapar l'Athletic en la setena plaça, si bé l'Eibar també va fer els deures a Mestalla. Tots dos van superar el Celta, que va suspendre el partit. El Vila-real va empatar, així que Europa queda a només tres punts. Després de remuntar contra l'Osasuna, a sis ha quedat la Real, precisament l'equip que visitarà divendres l'estadi de Cornellà. “Màlaga és la tercera consecutiva i divendres mirarem de fer la quarta davant del nostre públic. No parlem d'Europa, però si seguim amb aquesta solidaritat i esforç de tots estarem més a prop de la victòria. A l'afició li diria que disfruti. Nosaltres seguirem intentant anar a més, guanyar cada partit”, afegia Gerard Moreno. Sembla complicat no il·lusionar-se. Aarón, que va estrenar-se com a jugador amb fitxa del primer equip, va ser dels pocs que es va atrevir a trencar una mica el discurs oficial. “La victòria era important per apropar-se a l'objectiu. Si és Europa? Sí.” En canvi, l'altre lateral procedent del filial, Marc Navarro, s'amarava de l'esperit col·lectiu i la dinàmica d'anar partit a partit. “Europa? No, l'equip està mentalitzat per treballar al màxim cada partit. Si al final de temporada estem allà dalt, millor.” Cada cop mirant més cap amunt.

EL MISSATGE

Europa? No, l'equip està mentalitzat per treballar al màxim cada partit. Si al final estem a dalt, millor
Marc Navarro
jugador del filial
L'objectiu són els tres punts cada partit. No mirem la classificació, sinó el següent partit
Diego López
porter de l'espanyol

Els jugadors són conscients de la mala imatge, sobretot en la segona part, en la victòria a Màlaga

L'Espanyol va tornar de La Rosaleda amb els tres punts al sarró i una nova exhibició d'efectivitat. Dues rematades a porta i un gol. A banda de l'impressionant xut de Pablo Piatti que va comportar el triomf, el balanç ofensiu de l'onze de Quique Sánchez Flores es va limitar a una rematada de cap en una acció a pilota aturada de Gerard Romero a l'equador de la primera meitat, que va anar mansament a les mans de Carlos Kameni. El Màlaga en la segona part va tancar l'equip periquito a l'àrea, com mostra l'estadística: 17 córners. Els jugadors, tal com també va fer l'entrenador, no tenien problema a reconèixer que havien reculat en excés, si bé l'alegria per la victòria restava transcendència al mal joc. “Vam saber aguantar i viure del gol. En la segona part hauríem necessitat tenir més la pilota, però tampoc podem oblidar que era un rival difícil i necessitat. Ens va tocar patir molt, però el més important és la victòria”, apuntava l'heroi, Pablo Piatti. Uns i altres tenien un punt en què se'ls escapava un somriure de satisfacció i no és el primer dia: la generositat del col·lectiu. Gerard Moreno va acabar convertit en un defensa més i tots es van sacrificar pel company. És la clau de la bona dinàmica. Tots es buiden, tots treballen, començant per uns davanters que són els que més quilòmetres fan al llarg del partit. “En la segona part ens van tancar, tenien la possessió i vam anar cap enrere. L'equip va saber patir i això forma part del joc. És patir per guanyar i això sempre està bé”, ressaltava Marc Navarro, en la mateixa línia que un veteraníssim com Diego López: “Vam fer un gran esforç i es va veure recompensat. Tinguem més encert o menys, l'esforç sempre hi és i això és el més important. Patir per guanyar és la mentalitat. Cada partit ens toca patir.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)