Espanyol

Trio d'alt rendiment

Piatti, David López i Diego López mantenen una dura pugna per erigir-se en el millor fitxatge de la temporada

Els tres nouvinguts van tornar a ser clau a La Rosaleda i el club té lligada la continuïtat de l'argentí

No hi ha hagut en tota la història gaires estius més moguts a l'Espanyol que el 2016. La secretaria tècnica va tenir feina, amb onze cares noves i un nombre encara superior de sortides. Entre els nouvinguts, la majoria estan rendint a un bon nivell, però hi ha tres noms que destaquen per damunt de la resta i competeixen en la pugna per ser el millor fitxatge. Pablo Piatti, David López i Diego López van tornar a ser decisius a La Rosaleda per fer que els blanc-i-blaus tornessin cap a casa amb els tres punts al sarró.

Si només ens fixem en les estadístiques, el guardó té un clar propietari. L'Espanyol va fer només dues rematades a Màlaga, i l'única amb cara i ulls va ser l'impressionant xut de Piatti des de 30 metres. Era el setè gol del menut extrem argentí, registre al qual cal sumar set assistències. La primera el situa en un mà a mà amb Gerard Moreno (8) per la condició de pitxitxi blanc-i-blau, mentre que en la segona ocupa el segon lloc en la lliga, tan sols darrere de les nou del madridista Kroos. Així, el davanter blanc-i-blau ha tingut participació directa en 14 dels 29 gols de l'equip, clau per anar sumant punts, ja que es tracta del que menys rematades fa de primera divisió. En la lliga tan sols els gegants Messi i Cristiano Ronaldo han generat més dianes. Piatti està cedit pel València amb una opció de compra obligatòria en funció d'uns variables d'1,5 milions i l'estiu passat ja es van acordar les condicions del nou contracte, quan sigui ja 100% de l'Espanyol. Un excel·lent negoci veient-ne el rendiment.

La continuïtat de Piatti, doncs, és un fet. Més complicat serà retenir Diego López, ja que la cessió del Milan no tenia cap opció de compra. El porter de l'Espanyol va fer dissabte, a tocar del xiulet final, dues intervencions en rematades de Charles de les que donen punts, tal com ja havia fet en altres partits, com contra el Betis. El veterà gallec transmet molta seguretat, i a Màlaga va tallar la ratxa de cinc partits encaixant algun gol. El 57,81% dels xuts els bloca en lloc de desviar-los, una gran virtut. Només Iraizoz (Athletic, 65,52%) i Oblak (Atlético, 61,29) tenen millor estadística, si bé han disputat menys partits.

Una ganga de 4 milions

Finalment, les xifres també indiquen que l'Espanyol va començar encaixant vuit gols en dos partits. David López va entrar en l'onze i, en un tres i no res, una ratxa de set de vuit duels amb la porteria a zero. L'única excepció va ser quan va deixar l'eix de la defensa per jugar al mig del camp. Sense estar a la posició natural, el de Sant Cugat està rendint a un nivell excels i a Màlaga va ser un autèntic malson per als rivals en el setge de la segona part, en què no entenien com sempre apareixia el jugador del planter blanc-i-blau per tallar l'ocasió de gol. Els quatre milions invertits en recuperar-lo sonen ara a ganga. Està en la pugna per ser el millor fitxatge, i hi ha tres candidats clars.

LA DADA

57,81%
dels xuts
que li fan a Diego López són blocats i no rebutjats. És un dels líders de primera divisió.

Promoció per a la Real Sociedad

La petita crisi amb un punt sumat de nou i la trista eliminació en la copa del Rei contra l'Alcorcón va amargar el Nadal als aficionats periquitos, però l'equip entrenat per Quique Sánchez Flores no ha trigat gens a reaccionar. Els dos últims partits a casa han estat dues golejades i, segons l'entrenador, els dos enfrontaments més rodons de la temporada. Per tot plegat, la directiva blanc-i-blava va posar ahir en marxa una promoció perquè el duel contra la Real Sociedad comporti unes grades força plenes amb el lema: “Aquest divendres ens toca a tots.” El club recorda que l'equip està responent, i ja va sent hora que els seguidors també ho facin. Els socis podran retirar dues entrades amb un 10% de descompte en un partit que acostaria l'Espanyol, que en l'últim mes ha guanyat mig miler d'abonats més, a Europa.

El contrapunt, Demichelis

Si Piatti, Diego López i David López lluiten per ser el millor fitxatge, no hi ha cap dubte de quin ha estat el pitjor. Fins al punt que ja no forma part de l'equip i dissabte integrava l'alineació rival. Martín Demichelis va ser una aposta de Quique Sánchez Flores, que es va anar distanciant del veterà central a mesura que anava amb l'Argentina en lloc de quedar-se a agafar el to físic necessari. El desastre de l'Eibar i uns minuts al Villamarín va ser l'escàs bagatge. Álvaro Vázquez i Roberto completarien el podi negatiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)