Espanyol

Reforçar el mig del camp

Alternatives. La falta d'extrems a la plantilla blanc-i-blava porta Quique Sánchez Flores a provar un pla diferent per rebre demà la Real Sociedad, avançant la posició de David López

La baixa de Pablo Piatti és un contratemps important. Les estadístiques diuen que ha participat en 14 dels 29 gols, però la importància de l'argentí va més enllà dels números. La plantilla fa curt d'extrems i l'exjugador del València és l'home més perillós al contraatac, la principal arma demà contra una Real Sociedad que s'apoderarà de la pilota. Tapar la baixa no serà fàcil, així que Quique Sánchez Flores té al pensament variar l'equip habitual, avançant la posició de David López cap al mig del camp.

No és el primer cop que Piatti es lesiona. També ho va fer en la quarta jornada i Quique Sánchez Flores va optar aleshores per José Antonio Reyes a cama canviada, i contra un rival que vol la pilota com el Celta, similar a la Real, va variar amb una línia de tres migcampistes i un 4-3-3. La veritat és que ni una opció ni l'altra van reeixir. I l'andalús arrufa el nas quan se li comenta la possibilitat de deixar de fer de mitjapunta i moure's per la banda. Si no fos així, obriria la porta a la titularitat de Caicedo, però no serà el cas. Per tot plegat, l'entrenament d'ahir a porta tancada va servir de banc de proves i la intenció de l'entrenador madrileny és guanyar presència al mig del camp avançant la posició de David López situant-lo al costat de Javi Fuego. El precedent, l'Eibar, va ser nefast, però per la presència de Demichelis, ja que el del planter va ser el jugador més destacat. Serà un augment significatiu de la capacitat de pressionar i recuperar pilotes, si bé amb el contrapunt que ni Diego Reyes ni Óscar Duarte se n'han sortit de moment quan han intentat construir des del darrere. Un percentatge altíssim de les accions ofensives dels blanc-i-blaus naixia fins ara de les botes del de Sant Cugat des de l'eix de la defensa. Contra l'equip donostiarra haurà de ser diferent, amb Jurado deixant el doble pivot per situar-se a l'esquerra, tal com feia en la pretemporada. Més opcions per treure la pilota, si bé es perd capacitat d'arribar a la línia de fons, responsabilitat que recaurà més en Aarón. El perill dels bascos arriba sobretot per l'esquerra, on Hernán Pérez té més capacitat de sacrifici per ajudar el lateral que no Jurado. Marc Navarro no tindrà tant de marge per pujar.

Intocable Hernán

Així, la lesió de Piatti obligarà a moure l'onze després de tres jornades sense tocar-lo. I de tres victòries. Alhora mostra un dels punts febles de la plantilla: la falta d'extrems. Hernán Pérez té la continuïtat assegurada tot i la fissura al nas i que fa una sèrie de partits que rendeix molt per sota de l'habitual. Una alternativa seria Melendo, però fa partits que no juga i rendeix més de mitjapunta, malgrat que en el primer equip s'hagi mogut més per la banda. Enviar-hi Jurado sembla que és l'opció escollida en una esquerra per on també han passat Marc Roca o Salva Sevilla, tots amb tendència natural a anar cap al mig. Falten homes de banda.

Segon dia consecutiu amb sessió de vídeo

La sessió preparatòria a la ciutat esportiva de Sant Adrià havia de ser a porta oberta, però en arribar a l'entrenament Quique Sánchez Flores va demanar que fos a porta tancada. La plantilla blanc-i-blava va sortir a treballar tres quarts d'hora més tard de l'habitual perquè van fer sessió de vídeo per seguir estudiant com frenar l'estil de joc de la Real Sociedad, un dels equips de la lliga que més aposten per tenir la pilota i fer córrer els rivals. L'equip blanc-i-blau va estudiar jugades del rival de demà per segon dia consecutiu i avui també s'entrenarà a porta tancada, tal com fa sempre el dia abans d'un partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)