Espanyol

Europa, una aspiració real

Els blanc-i-blaus volen ampliar la bona ratxa contra un rival directe si hi ha aspiracions de situar-se en la zona europea

El principal maldecap del conjunt blanc-i-blau és com tapar l'absència de Pablo Piatti

L'Espanyol s'ha guanyat el dret a somiar. Mentre duri. Ni que sigui pel patiment viscut en els darrers temps. Engrescar-se és gratuït i si no s'hi arriba, tampoc era l'objectiu de la temporada. Avui toca la Real Sociedad, que ocupa la cinquena posició i en cas de derrotar-los quedarien a tan sols tres punts. I mirant de reüll un Vila-real que és a tres. Quique Sánchez Flores s'ho mira amb un punt d'escepticisme, però sense voler rebaixar ni un xic l'eufòria si no afecta el vestidor. El tècnic és feliç veient somriures a la graderia. Que durin.

L'Espanyol rep la Real Sociedad després de tancar una mala ratxa petita que ha donat pas a tres victòries consecutives. Els nou punts han situat Europa a només tres punts, així que avui els seguidors poden anar a dormir empatats amb les places europees, sense oblidar que si el Barça guanya la final de copa el setè també obtindrà el passaport. “Som els que acabem d'arribar. Ni hi hem arribat encara. No és fàcil. N'hi ha que van pujant després de temps difícils i altres que hi viuen sense ni pensar-hi. Nosaltres som els nous. Millor esperar un any? No. Si pogués guanyaria la lliga com el Leicester. La nostra feina és ser creadors de somnis. És la meva mentalitat. M'agrada que la gent s'il·lusioni, s'emocioni, sentir la pell de la gent, els ulls vidriosos, és el que a mi m'omple.”

El gran maldecap de Quique és com tapar la baixa de Piatti, l'home més en forma de la davantera. Podria estar fora dues setmanes o dos mesos. Així de complicada és la lesió al cap i cal trobar solucions per a més d'un partit. El tècnic blanc-i-blau va provar dijous amb David López avançant la posició al mig del camp i Jurado arrencant des de l'esquerra, sense que es pugui descartar donar una empenta a Marc Roca i així no haver de tocar la defensa, la línia que millor funciona des de fa mesos. La tercera via seria Caicedo de segon punta. El madrileny va elogiar l'actitud del davanter equatorià, que seguirà partint des de la banqueta. Amb uns o altres, toca acostar-se a Europa. “A principi de temporada no era un rival directe. Ells pensaven en Europa, consolidats pels anys, i per a nosaltres, amb projecte nou, l'objectiu era diferent. El nostre objectiu seria competir contra equips que tenien objectius més alts que nosaltres, seria el nostre èxit. Estem preparats perquè pregunteu per Europa. És un bon símptoma. No podem fugir del somni de l'afició perquè treballem per a ells i pensar en petit és el pitjor. Nosaltres interiorment sabem quins són els passos per arribar-hi.” Anar pas a pas, partit a partit, sense mirar més enllà és la filosofia del vestidor. L'afició pot anar més enllà.

LA FILOSOFIA

La nostra feina és ser creadors de somnis. M'agrada que la gent s'il·lusioni
Quique Sánchez Flores
entrenador de l'Espanyol

El repte de les quatre victòries consecutives

Quique Sánchez Flores prefereix no parlar de ratxes. Però l'Espanyol en viu una de positiva i si avui suma els tres punts serà el primer cop que encadenarà quatre victòries des de la temporada 2008/2009, en què van anar caient un rere l'altre Racing de Santander (1-0), Sporting de Gijón (0-3), Betis (2-0) i València (3-0) amb Mauricio Pochettino a la banqueta blanc-i-blava. Des d'aleshores no hi ha hagut manera, però ara, després de desfer-se del Granada (3-1), el Sevilla (3-1) i el Màlaga (0-1) apareix una altra oportunitat. “Els jugadors i el cos tècnic serem els mateixos quan acabi el partit amb la Real. Hem passat moments dolents i bons i hem tingut un procés lent d'adaptació. Els resultats no ens canvien, només ens varia l'estat d'ànim.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)