Espanyol

espanyol

mercat

Objectiu: lligar els Diegos

Mercat. El club ja ha comunicat a Diego López i Diego Reyes que compta amb ells amb vista a la temporada que ve. Ara haurà de parlar amb el Milan i el Porto per tenir-los en propietat

Els temps canvien. Si bé no fa gaire temps l'Espanyol no podia retenir les seves figures emergents, ara passa tot el contrari. El club blanc-i-blau vol seguir creixent esportivament, i la prioritat dels dirigents del club és lligar, de cara a la temporada que ve, la permanència de Diego López i Diego Reyes. El porter gallec i el defensa mexicà són dues peces bàsiques en els esquemes de Quique Sánchez Flores. Dos futbolistes essencials que conformen l'eix vertebrador defensiu de l'equip. Els dos futbolistes ja han dit públicament que el seu interès és seguir vestint la blanc-i-blava la temporada que ve, i el club no vol desaprofitar l'oportunitat. Els dirigents ja s'han posat en contacte amb els seus agents i, a partir de la setmana que ve, un cop torni el director esportiu, Jordi Lardín, de les seves vacances, s'iniciarà el full de ruta per lligar els dos Diegos. Aquestes dues operacions seran complicades, però necessàries per seguir apuntalant el projecte de Chen Yansheng. “Volem tenir els jugadors en propietat i que formin part de la plantilla de l'Espanyol els propers anys”, explicava ahir el conseller delegat, Ramon Robert, en la tradicional Trobada del Cargol, que es va fer a Barcelona.

El cas del gallec és clar. Cedit pel Milan, sense opció de compra fins a final de temporada, el club haurà de negociar directament amb el club italià, amb el qual li queda encara un any de contracte. La seva gran temporada l'ha tornat a posar a l'aparador, i el Milan, que paga el 60% del sou actual del futbolista gallec, intentarà treure un rèdit econòmic de l'operació. El gran aval de l'Espanyol és que disposa de la complicitat del porter.

El cas de Diego Reyes és una mica més complicat. El Porto el va cedir amb una opció de compra de set milions d'euros. L'Espanyol vol rebaixar aquesta suma, que no pot pagar en la seva totalitat, i la fórmula escollida seria quedar-se amb un 50% dels drets aquest estiu i pactar la compra de l'altre percentatge més endavant. Com en el cas de Diego López, la predisposició del futbolista és absoluta per seguir a l'equip blanc-i-blau, i aquest és el millor aval que té el club.

Piatti, en propietat

Ramon Robert sí que va confirmar la compra dels drets de Pablo Piatti. L'argentí s'ha convertit en el gran agitador ofensiu de l'equip: acumula set gols i set assistències en el seu primer any com a blanc-i-blau. L'Espanyol va pagar a l'estiu 200.000 euros per la seva cessió. Si a final de curs estava satisfet amb el seu rendiment havia d'abonar al València 1,3 milions més per quedar-se'l en propietat. Les seves prestacions estan sent immillorables, i no hi ha dubte sobre la seva continuïtat. “Ja podeu comptar amb ell per a la temporada que ve, perquè era una cessió pactada depenent d'uns resultats”, assegurava ahir Robert. El futbolista té pactat també el seu futur contracte, que serà de tres anys, fins al 2020, i adaptat als paràmetres econòmics del club.

Sergio García, vitalici

El davanter del Bon Pastor serà el primer reforç de cara a la temporada que ve després del seu fitxatge fallit en el mercat d'hivern. “La primera intenció era que vingués ara, però no va poder ser. Ell tenia moltes ganes de venir, però haurem d'esperar al juny”, explicava Robert, que va revelar el contracte vitalici que tindrà el punta.“Signarà per un any amb una opció d'allargar el seu contracte en funció d'uns resultats i el temps que estigui en plena forma, i volem que siguin molts anys.”

Malgrat la derrota contra la Real, Robert es mostrava optimista respecte a la lluita per Europa. “La gent té dret a somiar. Nosaltres vam dir que l'objectiu era el top 10, i a partir d'allà cap a dalt. L'equip va lluitar [contra la Real] i va donar una bona imatge. Però això no vol dir que ens n'hàgim d'oblidar i que la gent no s'il·lusioni. Hem de seguir cap amunt.” I sobre el partit contra el Madrid està convençut que l'equip “donarà la cara” com ho va fer al Calderón, on va puntuar.

PABLO PIATTI

Ramon Robert va comunicar que el club farà efectiva l'opció de compra, d'1,3 milions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)