Espanyol

Espanyol

Diop tornarà a l'onze titular al Bernabéu

Repeteix. Quique, com va fer al Vicente Calderón i al Camp Nou, apostarà per un doble pivot amb el senegalès

Tot fa pensar que Pape Diop, recuperat de la lesió muscular als abductors que es va fer en la copa d'Àfrica, serà titular dissabte al Santiago Bernabéu. El senegalès està vivint un temporada atípica en el seu segon any com a blanc-i-blau. Transcendent en el seu primer any, en què va acumular 2.485 minuts de joc, es va convertir en el quart jugador més utilitzat de la plantilla. Enguany els seus números són més discrets. Habitual suplent, a l'ombra de Javi Fuego, ha vist com la seva quota de participació a l'equip s'ha diluït notablement fins a l'extrem de meditar una sortida en el mercat d'hivern. En tot cas, el futbolista té decidit marxar a l'estiu i escoltar alguna de les ofertes que li arribin. De moment, seguirà sent un jugador disciplinat i professional dins i fora del camp.

Quique Sánchez Flores no el té com a prioritat en les seves alineacions habituals, ja que el considera un futbolista amb gran potència però poc disciplinat en qüestions tàctiques. A l'inici de temporada va encadenar quatre titularitats, contra el Sevilla, el Madrid, l'Osasuna i el Celta, amb un balanç de tres derrotes i una victòria. Quique Sánchez Flores va anar evolucionant el joc de l'equip i l'eclosió de la parella Javi Fuego-Marc Roca, primer, i més tard el duet Fuego-Jurado li van barrar el pas de la titularitat. Els seus dos últims partits de titular es remunten als duels contra l'Atlético al Calderón i contra el Barça al Camp Nou. Quique acostuma a apostar pel senegalès per guanyar múscul i potència física a la medul·lar contra equips de més potencial i amb un alt joc creatiu. Al Santiago Bernabéu tornarà a assumir aquest rol. Així ho ha anat provant el tècnic en aquests entrenaments setmanals amb el repte de poder aturar el joc entre línies de Kroos i, sobretot, Luka Modric, l'autèntic motor del Madrid i sobre qui gravita l'inici de jugada ofensiva dels blancs. El croat és qui dirigeix l'orquestra del seu equip, i torpedinar el seu joc amb l'anticipació de Diop serà una de les armes per intentar sumar algun punt al Bernabéu.

Així doncs, Diop tornarà a l'onze titular després de no jugar cap partit des del 18 de desembre, al Camp Nou. I precisament el seu rol serà clau per evitar els mals que es van veure en el darrer duel contra la Real Sociedad. L'Espanyol va perdre el pols del partit a la medul·lar. El conjunt basc, amb Illarramendi, Zurutuza i Xabi Prieto, va fer anar de corcoll el conjunt blanc-i-blau, que mai va trobar el seu lloc ni un sentit tàctic adient per esmorteir el joc col·lectiu del rival. Ara, contra el Madrid, es vol evitar que es repeteixi.

LA SEVA MISSIÓ

Dotar de brega i múscul el mig del camp blanc-i-blau i tallar la zona de creació de Modric
L'aportació del mig s'ha reduït en els últims partits a jugar contra els grans de la lliga

Repetir el full de ruta del Vicente Calderón

Fins ara, el millor partit contra un dels grans de la lliga es va fer a domicili al Vicente Calderón. L'Espanyol hi va obtenir un valuós empat a zero, però va ser mereixedor de la victòria, que només va evitar un Oblak inspirat. El porter eslovè va salvar dos duels directes amb Gerard Moreno i Leo Baptistão. Ara Quique Sánchez Flores té previst repetir la mateixa fórmula. És a dir, variarà el seu esquema tàctic per jugar amb un 4-2-3-1. La defensa serà l'habitual amb David López, Diego Reyes, Aarón Martín i la incògnita de qui jugarà al lateral dret després de la lesió de Marc Navarro, Javi López és qui té més números de fer-ho. Un doble pivot de brega, treballador i d'alta intensitat, amb l'esmentat Pape Diop i Javi Fuego. Tots dos ja van jugar en l'empat al Calderón amb un magnífic resultat gràcies a la seva anticipació en les jugades d'atac de l'Atlético. Al davant formarà amb una línia de tres mitjapuntes, amb Hernán Pérez i Jurado per les bandes i José Reyes al centre per darrere de la referència ofensiva, que serà Gerard Moreno. Una altra variant que podria utilitzar és tornar a donar la titularitat a Caicedo a la punta d'atac. Si fos així, Gerard jugaria en una de les bandes de la mitjapunta i el sacrificat seria Jurado, dispers en l'últim partit contra la Real, en què va perdre força pilotes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)