Espanyol

Espanyol

Gerard Moreno, l'intocable de Sánchez Flores

Insubstituïble. És l'únic jugador de l'Espanyol que ha disputat els 23 partits de lliga des de l'onze titular

Aquesta temporada per començar una alineació de l'Espanyol cal utilitzar el nom de Gerard Moreno i afegir-n'hi deu més. I és que el davanter de Santa Perpètua és l'únic jugador de la plantilla blanc-i-blava que ha jugat tots el partits d'aquesta lliga –un total de 23– com a titular. El set de l'Espanyol està sent l'autèntic far ofensiu de l'equip de Quique Sánchez Flores. El tècnic madrileny el té present jornada rere jornada. És el prototip de davanter que li agrada: esforçat en tasques ofensives i amb mobilitat per caure a les bandes. Una polivalència que el fa jugar com a referència en punta o bé acompanyant un altre davanter quan li ha tocat fer parella amb Leo Baptistão o Felipe Caicedo. El de Santa Perpètua s'ha adaptat a tots els sistemes i formes de jugar. Sempre hi és.

Al marge d'això, ha anat creixent al llarg de la temporada. És el pitxitxi de l'equip amb vuit gols, i supera la xifra a primera que tenia el curs anterior amb l'Espanyol i amb el Vila-real (2014/15), on va arribar a marcar set gols. Enguany espera superar amb escreix la barrera dels deu gols, acostar-se als quinze gols per temporada i situar-se en la línia dels últims grans golejadors que ha tingut l'Espanyol. En el seu últim any com a blanc-i-blau Sergio García va marcar catorze gols (2014/15) i Dani Osvaldo en va arribar a fer 13 el curs 2010/11, els mateixos que va marcar l'asturià Luis García en la seva temporada més prolífica, la 2007/08. Més difícil ho tindrà per arribar a les xifres de Raúl Tamudo, que va fer dinou gols el curs 2003/04. En tot cas, Gerard Moreno té sort amb les lesions, a diferència de l'any passat, en què una lesió muscular li va fer perdre el ritme de competició. El punta ha esquivat la plaga de lesions que ha tocat de prop els davanters. El cas més evident és el de Leo Baptistão, afectat per una talàlgia des del desembre passat i que està fora de combat. Piatti també va estar de baixa prop d'un mes per uns problemes musculars, i Caicedo també ha tingut contratemps. Gerard Moreno n'ha sortit indemne i té tota la confiança del tècnic.

El punta amb més minuts

A més, és l'únic davanter de la lliga que ha jugat tots els partits de lliga i el sisè amb més participació en el campionat. Només el superen en aquests registres els porters Rulli (Real Sociedad), Ochoa (Granada) i Sergio Asenjo (Vila-real), i els defenses Mario Gaspar (Vila-real) i Rosales (Màlaga), que ha disputat els 2.070 minuts de joc. Gerard Moreno cau d'aquest podi perquè, tot i haver jugat tots els partits com a titular, ha estat canviat en quatre partits i ha sumat 2.020 minuts de joc.

ESTADÍSTICA

És el sisè jugador amb més minuts en la lliga, però el primer en la faceta d'atacant
Ara lluitarà per situar-se al nivell de Sergio García i Dani Osvaldo, els últims pitxitxis

La compra dels seus drets, un tema encara pendent

L'Espanyol i el Vila-real van tancar el traspàs de Gerard Moreno el 13 d'agost del 2015. El club blanc-i-blau va pagar 1,3 milions d'euros a l'entitat de la Plana Baixa a canvi del 50% dels drets econòmics del davanter. L'altra meitat és del club groguet, que podria forçar una venda a un tercer si rep una oferta superior a set milions d'euros. El club espanyolista té llibertat per decidir quan i com vendria Gerard Moreno, però en cas que arribi una oferta d'aquestes característiques i decideixi desestimar-la, la institució que dirigeix Chen Yansheng hauria de comprar el 30% de l'oferta en qüestió. És evident que al llarg d'aquesta temporada el preu de Gerard Moreno ha anat pujant.

La política actual de l'Espanyol, tal com va fer al seu moment amb Felipe Caicedo o Hernán Pérez, és tenir tots els drets dels seus futbolistes. Ara s'haurà d'asseure amb el Vila-real per comprar l'altre 50%, però el club groguet és un dur negociador i no ho posarà fàcil per trobar un preu just que acontenti les dues parts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)