Espanyol

L'estabilitat defensiva paga el desgast de les lesions

En descens. L'equip blanc-i-blau tan sols ha estat capaç de deixar la porteria a zero a La Rosaleda en els nou partits posteriors al final de la gran ratxa de duels sense encaixar cap gol

Quique Sánchez Flores ha explicat que després dels primers partit van entendre que calia canviar el plantejament. Que la seguretat i la confiança tan sols podien arribar si es partia de l'estabilitat defensiva. Un cop va trobar la línia de quatre que li funcionava, l'Espanyol va viure una ratxa històrica d'imbatibilitat, que va comportar abandonar la zona baixa i fins i tot somiar Europa. Les lesions, però, han atacat el punt fort de l'equip i, en els últims deu enfrontaments, tan sols a Màlaga es va deixar la porteria a zero.

Diego López a la porteria, amb Víctor Sánchez i Aarón de laterals i l'eix central per a David López i Diego Reyes. La fórmula va resultar un èxit i es va mantenir la porteria a zero en set de vuit partits. La ratxa va començar a casa contra el Vila-real i la llista d'equips incapaços de foradar la xarxa del gallec va incloure Las Palmas, Betis, Athletic, Alavés, Leganés i Atlético, amb l'única excepció de l'Eibar, precisament el dia que Quique Sánchez Flores va fer canvis, amb Demichelis i Javi López en defensa per avançar la posició de David López al mig del camp. 45 minuts de caos. En els següents enfrontaments es va tornar a la línia que funcionava i així Diego López va poder establir un nou rècord d'imbatibilitat al club, abans que l'Sporting, de falta, trenqués la sequera dels rivals.

14 dianes

El problema és que la bona dinàmica no va poder tenir continuïtat per culpa de les lesions. Víctor Sánchez es va perdre un derbi al Camp Nou en què amb 1-0 també va caure Diego López, que es perdria, a més, l'enfrontament amb el Deportivo, en què Víctor Sánchez va aguantar molts minuts a la segona part amb dolor abans de demanar el canvi. El gol, de nou, arribaria a pilota aturada en un córner.

Tots dos es van perdre també el desastre de Mestalla, en què Diego Reyes va ser el lateral dret i Óscar Duarte, central. I Roberto sota pals. Diego López va reaparèixer una setmana més tard, contra el Granada i amb la necessitat de reaccionar després d'un dels pitjors partits de la temporada. De nou es va encaixar un gol a pilota aturada, amb una falta a la frontal. Una setmana més tard la diana va ser en jugada elaborada, una exhibició de combinació ofensiva del Sevilla, que hauria d'esperar uns dies més per posar punt i final a la falta de duels amb la porteria a zero. Seria a La Rosaleda, ja amb Marc Navarro encadenant el tercer partit com a lateral dret. Però quan el nivell d'exigència ha pujat, la solidesa defensiva ha ofert escletxes que el rival ha aprofitat. Ho va fer la Real Sociedad en l'1-2 a Cornellà i dissabte el Madrid al Bernabéu, amb les lesions fent la guitza de nou per la baixa del jove lateral. David López va ocupar la zona i no vol repetir.

Així, les lesions han impedit mantenir la defensa de rècord. Víctor Sánchez continua sense reaparèixer i només en un partit s'ha pogut mantenir la porteria a zero. Del rècord històric d'imbatibilitat a veure com en vuit duels de lliga i un de copa s'han encaixat 14 dianes. I el de Rubí encara trigarà unes setmanes a reaparèixer. La solidesa defensiva és la porta a la il·lusió.

EL RÈCORD

586
minuts
va estar Diego López sense rebre un gol, superant així els 550 de Carlos Kameni.