Espanyol

Precedent

Un partit difícil d'oblidar

L'última presència de l'Osasuna a l'estadi de Cornellà-el Prat va acabar al jutjat amb la sospita que l'1-1 estava pactat

La setmana passada el jutge Fermín Otamendi va deixar l'entitat blanc-i-blava lliure de sospita, malgrat les acusacions de Javier Tebas

L'Osasuna es va plantar a l'estadi de Cornellà-el Prat un 12 de maig del 2014 amb l'obligació de guanyar. En teoria. Un punt podia ser suficient si els resultats acompanyaven en l'última jornada i es combinaven amb una victòria contra el Betis, circumstàncies que es van complir només al 50%. I l'Espanyol? Amb un empat lligava la permanència. 1-1 final i els navarresos acabarien baixant a segona. Però el duel no va acabar aquí, sinó al jutjat. Fa uns dies, el jutge Fermín Otamendi va determinar que no hi ha proves per inculpar cap jugador blanc-i-blau ni la institució. Amb tot, diumenge el conjunt de Pamplona torna al feu blanc-i-blau i resulta difícil oblidar el precedent. Cap dels implicats en vol parlar.

Les cròniques del dia no ressaltaven res estrany. A L'Esportiu es destacava la falta d'activitat dels visitants en la primera part i que en la segona “els nervis van aflorar en els dos equips, que per moments semblava que signaven l'armistici”. Des d'aleshores, als dos bàndols s'ha imposat la llei del silenci. L'Espanyol s'insisteix que l'acusació no tenia fonament i que el jutge així ho ha vist. La reunió de dos o tres jugadors blanc-i-blaus prop de l'hotel de concentració el dia abans de l'enfrontament amb el capità rojillo, Patxi Puñal, i algun company –que no es va concretar gaire i va acabar apuntant a Damià Abella– va quedar en no res perquè va quedar clar que el directiu que ho va denunciar, Ángel Vizcay, parlava d'oïdes, ja que va admetre que no hi era. Tampoc es va poder establir que els diners haguessin anat a parar a les butxaques blanc-i-blaves ni el GPS dels mòbils va ser delator, tal com va passar amb els investigats del Betis.

Dos detalls oblidats

A Pamplona els jugadors que hi van participar no accepten preguntes sobre el partit i l'entitat mira de girar full deixant clar que eren les males arts d'uns dirigents que ja no hi són. Per molt que el president de la LaLiga, Javier Tebas, insisteixi que l'1-1 va ser pactat, el jutge va determinar, un cop tancada la investigació policial, que no hi havia proves per creure la versió del polèmic mandatari. L'Osasuna va baixar a segona i, tres temporades més tard, torna al Cornellà. La polèmica ha acabat amagant dos detalls que han caigut en l'oblit. Primer, que Diego Colotto va marcar en el minut 21, el minut Jarque, fet que tan sols s'ha viscut dos cops. I segon, que el duel va ser el comiat d'un històric, Joan Capdevila. La denúncia s'ho va menjar tot.

El judici
El cas Osasuna segueix endavant.
11
imputats
van quedar fora del judici la setmana passada, quan el jutge Fermín Otamendi va decidir tirar endavant el cas Osasuna, però eliminant uns quants noms, entre els quals Sergio García i els jugadors sota sospita de ser els encarregats de pactar l'empat en l'Espanyol-Osasuna del maig del 2014.
2,2
milions
van sortir dels comptes de l'Osasuna sota el mandat del president Miguel Archanco sense que se n'hagi justificat el destí final. El jutge entén que, entre altres irregularitats, una part es va destinar a comprar els dos últims partits de lliga, la visita a l'Espanyol i l'enfrontament final amb el Betis, alterat per la caiguda d'una part de la graderia.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)