Espanyol

Contracrònica

Un duet letal a la davantera

Gerard Moreno i Pablo Piatti han signat més de la meitat dels gols del conjunt blanc-i-blau en la lliga

Si parlem de l'atac de l'Espanyol, les mirades se n'han d'anar a dos homes. Un és petitó, va amb casc i no només fa gols, sinó que en dona més que en fa. L'altre és un rematador incansable, que corre durant els 90 minuts i més i si és l'únic element que ha disputat tots els partits, senyal que Quique Sánchez Flores n'està contentíssim. No n'hi ha per a menys. Entre Pablo Piatti i Gerard Moreno han sumat més de la meitat de les dianes de l'onze periquito en la lliga.

El Celta es va avançar en el marcador i Gerard Moreno va ser el primer encarregat de replicar. Primer va aprofitar una lluita de Caicedo per avançar-se a Fontàs, que li va clavar els tacs a la cuixa. Groga per al central català, que seria expulsat abans del descans. En el córner que va seguir la falta el davanter de Santa Perpètua de Mogoda es va avançar a la defensa en el primer pal per fer de cap l'1-1. No era el primer cop que aprofitava un servei de cantonada. Així va donar, per exemple, els tres punts al camp de l'Alavés. L'olfacte golejador del punta del planter va tornar a fer acte de presència i ja ha signat deu dianes, tres per sobre del seu rècord a primera divisió. I encara té moltes jornades per seguir ampliant el llistat d'alegries.

Gols i assistències

L'eufòria per l'empat només va durar dos minuts, el temps que va trigar Wass a treure's una canonada en el 2-1. Però la rèplica també va ser immediata amb una centrada de Javi López pentinada per Caicedo, amb connexió amb Piatti per superar el porter rival i tornar a establir l'empat. Era el vuitè gol de l'extrem argentí en la lliga. Si hi sumem els 10 de Gerard Moreno, trobem que entre els dos davanters han aconseguit18 de les 35 dianes del conjunt de Quique Sánchez Flores. Més de la meitat. A banda, l'home del casc no n'ha tingut prou, i ha aportat també nou assistències, faceta en què és un dels líders de la competició.

La bona marxa de l'Espanyol en la lliga es deu en bona part a l'encert de Piatti i Gerard Moreno. En l'equip que menys remata de la lliga, l'olfacte es concentra en aquests dos homes, intocables –i amb raó– en els plantejaments de l'entrenador. I tots dos estan fent la millor temporada de la seva carrera.