Espanyol

L'orgull de la casa

Sis jugadors formats en les categories inferiors blanc-i-blaves van formar part de l'onze titular al camp del Vila-real

El doble pivot integrat per David López i Marc Roca millora les parelles alineades fins ara

Invertir en el futbol de base sempre dona rèdits. Els jugadors que arriben al primer equip aporten en general un extra de compromís i amor per la samarreta, ho viuen més, fan que la graderia s'identifiqui més amb l'equip i acostumen a sortir més barats que no pas anar al mercat. El nou projecte de l'Espanyol n'és conscient i des del primer dia Quique Sánchez Flores assumeix la importància d'apostar per les perles del planter, idea reforçada per l'ascens de Jordi Lardín a la direcció esportiva. A Vila-real se'n va veure de nou el resultat, amb sis jugadors de la casa en l'onze titular.

Tres partits en sis dies obligaven a fer rotacions, i més amb lesions. Al Madrigal Quique Sánchez Flores va tornar a evidenciar que es pot fer créixer l'ambiciós projecte de Chen Yansheng amb un pes clar del planter. Javi López i Aarón van ser els laterals, David López i Marc Roca van integrar el doble pivot, Melendo va estrenar-se de titular a la banda dreta i Gerard Moreno va tornar a ser el referent a dalt. I el porter Andrés Prieto era a la banqueta.

Alta competència

Quique Sánchez Flores va apostar per primer cop pels dos migcampistes del planter en l'onze titular. I el resultat no podria haver estat més engrescador. Marc Roca va anar de menys a més, però a mesura que es va anar sentint còmode va aportar circulació de pilota en un equip que en va orfe, ben complementat per David López, que s'incrustava més entre els centrals i també ajudava a iniciar les jugades. “No sé què ha canviat. És veritat que tinc competència forta, companys que juguen bé, boníssims, i és comprensible que no tingués minuts. Tinc 20 anys i pot ser que desaparegui de l'onze. Tot serveix per madurar i t'ajuda a créixer. Treballo per tenir oportunitats i crec que tant jo com l'equip vam fer un bon partit. Feia dies que entrenava i esperava l'oportunitat i gràcies a Déu ha arribat. Estic content per l'actuació individual, trist per la derrota”, va indicar el de la Granada del Penedès.

Marc Roca no era titular des del 30 d'octubre al Villamarín. El tècnic periquito va celebrar que torna a ser el d'inici de temporada. A Vila-real es va veure. Melendo també va anar de menys a més, i a la segona part va entrar molt en joc i va rebre faltes amb facilitat. Capítol a part per a Aarón, potser el millor periquito damunt la gespa. Sis del planter en l'onze.

PROTAGONISTA

Treballo per tenir oportunitats i crec que tant jo com l'equip vam fer un bon partit
Marc Roca
migcampista del planter

Javi López: “La part més dura és veure els teus companys entrenant i tu veure-ho des de fora”

Javi López va tornar a ser titular amb l'Espanyol després de dos mesos sense ser-ho. El jugador andalús va disputar 76 minuts al Madrigal, fins que va ser substituït en el minut 76 per Hernán Pérez, recurs últim per les lesions de Víctor Sánchez i Marc Navarro. El lateral dret és el gran maldecap de la temporada. Però el capità blanc-i-blau va veient la llum al final del túnel. “Després de dos mesos parat i el segon partit en tres dies, al final la veritat és que estava una mica cansat. Més enllà de la part individual, em quedo amb el treball de l'equip, que va fer un pas endavant en el joc, tenint la possessió, jugant entre línies i sabent també obrir el camp per atacar.”

Javi López no està tenint una temporada fàcil. El capità de l'Espanyol va començar de titular, però Quique Sánchez Flores va preferir reciclar al lateral un migcampista com Víctor Sánchez i va acabar deixant-lo fora de les llistes de convocats. Després va arribar la tortura en forma de lesions. El jugador andalús, que acaba contracte el 2018 i prefereix no parlar de futur, va reaparèixer contra el Celta per la lesió matinera de Marc Navarro i va tenir continuïtat al Madrigal. No apareixia a l'onze inicial des del derbi del 18 de desembre. Després va patir una talàlgia que li ha estat fent la guitza durant dos mesos. “La part més dura és veure els teus companys entrenant i que tu no puguis, veure-ho des de fora. És el més difícil de tot”, lamentava. El jugador del planter blanc-i-blau ha estat de pega perquè el derbi del Camp Nou va arribar després de dos mesos més d'inactivitat per un problema muscular i la manca de confiança de l'entrenador. Va ser dels assenyalats en el 3-3 amb l'Eibar, quan va ser substituït a la mitja part per situar Víctor Sánchez i Aarón de laterals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)