Espanyol

Sentiments enfrontats

Derrota. El millor partit de la temporada fora de casa i contra un rival de la zona alta es tanca sense cap punt i l'adeu gairebé definitiu del somni de pugnar per la sisena posició a la taula

La conclusió era força unànime. Quique Sánchez Flores i la plantilla coincidien després del xiulet final a Vila-real que l'equip havia fet un dels millors partits de la temporada, segurament el més complet lluny de casa. El problema és que el sarró tornarà buit cap a casa, amb el somni de pugnar per la sisena plaça esvaint-se, qui sap si definitivament. No era l'objectiu de la temporada, però una victòria a l'Estadi de la Ceràmica hauria comportat situar-se a tan sols tres punts dels castellonencs.

Si es comença per la part negativa, el balanç és clar. El calendari mostrava que després de desfer-se del cuer Osasuna a casa, amb un calendari dens de tres partits en una setmana, hi havia un doble repte a domicili. Les aspiracions europees de l'Espanyol es posaven a prova amb dues visites en tres dies a dos rivals directes. Primer calia veure-se-les amb el Celta a Balaídos i després anar al Madrigal. Del primer se'n va sortir prou bé, replicant en dues ocasions els gols dels gallecs, si bé no es va rematar la feina fent el tercer a l'equip de Vigo, que va disputar tota la segona meitat amb un home menys. Dissabte era el segon torn i encara va anar pitjor pel que fa a resultats. Els gols de Soriano i Bakambu va deixar el conjunt blanc-i-blau a nou punts de la sisena posició, que garanteix una plaça europea. Encara resten dotze jornades, però sembla una distància difícil d'erradicar, i encara més amb els mals resultats dels periquitos contra els rivals de la zona alta. Per això només queda l'esperança del setè lloc, que des d'ahir està més lluny, amb l'Athletic a cinc punts. Això sí, sempre caldrà esperar una victòria del Barça en la final de la copa del Rei.

Si els resultats van ser la part negativa, el joc va ser la positiva. L'Espanyol, tret del tram inicial, va dominar el Vila-real com mai s'havia vist fins ara en un partit fora de casa. L'onze de Quique Sánchez Flores, jugui on jugui, se sent més còmode cedint la iniciativa per buscar el contraatac amb les transicions ràpides que generen homes com Piatti, Gerard Moreno o Hernán Pérez. Al Madrigal va tastar la pròpia medicina, amb una bona dosi de mala sort. El primer gol local arriba just després que Jurado perdonés el 0-1 i Soriano va fer-lo amb el genoll, mentre que el segon de Bakambu deriva d'un xut que va al pal i rebota en el cos de Diego López per acabar al fons de la xarxa. La malastrugança, però, no pot fer oblidar que la parella David López-Marc Roca va rendir a alt nivell. De la casa, present i futur, sense passar per alt que alimenta la identificació entre l'equip i la graderia. Com Aarón, potser el millor jugador dissabte. Les centrades precipitades i la incapacitat per trobar l'última passada van tornar a pesar més. Però el joc engresca i reforça la idea que s'estan posant unes bases sòlides per anar creixent pas a pas cap a objectius molt més ambiciosos.

MALASTRUGANÇA

Dosi de mala sort, amb un primer gol amb el genoll i un segon de rebot entre pal i porter
Un punt de sis és l'escàs botí en el doble repte de visitar Balaídos i el Madrigal

Derrotats de nou pel rival directe

Daniel Sánchez Llibre fa uns quants anys va fer famosos els partits de sis punts o més. L'aleshores màxim mandatari comptava els punts que se sumaven i els que deixava de sumar el rival directe. Doncs l'Espanyol, en poques setmanes, n'ha perdut dos. El primer va ser contra la Real Sociedad. Els blanc-i-blaus tenien la cinquena plaça a sis punts, però l'1-2 a l'estadi de Cornellà va allunyar del tot els donostiarres. Dissabte es va repetir, i veuen com el Vila-real també s'escapa a nou punts.

Retorn avui a l'activitat a la ciutat esportiva

La plantilla blanc-i-blava va gaudir ahir d'una jornada de descans després del partit a l'Estadi de la Ceràmica i aquest matí tornarà a l'activitat a la ciutat esportiva Dani Jarque. Quique Sánchez Flores estarà molt pendent de l'estat de Víctor Sánchez, a qui es vol apujar de mica en mica la càrrega de treball, fent-lo entrar per primer cop en moltes setmanes al treball de grup. Si les molèsties als bessons ja han desaparegut i les sensacions són positives el polivalent jugador de Rubí podria reaparèixer divendres contra Las Palmas i tenir els primers minuts des que es va lesionar el 6 de gener contra l'Sporting. Cal recordar que Marc Navarro serà baixa un mes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)