Espanyol

Protagonista

L'última suplència d'Aarón

El partit contra l'Eibar de la primera volta va ser la darrera vegada que el lateral del planter no va ser a l'onze titular

Els rivals van trigar 697 minuts a celebrar un gol amb el jove talent blanc-i-blau a la gespa

Aarón és un dels noms propis de la temporada 2016/17 a l'Espanyol. El jove lateral té fitxa del primer equip des de fa dos mesos i s'ha convertit en indiscutible a la banda esquerra de la defensa. Demà s'enfrontarà amb l'Eibar, l'últim equip que va tenir la sort de veure'l a la banqueta en lloc de damunt la gespa. El jugador de Montmeló va pel camí de completar una volta sencera a l'onze titular i manté el perfil humil, limitant-se a constatar la grandesa dels companys i l'aprenentatge constant que està vivint.

Aarón va debutar en partit oficial el 2 d'octubre contra el Vila-real a l'estadi de Cornellà. Quique Sánchez Flores el va situar d'extrem davant del reubicat Víctor Sánchez. Dues setmanes més tard, li va donar la titularitat en un altre 0-0, a Las Palmas. Una confiança del mister que va tenir una minipausa amb l'Eibar. Aquell dia, Javi López va començar a la dreta i Víctor Sánchez a l'esquerra. 0-3 en el descans amb Demichelis de protagonista, moment en què Aarón va aparèixer per contribuir a la remuntada i assolir un empat que va ser un punt d'inflexió per als blanc-i-blaus. Ja no s'ha mogut de l'alineació inicial dels periquitos en un procés que porta amb molta normalitat, des de la timidesa i la humilitat que el caracteritza. “Només he de pensar que tinc 19 anys. Vaig començar al B i ara estic al primer equip. Visc un somni, és un any d'aprenentatge, i estar al costat de jugadors tan grans és una sort. Només penso en l'equip i a ajudar, no en els elogis. Em veig amb la confiança de fer coses, em sento còmode jugant i tenir com tinc grans jugadors al costat t'ajuda a jugar millor.”

La ratxa d'Aarón

Aarón acumula 19 partits de titular i l'aparició va coincidir amb la ratxa de partits sense encaixar gols. Amb ell a l'onze, els rivals van trigar 697 minuts a celebrar un gol. Nou equips van acabar frustrats en ser-ne incapaços, i l'encarregat de trencar la ratxa va ser l'Sporting. I amb una falta a la frontal. El Barça, la setmana següent, va ser el primer a aconseguir-ho en jugada. Superar-lo costa més que treure-li paraules a la sala de premsa. Ahir la va trepitjar en solitari per primera vegada. Timidesa extrema. I el club el tracta amb cura, com els companys. El procés d'aprenentatge és multidisciplinari i l'acompanyen pas a pas. De mica en mica s'anirà deixant anar. “Sento més pressió a la sala de premsa que damunt la gespa”, admetia. A més de la progressió futbolística, el jove de Montmeló, que ha crescut fixant-se principalment en algú de la casa, Dídac, i en un referent de fora, el madridista Marcelo, ha assimilat la filosofia del vestidor. Parlar d'Europa no està prohibit, però es ressalta el fet d'anar partit a partit. Tampoc dubta que més perles faran el salt al primer equip. Aarón va començar la pretemporada de cinquena opció al lateral esquerre i ningú l'ha pogut aturar fins a ser fix. Exemplar. Des de Capdevila que no hi havia algú de la casa tan indiscutible en aquella zona.

21
partits
ha disputat Aarón amb el primer equip, 19 dels quals com a titular.
30
milions
és la clàusula d'Aarón, que fa setmanes va renovar fins al 2022.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)