Espanyol

El perfil humà

El club blanc-i-blau subratlla la necessitat que els fixatges no alterin la bona química del vestidor

La renovació de Javi López s'emmarca en la voluntat de tenir gent a dins que conegui el club i sàpiga el patiment viscut

La planificació de la temporada que ve ja té noms propis com ara Sergio García. Els paràmetres per buscar els reforços són diversos, però n'hi ha un que la direcció esportiva i Quique Sánchez Flores consideren bàsic: el perfil humà. Un dels secrets de la bona dinàmica és la bona química del grup i no volen cap element que l'alteri, per molta qualitat que pugui tenir.

El component humà. Jordi Lardín, el seu equip i Quique Sánchez Flores tenen clar que avui dia és clau. Per això demanen molts informes sobre com és un jugador des del punt de vista familiar i de comportament. En els últims temps hi ha hagut futbolistes díscols i que era impossible integrar-los, com ara Thievy, a qui els veterans van marcar la línia, i que va protagonitzar diversos incidents. No es vol reviure. “Un Osvaldo avui dia no tindria lloc a l'equip. Preferim jugadors potser de menys qualitat però que en el grup funcionin”, expliquen fonts del club. L'argentí va oferir el màxim rendiment de la seva carrera a l'Espanyol, amb 20 gols en una temporada i mitja. Mauricio Pochettino va fer els ulls grossos amb moltes coses perquè era un referent damunt la gespa i marcava les diferències. I amb 31 anys està sense equip i reciclat a cantant després d'haver passat per set clubs en cinc temporades des que van traspassar-lo al Roma, amb greus incidents en la majoria.

Aprofitar l'aturada

El factor humà com a punt important, perquè la química interna és clau. El grup actual funciona molt bé i Sergio García és garantia de seguir igual. Potser no podrà dur la veu cantant com abans, quan marcava la línia, però el club vol garantir que el vestidor continuï funcionant. En els diferents punts que expliquen la renovació de Javi López el vessant humà apareix entre els primordials. Tant l'entrenador blanc-i-blau com la direcció esportiva consideren important tenir a dins jugadors que coneguin el club a fons, que hagin viscut els temps de penúries i patiments ara que la nova etapa té uns objectius i vivències ben diferents. El capità sap que, si ara lluita per la setena plaça amb Europa d'ambició, fa ben poc se sentien xiulets a la graderia i es temia pel descens. És un procés en què cal anar pas a pas, sense presses, però sense oblidar d'on es ve. Un tarannà que Javi López o un altre jugador renovat recentment com Víctor Sánchez han de transmetre als nouvinguts. Forma part de la idea de fer vestidor. L'entesa amb el lateral dret d'Osuna per allargar el contracte fins al 2020, amb opció a un any més és un fet. L'entitat blanc-i-blava assenyala que està tot tancat, mentre que fonts pròximes al jugador indicaven que queda algun petit detall, però que l'aturada de la lliga era una bona oportunitat per oficialitzar l'entesa amb l'acte corresponent. De moment encara no hi ha data, però queda clar que la planificació té molt en compte l'ambient del vestidor.

TEMPS PASSATS

Osvaldo es posa com a exemple de talent immens que ara no tindria lloc a l'equip

Caicedo marca de penal, però Hernán Pérez aconsegueix la victòria

La fase de classificació per al mundial del 2018 va tenir ahir duel de jugadors de l'Espanyol, amb victòria del Paraguai (2-1) contra l'Equador. Caicedo va ser titular i va retallar distàncies en el minut 70 de penal, mentre que Hernán Pérez va disputar 29 minuts. “Estic en el meu millor moment. En aquesta segona volta tinc més minuts i això sempre és un plus. És bo per tenir ritme de joc i per a un davanter és essencial entrar en acció. L'Espanyol és el meu club. Llegia molt que me n'anava, però vaig dir fa mesos que continuaria i ho he fet. Se sap que a la Xina paguen molt bé i he rebutjat tres ofertes. N'hi ha molts que no ho entenen, però l'estabilitat familiar i la felicitat no la donen els diners. Sempre busco estar a gust”, explicava l'equatorià hores abans. La matinada passada Diego Reyes amb Mèxic rebia Costa Rica, que té la baixa d'Óscar Duarte. Tornen a jugar el dia 29, amb escàs marge per arribar a temps al duel amb el Betis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)