Espanyol

L'èpica que faltava

Els jugadors blanc-i-blaus ressalten la primera victòria de la temporada assolida amb remuntada a les

El creixement del conjunt de Quique Sánchez Flores exhibeix un nou episodi

• Víctor Sánchez celebrant la remuntada contra el Betis EFE.
  • L'èpica que faltava Arxiu.
  • VÍDEO: El 2-1 de l'Espanyol contra el Betis

Quique Sánchez Flores i els jugadors sempre insisteixen que el millor de la temporada és veure com l'equip ha anat creixent, i alhora s'intueix que encara hi ha marge per seguir-ho fent, tant aquesta temporada com en les pròximes. Divendres se'n va viure un altre exemple. Confiança i caràcter. Un gol del rival en el tram final arran d'un penal inexistent va obrir la porta a la dosi de rauxa, a l'atac amb desimboltura i al premi de la remuntada contra el Betis. Un episodi que encara no s'havia viscut i que manté del tot vives les aspiracions europees.

Les victòries sempre s'assenten bé, però res com dos gols en els minuts 87 i 90 perquè la dosi d'adrenalina surti dels límits humans. L'Espanyol n'havia fet un primer tast en l'inici de la reacció a la temporada, la base per confiar en el projecte, que va tenir l'Eibar com a rival i un 0-3 en el descans com a repte. La gesta es va iniciar en el minut 64 i l'empat va arribar en el 90', amb un home menys. Però no va ser una victòria. Divendres sí, amb l'afegit que permet seguir somiant la setena plaça. “Va ser increïble. I és molt bo per a nosaltres. Teníem gairebé de tot aquesta temporada, ho havíem fet tot: reaccionar en partits complicats, empatar partits que semblava que perdríem, guanyar partits sent millors i sent pitjors, però no havíem viscut una remuntada així, amb victòria en el temps afegit. És boníssim per a l'equip, et dona molta moral en una setmana de tres partits. L'equip va en clara evolució. Sempre tenim recursos, tirant endavant els partits d'una manera o altra, mostrant que som un equip ric en recursos. Tant de bo que anem a Europa, però pas a pas”, ressaltava Víctor Sánchez.

Si en altres temporades, els entrenadors blanc-i-blaus es queixaven que l'equip no sabia reaccionar als cops en contra, ara es pot apuntar com a mals superats. Quique Sánchez Flores volia canviar aquesta mentalitat, eliminar els “fantasmes del passat”, com els ha anomenat en algun moment. L'evolució de l'Espanyol és palesa i divendres se'n va veure una nova mostra amb l'equip fent canvis ofensius i anant a totes en el tram final fins a aconseguir una remuntada que semblava inviable després de 87 minuts sense crear ni una ocasió de gol. “Aquestes victòries van bé i contra el Betis es va veure que aquesta ambició de què tant es parla hi és. Lluitarem fins al final, fins a l'últim minut, encara que el partit se'ns posi en contra. La gent a vegades pensa que no tenim ambició i no és així, s'ha tornat a demostrar”, afegia David López. Els jugadors volen anar a Europa i no abaixaran els braços. El missatge és clar.

ELS PROTAGONISTES

Contra el Betis es va veure que l'ambició de què tant es parla hi és, i lluitarem fins al final
David López
jugador de l'espanyol
Vam creure-hi fins al final, en un moment difícil, però si tenim una cosa bona és aquesta
Diego López
porter de l'espanyol
No havíem viscut una remuntada així, amb victòria en el temps afegit. És boníssim
Víctor Sánchez

Nou partits seguits marcant a casa

L'aficionat de l'Espanyol que s'acosta a l'estadi de Cornellà i el Prat sap que veurà algun gol. L'empat a zero contra l'Athletic del 6 de novembre va ser l'últim cop que no se'n va veure cap. I des d'aleshores sempre marca el conjunt local. Contra el Betis no va ser cap excepció, amb les dues dianes en el tram final que va acabar comportant els tres punts. Els gols de Javi Fuego i Reyes van representar el novè enfrontament consecutiu amb gol de l'onze de Quique Sánchez Flores. No és fàcil de veure i cal anar fins al 2011 per trobar el darrer precedent. Aleshores l'onze dirigit per Mauricio Pochettino va allargar la ratxa una mica més que ara, fins a arribar als deu.

El setè segueix a quatre punts i petit sotrac del cinquè i del sisè

Els resultats de la jornada no van acompanyar l'eufòria viscuda per la remuntada, si bé van obrir la porta a seguir somiant. L'Athletic va fer els deures amb una victòria al camp del cuer Osasuna per 1-2. Un resultat que entrava en les previsions i que va contrastar amb la sorpresa de l'Eibar, que va sortir triomfant de la visita a l'estadi de la Ceràmica. El 2-3 dels bascos en el partit matinal amb remuntada en la segona meitat els manté amb un punt més que l'Espanyol. El triomf del conjunt armer obre, no obstant això, una nova via per anar a Europa perquè certifica que el Vila-real no està fi, ja amb informacions que indiquen que hi haurà canvi a la banqueta el pròxim estiu. Els groguets encadenen dues ensopegades consecutives i fan que, si la setena plaça està a quatre punts per als homes de Quique Sánchez Flores, la sisena quedi ara a ben poc més, a cinc. I divendres els de la Plana Baixa reben precisament els lleons, que són el pròxim rival dels blanc-i-blaus. A sis queda la Real, que només ha aconseguit un punt dels últims nou.