Espanyol

Sense poder deixar de mirar el retrovisor

Atents. La pugna per la setena plaça no els pot fer perdre de vista que encara no està assegurat l'objectiu principal: el top 10

L'Espanyol va fer un pas enrere dimarts en les aspiracions d'assolir la setena plaça. El somni europeu és el pa de cada dia des de fa setmanes al conjunt periquito, però la desfeta a San Mamés fa que els blanc-i-blaus no puguin badar gens si es volen assegurar l'objectiu real de la temporada: el top 10.

Quique Sánchez Flores va qualificar d'“injust” que es valori la temporada en funció d'entrar o no a Europa. Un missatge clar, acompanyat del recordatori de quin era l'objectiu real de la temporada. L'alineació a Bilbao ha generat debat en l'entorn blanc-i-blau per la presència de jugadors gens habituals en un dia clau per poder escurçar distàncies amb l'Athletic. La sensació és que, en una setmana amb tres partits, l'entrenador va prioritzar els duels a casa. Amb els dos laterals habituals a una targeta de ser sancionats, va deixar Aarón fora, i Caicedo va ser titular contra el Betis hores després d'aterrar dels partits de seleccions per passar a la suplència a San Mamés quan Gerard Moreno no hi era per sanció. Víctor Álvarez, que només havia disputat 16 minuts, i Álvaro, amb una única titularitat, van sortir des de l'inici.

Quique Sánchez Flores lluita per fer possible el somni de l'aficionat d'anar a Europa, però no és l'objectiu de la temporada. Al tècnic madrileny, l'Espanyol li exigeix el top 10 en el seu primer any i no ho té lligat. Els mals resultats contra els deu primers classificats fan que l'anhel continental s'allunyi ja a sis punts, i Quique devia respirar dimecres en veure la sorpresa de l'Osasuna al camp de l'Alavés. Si no, els bascos s'haurien presentat demà empatats a punts i amb la possibilitat de deixar els periquitos fora dels deu primers. Els bascos seran el principal jutge del tram final, perquè, després d'enfrontar-se amb l'Espanyol, encara tindran pendents els duels contra el Vila-real, l'Eibar, l'Athletic i el Celta.

Sis de la zona baixa

La lliga afronta a partir d'avui les vuit últimes jornades i encara hi ha força duels directes entre els implicats en la lluita entre la cinquena i l'onzena plaça. Hi ha set enfrontaments pendents, si bé els blanc-i-blaus només en tenen un, precisament el de demà, contra l'Alavés. En la resta, els esperen sis equips de la zona baixa, a banda de rebre el Barça i l'Atlético. La setena plaça és a sis punts, i la prioritat ara és, sense deixar de fer tots els possibles per assolir-la, garantir que es compleix l'objectiu de la temporada: el top 10. En la setmana amb tres partits, això depenia més de derrotar el Betis i l'Alavés a casa que no pas de donar la sorpresa a San Mamés. I demà, a Cornellà, Gerard Moreno i Aarón tornaran a la titularitat.

DECISIU

El calendari de l'Alavés el converteix en jutge de la pugna per anar a Europa

PER RESOLDRE

Encara queden set duels directes entre els equips implicats; només un dels periquitos

Hernán Pérez: “No cal pensar tant en Europa”

La desfeta a San Mamés va allunyar Europa de moment i caldrà veure si definitivament. La reacció del vestidor ha estat tornar al discurs del dia a dia, el de no mirar més enllà del partit següent. Ara només importa l'Alavés, el rival de demà a l'estadi de Cornellà-el Prat. “No cal pensar tant en Europa. Anem pas a pas, i al final de la temporada ja veurem on estem. Crec que anem en una línia que està molt bé. Ara mateix cal pensar només en el partit de dissabte i oblidar el que ha passat. És un partit important i cal sumar tots els punts possibles a casa”, va destacar ahir Hernán Pérez després de l'entrenament matinal a la ciutat esportiva de Sant Adrià. L'extrem paraguaià va aprofitar per defugir polèmiques i va atribuir al cansament pels partits internacionals i a unes molèsties al turmell la seva absència en la convocatòria contra el Betis, així com la suplència a Bilbao.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)